Рашков в НС: Ще получите доказателства за незаконно използване на СРС-та още днес

"Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни"
Обновена: 28 юли 2021 12:13 | 28 юли 2021 10:42,
285

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков обеща още днес да представи доказателства за незаконно използване на СРС-та. Това стана по време на изслушването му в парламента.

Обещанието дойде като отговор на изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Повече от два месеца темата с подслушванията на политически лидери, активисти и общественици циркулира в публичното пространство. Тази тема започна конспиративно с медийна бомба от човек, служил си преди и с това за предизборна употреба. Стигна се до проверка на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, която не установи нищо подобно. Самосезира се и прокуратурата и прекрати производство поради липса на доказателства. През това време течеше предизборната кампания. Имаше партии, които конструираха цялата си предизборна кампания върху вашите недоказани твърдения с една единствена цел – внушение срещу политически опонент. Стигна се до прецедент – служебният министър председател да попадне във водовъртежа на съответния от вас „Бръмбаргейт”, каза тя, цитирана от Нова тв.

Още по темата
"Доста критично и бих казал неоснователно беше това изказване. Аз разбирам от тази материя, занимавал съм се дълго време с това. Ще ви дам в близките седмици достатъчно информация, с която ще се подкрепи обратната теза.

Спомням си много добре критиките, които започнаха с формирането на служебния кабинет. Още в началото на дейността на правителството казвахте "дайте доказателства, че са използвани неправомерно СРС-та. Ще получите доказателства още днес", категоричен бе Бойко Рашков.

"Искате да изброявам имената на лицата, подслушвани със СРС. но сте сбъркали името. Извикайте си дясната ръка на таралежа да дойде тука да чете СРС-та по цели дни. Аз не се казвам Цветан Цветанов и такава информация законът не ми позволява да ви дам и колкото и да настоявате това няма да стане, подчерта Рашков и каза, че става дума за стотици граждани, подложени на ограничения върху техните права със СРС.

По думите на вътрешния министър стотици граждани са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и под разрешение на спецсъда, а двама министри са "наблюдавали безучастно как МВР и техни служби като ГДБОП и вътрешна сигурност и ГДНП са изпълнявали функциите на обслужващ персонал за спецпрокуратурата и са извършвали сериозни нарушения на правилата, на закона за защита на класифицираната информация".

Имената на лица, подадени на СРС са разнасяни на листчета, впоследствие унищожавани. Не са изготвяни никакви справки в тази връзка, когато тези служители са работели на изнесени точки за мониторинг, информацията не е описвана съзнателно в тетрадките или бележници, както изисква законът", заяви още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е изкукуригал, съответно тиквичките са в истерия. Плямпат си опорките, дрънкат си глупостите...
192
5
 
19
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Тик, так, тик, так, тик, так... времето върви - останаха още горе долу 2 часа до края на работния ден...
191
7
 
23
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Рашков икиндия наближава и пак няма нищо. Стига с това ще. Този трябва да бъде съден да изричане на купища лъжи.
190
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мина 15 часа, а доказателствата все още ги няма. Айде бе рашкофф, че олекваш много. А си тлъст и мазен и освен това пияндурник от класа! И мразиш Бойко защото не си таралеж а той е таралеж и не е тиква. И не близва капка алкохол
189
17
 
3
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ТОМА БИКОВА БИЛА ЖЕНА С ПИШШШКА ! ОСВИДЕТЕЛСВАНЕ ! В Е Д Н А Г А !!! ЧЕБУРАШКА Е СТАРА МАЙМУ НА ТИП ШИМПАНЗЕ ! ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ! В Е Д Н А ГА !!!
188
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мина 15 часа, а доказателствата все още ги няма. Айде бе рашкофф, че олекваш много. А си тлъст и мазен и освен това пияндурник от класа!
187
11
 
1
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ! В Е Д Н А Г А !!! БОРИСОФ ВЕЧЕ БИЛ ТАРАЛЕЖ ! МНОГО СИ Е ХАРЕСАЛ ПРЯКОРА !!! В Е Д Н А Г А !!!
186
1
 
6
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ! В Е Д Н А Г А !!!
185
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков каза кои са нарушените права. Слушайте, вместо да плюете.
184
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен И може ли да цитираш кои точно конституционни права е нарушила Прокуратурата ? Или вие неграмотните селяни от червенарта седянка си квичите така,по навик?Поне знаеш ли колко страници е тази Конституция?Или Кутев не ви е спуснал още опорката?
183
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червеният Лайновоз Рашков Дамаджански пак се оплете в лъжи и простотии.Типично !Хайде от Карлуково да си го прибират,че стана за смях на кокошките
182
10
 
2
 
! Отговори
БМБ преди 2 години
нема да ми викате тиква не съм тиква а съм таралеж с големи бодли за голи *** ове не ми ли е убаво да ги мачкам аа ейй голем съм ентелектоалец и много се убичам
181
4
 
3
 
! Отговори
пак питам преди 2 години
Чебурашкаа, ти мъжка, или женска май муна си, или си от новите полове. Питам де от любопитство.
180
3
 
2
 
! Отговори
питам преди 2 години
Чебурашкаа, ти мъжка, или женска *** си, или си от новите полове. Питам де от любопитство.
179
9
 
4
 
! Отговори
Чебурашка Томова преди 2 години
До Анонимен....... Батальонът от *** на Герб се строява, но изобщо не..... От една година насам виждаме единствено батальони от радевистки *** бе приятелю! И твоите писания са с привкус на мръсен зелен чорап. А за ДС кадрите си прав, все още са фактор! Агент Буда например, т.е. Таралежа.
178
5
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
До Анонимен....... Батальонът от *** на Герб се строява, но изобщо не..... От една година насам виждаме единствено батальони от радевистки *** бе приятелю! И твоите писания са с привкус на мръсен зелен чорап. А за ДС кадрите си прав, все още са фактор!
177
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Батальонът от *** на Герб се строява, но изобщо не му отдава чест на мутрата от Банкя. Написана по друг начин, не го *** за нищо. Както и политиците от другите партии. Така е със служителите на ДС, които все още не могат да си намерят членските книжки от БКП.
176
5
 
12
 
! Отговори
Винету преди 2 години
До 192. Наивник глу.пав, мутрата е Рашкоф и цял живот е обслужвал мутри този кръвопиец, човекоядец, канибал, касапин, мракобес, кръволок, краводер Хе-хе, но яко ще се набодена иглите на Бойко таралежа. Бойко вече е ТАРАЛЕЖ, не е Тиква.
175
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 195. А на мутрите преди 2009 кога ще се потърси сметка? Може ли някакси поред да вървят нещата?
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След израелската програма за наблюдаване,проследяване,подслушване по всяко време,действала от преди много време,за какви СРС иде реч,че били приложени служебни за установяване на място и време на разговори и действия на проследени лица по разпореждане на отговорни служби от специалисти по използване на тез узаконени по изисквания ред от институции с органи за внедряване на СРС едновременно и различно по места на заподозрените в нарушения лица отделно от специализирани,като израелската програма.