Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
17
 
! Отговори
От малък град преди 2 години
Вече 10 дни чакам личната ми лекарка да ми определи ден за ваксинация.Над 60 год.съм.Махнаха зелените коридори.Лъже министърът.А това,че личните лекари вземат от пенсионери по 10 лева за поставяне на ваксини?Щял да определя ковид болници,ами в Добрич има само една.Тя каква ще бъде?Ще се мре и то яко-май позна един доктор-генерал.
96
2
 
14
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Лесно се правят изводи като мине проблемът.А ти Стойчо, една болнична пътека не може да минеш без да уволниш хората по нея.
95
13
 
3
 
! Отговори
в момента преди 2 години
Мръсният Ботокс бил направил най добрата ваксинационна кампания. Точно така! ОЧАКВАХМЕ ДА ДАВАТ КРЕМВИРШИ ЛЕКИ С БОЦКАНЕТО, А ПОЛУЧИХМЕ ЕДИН ГОЛ У.. затова се отказах да ме бодат!
94
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 "Видими резултати от управлението на ГРОБ!! 10 000 мъртви българи за 8 месеца!!" Ц. Това е заслугата на Фигуранта метежник, "протестърите" на Мая и такива като ТЕБ!
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на някой му се занимава може лесно да изчисли, че в Англия са почина липреди ваксинирането толкова, колкото и след ваксинирането. Единствената надежда в тези ваксини е ако човек се зарази да изкара по-леко вируса. Но дано само надеждата не се окаже илюзия....Всичко, което се случва у нас е същото както по света.Истината е, че в началото в цивилизования свят имаха избор на ваксини, у нас минавахме с най-евтината и опасна... Така, че да не изопачаваме историята в полза на drama queen Бойко....
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо Кацаров е лобист на частните болници и иска да открадне парите за здравеопазване. Измамник и лъжец, който не отиде да се лекува при неговия специалист инфекционист - Мангъров. Отиде в Пирогов, набеди излекувалите го лекари и подписа фалшива хоспитализация. Защо Радев назначи този измамникк? Грешка. Нямало е друг кандидат.
91
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Съвсем отначало се снабдяваше с тази в академията в ваксина, която беше налична. Много държави нямаха никакъв избор." Кацаров е абсолютно жалък! И В МОМЕНТА никъде няма толкова голям избор на "хубави" ваксини както в България. Тоя неадекватник лъже какво е било и какво е в момента. И го прави нарочно. Както прави Рашков, Киро Язовиро и всички други от това служебно червено правителство!
90
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видими резултати от управлението на ГРОБ!! 10 000 мъртви българи за 8 месеца!!
89
4
 
27
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
След историята с Пирогов стана пределно ясно, че Кацаров е експерт но не в медицината, а в манипулацията. Така, че отново го виждаме да се изказва като "експерт".
88
2
 
28
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
То голяма част от служебния кабинет са като тоя.... ъъъъ.... нямам толкова гадна дума...лъжат,мажат,чъгъртачи...
87
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е начагъртахте ли се? Нахвърляхте ли се на помия? Защото и чегъртането и помията са с бумеранг устройство и рано или късно се връщат и цапват хвърлилия ги по главата. На Кацаров май доказателства за буверанга вече не му трябват. Само дето се чуди сега как да обяснява яката цинина на главата.
86
3
 
34
 
! Отговори
Класация преди 2 години
Стойчо Кацаров е нагъл, отмъстителен, безочлив и тежко болен от злоба.
85
0
 
12
 
! Отговори
Образован преди 2 години
До ЛойкоКои излизат да работят в чужбина- неграмотните дето са избутали с връзки чрез комунистите. Всеки грамотен и с образование в България е на работа, казвам го от личен опит. В чужбина масово се изнесоха ***, те ли са ни елита да ревем за тях. Който е завършил и е учил, а не е спал си е намерил работа. А пък преди Герб имаше такива случаи, но те бяха по времето на любимите социалисти.
84
2
 
26
 
! Отговори
разруха изчегъртвач преди 2 години
Грешка е назначнието на КАЦАров за министър и тепърва ще видим още колко живота ще коства.
83
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само, че е нагъл, но и се опитват да прикрият собствените си действия, с които целят да ЗАБАВЯТ ваксинациите в България! Служебното правителство спря зелените коридори от понеделник до четвъртък, няма масирана кампания хората да се ваксинират, а някакви ЖАЛКИ призиви хората да"помислят", а троловете им 24/7 драскат антиваксърска пропаганда във всички форуми.
82
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти какво направи бе Кацаров? Как поправи грешките бре, мушморок? Като уволни лекарите от ковид отделенията и ги закри! И защо така, ако ковид наистина има и е толкова страшен? За да умират хората на есен ли? Мръсно ли си правил, а? А сега взе че се обърна срещу вас. А защо ваксинирате в моловете? Бедните и старите там ли ходят? Или пак да дадете парички на вашите, че огладняха. Колко струва това? Колко хора щяхте да ваксинирате с тия пари, ако бяхте тръгнали по селата? Казвай, Кацаров!
81
1
 
14
 
! Отговори
Той Стойчо преди 2 години
Има кристална топка и вижда бъдещето!Ама си траеше!За да може чак сега да изяви като спасител на народа!
80
1
 
13
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Избора на ваксини го има от Април месец. Преди това няколко месеца беше само Астра Зенека. Мои познати, които искаха да се ваксинират рано рано поради причина са с тази ваксина.
79
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато "протестърите" на Мая горяха маски, а Фигуранта метежник обясняваше, как нямало вирус, НОЩ правеше ежедневни отчети и предупреждаваше за ситуацията. Кацаров, ти си СРАМ за професията и за България!
78
0
 
4
 
! Отговори
работещ в СМП преди 2 години
до 61-Аз искам да му бъда личен дявол.Заклевам се,че изрядно ще подържам всички параметри-температура на огъня,температура на катрана,ниво на катрана в стриктно предписаните от производителя на казана стойности. Ще съблюдавам да не се надига над нивото на катрана за да се охлажда.За да не горим дърва,ще преработи казана му на РИТЕГ!Така процесът ще е сигурен и напълно автоматизиран.Със дарените от колегите пари ще закупим 1 брой ASIMO който ще работи през нощните смени!