Радев даде зор на партиите да побързат с кабинета

Президентът има готовност да връчи мандат за съставянето му
28 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
95
Радев даде зор на партиите да побързат с кабинета
Снимка: БГНЕС

Парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на българското общество, а президентът, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет.

Това съобщиха в позиция от прессекретариата на държавния глава, изпратена до медиите, по повод отправени въпроси относно връчването на мандат за съставяне на правителство.

Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа, се посочва в позицията.

Постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили, допълват от Президентството.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
23
 
! Отговори
.. преди 2 години
До кога льотчика ще тупа топката?Чалгаря е гола вода, да си минава по реда и герб да правят ББ15
55
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН работят за да няма правителство. Идея си нямат какво да правят. Абсолютни недоразумения. Сами искали да правят правителство. И защо да не е коалиция с партиите на протеста, защо? Могат ли да посочат поне една нормална причина? Артисти, продукт на ДС
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да видя кой ще се омърси като стане премиер от ИТН и как ще му подложят динена кoра на Слави неговите дръжки- Мая, Татяна, Мария, христо, Атанасчо,Корнито, Хаджията. Слави ще вкара във власта хора, които никой не ги иска освен техните приближени, олигарси и мутри
53
4
 
19
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Радев, това не ти е казармата!
52
3
 
5
 
! Отговори
Зор , Баке... преди 2 години
Също като ония политици с политическата "разстройство" пред тоалетната на НС , които викат :.."Айде побързайте ,бе , че не можем да го устискаме вече ..." А от тоалетната вътре от политическите партии с "запек" им отговарят на пресекулки , напъвайки се силно : "Щастливциииииии....".......ПОЗНАВАТЕ ЛИ ГИ...??!!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати речника , егати словореда в заглавието ! Все едно слушаш разговор между ползватели на съседни кабинки в градска тоалетна ! Оставаше и да озвучат статията и със звукозапис на цамбуркане ...
50
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 56 Аууу, как пък точно Радев ще дундурка чалгарите??? Кога е връчил мандат на Бойко Борисов, че съм пропуснал? Той може и Лепа Брена да покани - за министър на културата! А останалите министри ще си ги подбере от групата от Северна Македония, на които им е голям фен и си пуска техни песнички в джипката, като хита от миналото лято "Корона чао!".
49
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние от началото на годината не можем да си намерим домоуправител на входа на блока, тоя Радев се надява на правителство...
48
2
 
6
 
! Отговори
Не му се преди 2 години
Управлява нещо.
47
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев докога ще ги дондурка чалгарите? Защо отношението му е различно към ГЕРБ и ИТН? Той не е цар, че сам да решава. Има си Конституция и правила. Оставиха държавата в ръцете на един служебен кабинет, за който никой не е гласувал. Радев, освен че е предател си превишава правата. Докога ще го търпим?
46
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ЗОР, БАКЕ....КАТО ОНЯ С ПОЛИТИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО ПРЕД ГРАДСКАТА ТОАЛЕТНА И ОНЯ С ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЗАПЕК....ВЪТЕ В НЕЯ...!
45
2
 
22
 
! Отговори
МРАЗЯ РАДЕВ..!! преди 2 години
АРГУМЕНТИРАНО.. И С ЧИСТА СЪВЕСТ..!!
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Р.радев даде ЗОП на партиите да правят правителство, но чалгарите ще върнат мандата... , много са зле горките...
43
2
 
16
 
! Отговори
ЗОР, Баке....гооолем преди 2 години
ЗОР ЛИ Е....ЧАЛГАРО ДА ПРАЙ КОАЛИЦИЯ С БСП....ЩОТО И КОРНИ ИСКА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ДА НЕ Я ИЗХВЪРЛЛЯТ ОТ ПОЗИТАНО....ха,ха,хааа....
42
2
 
21
 
! Отговори
Д. Ф. преди 2 години
***, ти забърква тази каша, оправяй се. Нито ти, нито чалгаря, Тошко Африкански и. Ален Делон Станев знаете какво да правите. Като патета в калчища сте. Стана ли ви ясно, че управлението е е като оная работа.
41
3
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тоя чака да му нагласят каквото му се ще правителство и тогава ще даде мандата. Славчо пишман ще стане, че се набута в политиката и излъга толкова народ. С него ше си изтрият ръцете
40
2
 
21
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
"РАДЕВИЯ ЗОР"'--ЩЕ ДОЙДЕ КАТО ВСИЧКИ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ВСЪЩНОСТЦЕЛТА Е ДА СЕ ВКАРА БСП В ПРАВИТЕЛСТВОТО--'БЕЗ ДА СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ!---ТОВА Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА ДЕЛЕГАТА НА 14- тия КОНГРЕС НА БКП---ДРУГИТЕ СА САМО ПОЛИТ--КЛАКЬОРИ....ХАХАХА..
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, Румка? Какво против нови избори имаш? Наши това е основната на демокрацията?
38
2
 
20
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
За президент Радев е ясно ! Весело ми прозвуча политическото изказване на служителите.премиера Янев........колко души са гласували за Янев всъщност!?!?!
37
1
 
21
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
В кой текст на Конституцията откривате формулировка ***даде зор***......... Пояснете,моля ви!!!