Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?

МВР се справило, не е имало такъв успех срещу криминалния вот
Обновена: 28 юли 2021 16:09 | 28 юли 2021 15:20, Александър Попов
307
Рашков срещу ГЕРБ: Честни ли са били изборите и имало ли е "изчегъртване"?
Снимка: БГНЕС

От дълго време в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалният вот в изборния ден или преди това. Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той отчете резултатите от проведената специализирана операция срещу купения вот, проведена в периода между 1 и 11 юли.

Рашков допълни, че данните сочат, че такъв вот в минали години или въобще е нямало, или е бил снижен до минимум.

„Това се признава от абсолютно всички, включително и от партии, които са недоволни от постигнатото на последните избори“, добави Рашков, като подчерта, че добрите резултати в противодействието на купения вот са постигнати, защото МВР не е слугувало на нито една политическа партия.

„Ще направя сравнение с ръководството на МВР преди 4 април т.г. Днес виждам и двамата в пленарната зала – народни представители, избрани от ПП ГЕРБ – сами може да си отговорите на въпроса как са работили преди 4 април, дали са работили така, че да се елиминира криминалният вот, който години наред изкривяваше политическата картина у нас, което се постигаше с материални облаги или казано директно със заплащане в определен диапазон – от 30 до 100 лв. Разбрахме, че преди изборите на 11 юли на гражданите са били предлагани и хранителни продукти, дърва за огрев и какво ли още не“, коментира той.

Още по темата
Рашков посочи, че след анализа на данните е станало ясно защо един политик непрекъснато е повтарял "Пак ги бих, на всеки избори аз ги бия".

"Така е бил. С министри, излъчени от политическата партия, която той ръководи, които поставя на този пост, на който съм аз сега, които работят чисто политически. Тоест тласкат органите на МВР, които по дефиниция и закон са деполитизирани, в предизборна битка да защитават политическите интереси на една-единствена партия в тази страна. Ето така е побеждавал този човек", подчерта той.

Силовият министър определи като манипулация твърденията на ГЕРБ, че служители на МВР са задължавали граждани да подписват декларации преди изборите на 11 юли и поясни, че са били съставни предупредителни протоколи.

Той коментира и вулгарните изрази, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва в Бургаско по негов адрес.

"Не е необходима никаква експертиза на онези звукозаписи, в които наричаше председателя на парламента по унизителен начин или пък в разговора с Томислав Дончев. Той говореше неща, които не са достойни да се коментират изобщо", подчерта служебният министър.

„В противовес на някои изказвания за това, че видите ли действията на полицията изплашили хората да гласуват, мисля, че имаше едни лица, които казаха, че няма да гласуват, защото нямало как да бъдат мотивирани“, допълни служебният зам.-министър на МВР Емил Ганчев.

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС пък ще инициират създаването на временна анкетна комисия, която да проверява действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

Според ГЕРБ техни членове и симпатизанти са били подлагани на натиск от МВР по време на изборите, като имат информация за общо подписани около 14 хил. предупредителни протокола. Документите обаче няма как да бъдат показани, защото не се връчват на човека, срещу когото са издадени, посочи Мануил Манев.

От ГЕРБ нападнаха и вътрешния министър заради твърденията му за незаконни подслушвания на протестиращи и опозиционни политици.

„Преди два месеца, с една медийна бомба започна темата с подслушванията. Тази тема беше преекспонирана с една единствена цел – да се удари и изчегърта една определена политическа партия и това е партия ГЕРБ“, посочи Десислава Атанасова. Ето защо тя се закана ГЕРБ да инициира непрестанни изслушвания на Рашков в парламента.

„Не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани. Има доклад на Бюрото за контрол на СРС, който отрича тези твърдения, както и прекратено досъдебно производство от прокуратурата поради липса на доказателства“, каза още Атанасова. Според нея служебният министър ползва трибуната на МВР, за да прави внушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: ГЕРББойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радва ме този Рашков.....дали е пиян, дали не е ....Все едно и също изглежда
191
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Рашков! *** трябва да бъдат смачкани и изчегъртани. Дано политиците от това народно събрание, ти предоставят време да завършиш това благородно дело.
190
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Слави развяваше черни знамена, като на ИД и Бойко дойде с черен(!) джип и черен цвят, не знам какво означва черния цвят, но знам, че е бил цвета на нацистите,фашистите още от около 1917 година до ВСВ включително. А днес какво означава, не знам.
189
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
По вулгарен език Бойко Рашков с нищо не се отличава от Бойко Борисов(явно тази прос-тотия все по Бойковци ходи).Но тези двамата пак са цветя на мирисане в сравнение с Тошко-пуделчето и Филипчо-нямат стигане по вулгарност и скудоумие.Иронията е,че тези двамата водят преговори за правителство.Ох,малеее...
188
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бойко е прав!И аз четох няколко статии днес, че Бойко се бил договорил с Ердоган, да пуснат бежанци, ако Бойко не е на власт, но това е тотална глупост , просто Мая и Слави развяваха знамената на ислямска държава, още преди да влязат във властта и си направете сами изводите!
187
1
 
4
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Милиционера знам само едно-ЩЕ?
186
5
 
11
 
! Отговори
Не бяха честни! преди 2 години
Изборите на 11 юли не бяха честни и това не са празни приказки, а има ясно и категорично доказателство: от определените 39 СИК в чужбина в 1/3 или в 13 еустановено различие от резултата, посочен в протокола от машината и от този напреброените хартиени отрязъци от машините. При това положение Стефан Янев ако емъж на място и офицер с чест следва да си подаде оставката!
185
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков си мисли , че е 1944 и красная армия всесилная. Рашков , ние сме окупирани от Сащ този път и червените ти номера ще ти излезнат много скъпи.
184
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НовинаАко бях на мястото на герберите щях да сложа Караянчева, а не превземката Атанасова, Караянчева е и по-умна,тактична,представителна,естествена.
183
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков , чакаме доказателствата за подслушването , деня свърши. Кога ще ги даваш ? Другия път ли ?
182
8
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Абе " Изтукан"! Че си Бойкофил и Бойковист,до мозъка на костите си,ни стана ясно отдавна!-:( Това буди съжаление у нас за теб! Вземи се в ръце,ако е нужно и на психиатър отиди! Но ще трябва да приемеш реалността!-:) Бате Гойко Митич,Борисов демек, наистина приключи с властта в РБ!-:) Какво не разбра от казаното?-:) Бродиш тук ден и нощ,и ни будалкаш,колко велик бил мутрата? Ами аз го помня от мутренските времена , когато си пиеше шампанското с тях! Ти от кога го помниш ?Т държиш на него?
181
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проблема на ГЕРБЕРСКИЯТ ***: - Ако знаех коя ще е последната глупост, която пиша, щях да напиша първо нея."
180
12
 
11
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Кой ще арестуваш бе, Рашков? Само плашиш хората. Това да не ти е 44-та година. Можеш само таралеж да настъпиш. Ако бях премиер, досега да съм те освободил. Като се върна на власт след 4 години, тъпкано ще ти го върна с лихвите.
179
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце,баце като ти казваха що за птица е Росица Кирова и да я разкараш,ти се занаити.Заради нея загуби Северозапада.Това са 2,3 процента.И щеше да сте първа политическа сила
178
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кошмарите на Бойко: Бизнеса работи спокойно. Пенсиите се вдигат. Идват инвеститори...Съмва се и се мръква без Борисов"
177
11
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
ГЕРБ са по-малкото зло отколкото ИТН. Добре го знае Рашков.
176
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато шефа се занимава с политически игри, МВР го няма на терен. И вече се усеща, надигат глава наши и прибрали се отвън крими контингент в очакване на ново разместване. Контрабанда, дрога, проституция, и дори битовизми се усещат в подем. Катастрофите зачестиха, пътна полиция се крие, щото не знае на къде ще задуха новия вятър.А шефа разказва филми по медии. Е това е в реалния ни живот.
175
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До децата между 20 и 30 годишни! Престанете да оплювате Слави Трифонов! Той спечели честно изборите,макар и с малка преднина! Дедо ви Борисов няма да се върне повече във властта! Набийте си го в главите! Разбирам ви,че само него помните в краткият си животец! Това е положението! Вие точно бродите ден и нощ тук,и оплювате всичко що е против дедо ви Борисов! Нещата са други вече! В политиката политиците се менят! Борисов и Америка го отхвърли вече! До кога ще живеете на старите му лаври? -:)))))
174
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още много други къщи, построени с европейските фондове ще бъдат конфискувани от Рашков, няма да са само 20.
173
9
 
9
 
! Отговори
Един въпрос преди 2 години
Разбирам, че ще трябва да се почака още малко до арестите на Гешев, Борисов, Яне Янев Пепи еврото и Цацаров, но защо още Пеевски е на свобода?