Скандал на първото заседание в комисията по казуса "Росенец"

Още в началото ДПС и "Демократична България" влязоха в спор
Обновена: 28 юли 2021 21:33 | 28 юли 2021 21:14, Анисия Иванова
53

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Скандал в комисията по казуса "Росенец". Заседанието продължи близо три часа. Комисията е с председател Калоян Янков от "Демократична България", който заедно със съпартиеца и бивш общински съветник от Бургас Димитър Найденов извадиха скица на имотите в резиденцията на Доган.

На комисията не присъства кметът на Бургас Димитър Николов, който от свое име бе изпратил експерти от общинската администрация - Златина Георгиева, Чанка Коралска, зам.-кмет по строителството, Живко Димитров, директор дирекция общинска собственост.

Още в началото ДПС и "Демократична България" влязоха в спор.

"Нека, когато се изслушват в качеството си на държавни органи, всички колеги да са уведомени. Това дойде малко като изненада", заяви Хамид Хамид от ДПС.

"Поредната бизсмислена комисия с поредните безсмислени решения. Днес явно ще има интерпретации. Ние не знаем за какво са тук", посочи колегата му Рамадан Аталай.

Калоян Янков от ДБ беше категоричен: "Разбирам ви, че е безмислена. За нас има голямо значение. Този лесопарк и район е много значим за това какво се е случвало в държавата"

Беше поставен въпросът дали има и колко са незаконните постройки край "Росенец".

"Да, има констатирани незаконни обекти. Имаме двуетажна масивна сграда. До момента,  в който не е получен сигнал, ние не извършваме такива проверки. Не разполагаме с ресурс. Ние сме реагирали веднага, щом е получен сигнал", отговори инж. Чанка Коралска, зам.-кмет на Община Бургас.

“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец”

Беше решено да бъдат поканени за изслушване представители на държавни институции - сред тях са министърът на вътрешните работи, шефът на НСО, областият управител на Бургас и всички документи от Агенцията по кадастъра. Временната комисия ще изисква редица документи от различни институции, сред които агенцията по кадастъра, ДНСК, МРРБ и министъра на транспорта, областният управител на град Бургас, както и документи, касаещи собствеността и промяната на градоустройствените планове.

В хода на работа на комисията ще се изискват и документи за имоти, част от които собственост фирмите “Хермес Солар” и “Стрейтлайн”. Документи от проверката, извършена от арх. Иван Нестеров, както и информация от МВР и НСО, както и доклада от ВАП и от агенцията по вписванията относно сделките с имоти в областта. Ще се изисква и информация за приватизацията на “Нефтохим”.

“На терена има 18 сгради и съоражения, от тях 4 имат разрешение за строеж, 1 има разрешение за ползване, всички останали нямат никаква документация. Как общината е допусналата строителството на много незаконни обекти?”, попита председателят на комисията Калоян Янков.

Има констатирани незаконни обекти, един от който е двуетажна масивна сграда, поясни Коралска. Тя е 1-ва категория, документите са изпратени в ДНСК и оттам няма обратна връзка. Това не е е обект в правомощията на общината, тъй като е 1-ва категория, а общината отговарят по закон за обекти 4-та и 5-та категория, каза още Коралска.

Димитър Найденов от ДБ попита дали Община Бургас е събирала през годините данъците за въпросните имоти след издадените Акт 14 и Акт 15, както и за кея.

„Улицата е била преградена в продължение на 6 години. Търсила ли си е Община Бургас за заеманата от „Хермес Солар“ общинска улица и ще помоля информацията да се предостави писмено по години“, каза Найденов.


53
Още по темата: скандалкомисияРосенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 1 месец
Ако продължавате да "цепите басмата" на ДПС-то, те съвсем скоро ТЕ ще ви сцепят задни ците.
39
1
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 1 месец
Стига сте ни занимавали с тоя наглия. Пращайте багерите да сабарят овчарника на тоя брадат нагляр и да се приключва!!!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На бас, че нищо няма да стане! След 10 години не само сараите ще са си там но и още постройки ще бъдат построени, на бас! Всичкото е чалгарско забавление за плебеите!
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
слави е ученик на доган с обръчите от фирми
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кое безобразие на тошо бе нещастников. тошо е копелдаченце на фердинанд. успя от държава загубила втората световна да ни превърне в развита държава. тридесет години свободно падане и още кретаме, представи си. ама оня хем мънгуджери хем кралска особа хем хитрец неземен и лавираше много добре. само дето луканов и другата пасмина го продаде и продаде и нас, за няколко мелеарда гущера. халал да са му на луканката.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имате неразбиране за работата и ролята на парламента. В демокрацията парламента озаптява чрез разкрития и комисии мутри и самозабравили се диктатори и олигарси да не стигнат до Бай Тошови безобразия. Ние го докарахме до Бай Тошо 2 заради 3 слаби парламента!!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С онзи герой Бозо от Монтанско какво стана, със 100те хиляди декара и леля му дето гледала разсад и той милия от 19годишен мелеонер забравяйки да пропусне да каже тато и дедо кои са и кой го е оставил да владее северозапада все едно му е бащиния. иначе загрижен.... Градуса пече ли се сега? във фурна ли е, на плажче ли е? Поркю Тиквеников? бара ли на мис *** допенцето още в новата къща у кипър?
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли по важни неща за решаване?
32
3
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 месец
до 34 Могат да се къпят на Росенец само почитателите на сладоледа!
31
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този режисиран театър на Росенец е с една единствена цел да сплоти електората на ДПС. На комуниста Христо Иванов е платено добре за представлението. Другата му поръчка е да лае ежедневно по главния прокурор за да могат евентуално подсъдимите червените олигарси да се спасят от затвора. Бойкикев работи по поръчка, така са бедните комунисти.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тези имоти на там на кого са били и ака не са на Доган кой му ги е продал или всеки дето ежвласт може да ди заграби имоти които му харесват
29
6
 
26
 
! Отговори
Христо Лодкаря преди 1 месец
Някой ходил ли е скоро да се къпе на плажа на Росенец? Нали вече всеки може да го прави откакто махнаха бариерата.
28
3
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Граничар и левскар не се става.Раждаш се!
27
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луд няма умора. Всеки на Доган се упражнява , страхливци за другите ви треперят дупетата. Кой не е акал по Доган не бил на власт.
26
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
До граничаряПазих границата.
25
4
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 месец
Именно защото тези имоти са на Доган и нищо няма се случи по разследването. Аре да видим ако си НИКОЙ, дали няма ти разрушат незаконните имоти? Само че тук говорим за излишни разпри. Всеки знае, че на Доган няма кой да му барне имотите. Шо занимават хората с глупости?
24
1
 
6
 
! Отговори
Граничаря преди 1 месец
Ще се съдере накрая цървула и такава яма ще се отвори. Още малко. Ще се намери едно малко но остро камъче.
23
3
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Ще се сбият кучетата. Толкова жадни за власт.
22
8
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Убити политици.Тогава ще има замисляне!
21
7
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 месец
Доган ще го хванете за дедовия. Още преди години изрече култовата фраза при Дългия: "Обръчи от фирми!" Нищо няма на негово име бе, изпростял Калоян Янчев! Не, ти се правиш на изпростял, та да отчиташ "дейност", нали така, смoтаняк? А резултатът нулев!