Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии"
Обновена: 29 юли 2021 18:13 | 29 юли 2021 18:09, Красимир Ангелов
177
Кирил Петков: Хора с майбаси имат проблем с оставането на Асен Василев
Снимка: БГНЕС

"НАП, преди Асен Василев да влезе във финансите, се беше фокусирал върху малки кафенета, ресторантчета и плод-зеленчук. Сега НАП се е фокусирал върху компаниите с големи обществени поръчки, компаниите с много кеш в сейфовете. Предполагам, че някои от тези компании в момента не искат да видят отново Асен Василев министър на финансите".

Още по темата
По този начин служебният министър на икономиката Кирил Петков защити колегата си Асен Василев, срещу когото днес изненадващо се появи персонална атака от страна на "Има такъв народ".

Както е известно, в декларация от името на партията, Тошко Йорданов посочи, че срещу Василев са се водили дела в миналото за кражба на интелектуална собственост.

"В никакъв случай аз не бих влязъл в правителство, където неоценяват финансовите стратегии, финансовата мисъл на финансовия министър, който за мен направи уникален бюджет. За първи път имаме бюджет, в който и на пенсионерите се дадоха пари не се взеха от учителите, не се взеха от здравните работници, взеха се от майбасите", каза служебният икономически министър, цитиран от БГНЕС.

Така че, според него, може би хората с майбаси имат проблем с неговото оставането в един бъдещ кабинет.

"Нищо лошо срещу колата, но ако сте си я купили на базата това, че сте направили иновативен бизнес и сте правили експорт на дейност - браво. Но ако сте били част от системата, където сте усвоявали едни средства и сега не искате да се види как тези средства няма да отидат при вас и стреляте към финансовия министър, това за мене е много жалко. Трябва всички да следим много внимателно нещата, които се направиха", каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си остават служебните! Всички останали да си намерят друго занимание.....
115
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откраднал интелектуална собственост! Хаха И на кого от българския данъкоплатец е навредил. Много жалко, че приемаме кражбите за милиарди и това са нашите пари, но човек, който си върши работата в полза на обществото, а не на определени "бизнесмени"сме готови да го зачеркнем.И жалкото е, че Тошко сценариста се е взел на сериозно. Да си върнат крадците и да си живеят в Банановата Република.Много лекари напуснаха, защото разбраха, че у нас се развиват професионално само лакеи и некадърници.
114
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, кокорко се оказа крадец, а вие министър сте го направили, оставка немедлено.
113
16
 
25
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Имам доверие на този министър на финансите, както и на Премиера,ако не друго поне е най-представителния ни министър.
112
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Харвардски, който не знае в кой град се намира този университет и Асан василев, който е против влизането на България в еврозоната ( трябвало да чакаме макетата да влезет в еврозоната преди нас), те ще ни оправят икономиката... Бааси майтапа....
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирате ли,че ако има правителство,то ще е докато отпуснат парите от Европа и после шут и чао!!!!Който и да направи правителство!Това е като гепард да хване плячка и да дойдат хиени!
110
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква порода е този кон на снимката?
109
1
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 2 години
Глухи няма, особено когато става дума за писано слово.И слабоумието си не може да скриеш с висок тон, особено пък в писаното слово.Незаконно придобитите майбахси, са в други държавни структури тема.Но да скачаш на държавна банка, която изпълнителната влас може да използва за стратегически държавни инвестиции, е държавна измяна. Дори не можеш да смениш стратегическите цели, защото те не са причудица, а резултат от обективни реалности. Можеш само да я върнеш в писта, ако се е отклонила.
108
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН спечелиха изборите и е тяхно право да кажат кой ще кара влака, а не Бойкикиев и Маямата от Кюстендил.
107
5
 
11
 
! Отговори
Маргинал преди 2 години
Защо за делото вза язовира в Перник съдят само Нено Димов от по-едрите,а оная с чантичките по 4000лв не я съдят?!Колко пари отнесе тя и колко отидоха в чекмеджето?!
106
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително смешно е партия, предложила Никито Василев, който смърди на корупция за всяко свое действие, за мистър председател (че и дала пресконференция да го оправдава), сега да скача на човек, който почва да се бори с корупцията. ИТН, за вас говоря! Гласоподавателите ви сега се червят от срам!
105
9
 
30
 
! Отговори
Маргинал преди 2 години
Аз харесвам каква работа свърши този човек а също и Асен Василев.Това не означава,че харесвам ДБ обаче!Нито ИТН!Нито БСП!Нито ДПС!Нито ГЕРБ!Нито ***!Не ми трябва кабинет от партии излъчен,а от специалисти като тези!Държавата трябва да е на първо място,а не далаверите!Макар нищо да не взимам от държавата,само внасям аз!
104
9
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Давам на ИТН втора черна чочка, след избора на правителство. При трета им бия червен картон и ще подам следващият си глас за ДБ.
103
2
 
10
 
! Отговори
Всъщност до 106 преди 2 години
НАПРОТИВ! ПРОБЛЕМ СА, ЗАЩОТО АПЕТИТЪТ ВИНАГИ ИДВА С ЯДЕНЕТО , ОСОБЕНО СЕГА, КОГАТО ЩЕ ДОЙДАТ ОЩЕ МИЛИАРДИ ОТ ЕВРОПА.
102
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за конската мутра Петков!
101
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре е служебното правителство да остане да управлява !
100
4
 
9
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
Просто е. Кръгът ДПС е против кръгът Капитал. Но мислете КОЙ Е ПО- ДОБРЕ ЗА ДЪРЖАВАТА - АСЕН И КИРИЛ, ИЛИ ЦОНЕВ , ЧОБАНОВ И ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ДЕЛЯНЧО. ВСИЧКИ ПРОФСЪЮЗИ СА ЗА ПРОГРАМАТА НА АСЕН. ПРОВЕРЕТЕ!!!
99
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност тези с майбасите не са проблем на Петко, щото те вече ги имат. Те могат да са цел на прокуратура, агенцията за незаконно придобито имущество или дори МВР.А това дето го приказва, не струва и 5 ст. за стри вицове.Манипулатор, при това за публика под средно ниво.
98
18
 
11
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Тошко все повече ми се издига в очите
97
3
 
27
 
! Отговори
Оф ай стига преди 2 години
Целия свят ни знае, че сме най-корумпираните и най-големите крадци на евро-фондове, министъра ви говори нещата в пряк текст. Няма нужда да се правите на ощипани. Не знаете ли, че 90% от лимузините в България не са закупени с пари изкарани честно? Вие падате от небето... сега ще станете и големи радетели на правата на човека сигурно и ще призовавате за невинност до доказване на противното, а когато бихте мирни протестиращи, не се притеснявахте хич... Айде айде.