Рашков в НС: Ще получите доказателства за незаконно използване на СРС-та още днес

"Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни"
Обновена: 28 юли 2021 12:13 | 28 юли 2021 10:42,
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща още днес да представи доказателства за незаконно използване на СРС-та. Това стана по време на изслушването му в парламента.

Обещанието дойде като отговор на изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт”, каза тя, цитирана от Нова тв.

Още по темата
"Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза.

Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте "дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", категоричен бе Бойко Рашков.

"Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане, подчерта Рашков и каза, че става дума за стотици граждани, подложени на ограничения върху техните права със СРС.

По думите на вътрешния министър стотици граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и под разрешение на спецсъда, а двама министри са "наблюдавали безучастно как МВР и техни служби като ГДБОП и вътрешна сигурност и ГДНП са изпълнявали функциите на обслужващ персонал за спецпрокуратурата и са извършвали сериозни нарушения на правилата, на закона за защита на класифицираната информация".

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, впоследствие унищожавани. Не са изготвяни никакви справки в тази връзка, когато тези служители са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана съзнателно в тетрадките или бележници, както изисква законът", заяви още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете ХУБАВО първата снимка: Рашков от ДС, бивш комунистически сатрап, Дончева, БСП, провалена партия, Мая Манолова, сестра Галева от червения сектор. БСП ви управлява, а реално не са събрали и 15 процента от целия вот! Изритахме ги от управлението, защото загробиха България, а руския предател метежник в Президентството и кремълските патерици ИТН, ИМВ и ДПС ги върнаха! ХАК да ви е на всички "тарикати". ПАК ви изпързаляха. И за тарикати не ставате. Само за мат'рял.
212
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танасова, свали си очилата и влез с електронния си подпис за да провериш дали не си подслушвана от някои охранители?! Той Баце все такива ви намираше на улицата- нагли про сти и без мозъчни, като него. Таралеж, но без бодли, а с мас.
211
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денят мина, а доказателства няма и няма! Обещах, че ако рашкофф не представи доказателства както обеща, ще го нарека: "гнусен лъжец"Ето казвам го сега: рашкофф е гнусен лъжец!
210
2
 
16
 
! Отговори
12тиКенефникът е преди 2 години
Като ученичка. Само обещава. А не дава.
209
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Цв.Цв. може да разгласява данни за до съдебни производства и да се мисли за недосигаем от закона. Но времето на мафията ГЕРБ изтече, защото рано или късно истината излиза наяве.
208
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Часът е 19.50! Доказателства?
207
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде бе Тарашков! Денят си отива, чакаме доказателствата.
206
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като твърдиш, че има НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ няма нищо незаконно в това да оповестиш имената на незаконно подслушваните, както и лицата, които незаконно са подслушвали! Даже СИ ДЛЪЖЕН ДА ГО НАПРАВИШ, след като си се натъкнал на престъпление, защото точно според закона си длъжен да сезираш за това извършено престъпление!
205
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАШКОВ, ПАК ЛЪЖЕШ! НЯМА ЗАКОН, КОЙТО ДА ТИ ЗАБРАНЯВА ДА ОПОВЕСТИШ НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНИ ЛИЦА! НАРЦИСТИЧНИТЕ ТИ РИТОРИКИ СА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ЕХАЛЕТО, ЗАРАДИ ДЪРВАРСКИ ПИАР!
204
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетчик си личи по приятелите , Рашков и Божков , убави хора.
203
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков , деня свърши . Кога ще ги даваш тези доказателства ? Другия път ли ?
202
3
 
8
 
! Отговори
Мая е фърст преди 2 години
Мая на втората снимка направо ме кефи. Аз такива ги харесвам. Правят неща които момичетата с обяви в нета не биха се съгласили даже да обсъждат.
201
4
 
8
 
! Отговори
до герберите преди 2 години
БАУ! АЗ СЪМ РАШКОВ! Майтап бе... само ви шашкам...
200
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе къде е Батко? Баце да не го е изял заедно Ц.Цветанов-уор ко?ГЕРБ-комунисти газ пикат.
199
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Рашков е обещалкин,само подхранва публиката с празни обещания.Иначе днес в НС изглеждаше трагикомично.
198
1
 
16
 
! Отговори
накратко преди 2 години
Рашков няма да представи доказателства.
197
2
 
14
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ТУК преди 2 години
ПОМНИТЕ ЛИ РАЗГОВОРЪТ М/У ФРОГ И ЧЕРЕПЪ, КОЙТО НАСТОЯВАШЕ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА, ЗА ДА ИЗВЪРШИ ПРОМЕНИ КАТО НАПРАВИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ФИГУРАНТ КАТО ПРЕЗИДЕНТА- ЦИТИРАХ ЕДНО, КЪМ ЕДНО- ТОКУ ЩО ПО БТВ- РИСТЬО ДЪЛГОНОСКОВ РИЦИТИРА СЪРЦЕРАЗДЕРАТЕЛНО КОЛКО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ МАХНЕ ГЛ ПРОКУРОР, ДА СЕ СМЕНИ ПРОКУРАТУРАТА- С ДРУГИ ДУМИ МУТРИТЕ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯТА ДА РАЗХИЩАВА, ДА РАЗГРАБВА ПО СТАРОМУ- ЧЕРЕПИТЕ УПРАВЛЯВАТ.
196
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 221 Който, каквото пожелава - него го стига. как си с уринирането? А, с простатата? Нищо не променя факта, че доказателства за лъжите на рашков и гнома няма, няма и да има. Който вЕрва на рашково-гномските лъжи- лъже сам себе си.
195
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще получим доказателства, които рашко дамаджаната обещава? На куково лято, нали??? Три месеца не успяхте да откриете нито едно доказателство, което да потвърди лъжите ви. Скапаняшки некадърници.
194
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсни гербери, да се удавите в собствената си урина дано !!!!!