Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата

Пеевски не е получавал кредити от ББР като физическо лице, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2021 17:52 | 29 юли 2021 17:52, Анисия Иванова
47
Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт "Магнитски", обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС.

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице.  Петков му отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР.

"Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: "Господин Пеевски е бил там", а както знаем, сега "Магнитски" е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта "Магнитски" за ББР", обясни министърът.

Още по темата
Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено.

Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков, цитиран от БНР.

"468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и интересното беше, че когато споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000", обясни министърът.

Какво още каза Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
13
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
Е що да не взема? Давал е на големи фирми дето знаят да работят с парите. И е изкарвал. Ако дава на малките и средни бизнеси, ще има да взема и да виси пред кабинетите на съдебните изпълнители. Като е държавна банка, да не мислите, че директора е на щатна заплата от 2-3000 лв.
21
18
 
8
 
! Отговори
Румен Пликов преди 2 години
Защо да вярвам на Петков след като големият му шеф, който го е назначил за министър назначаваше жена си на два трудови договора, лобираше за чужда компания за самолети, получаваше пликове с пари от съветника си.За Румен Радев говоря. Оставка, крадливи пионки на Москва!
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено управител от такова ниво е на мениджерски договор и обвързан с резултати и бонуси по схема.Дори и в частни фирми е така. Разликата е, че когато нещото заработи и дойде време да се плащат премиите, едните намират вариант да ги "удържат", а в другите структури, щат не щат плащат.Не че намирам за справедлив, такъв мащаб, но е факт. А и това е единствен начин, от нищо да стане нещо в кратки срокове. Все пак на такива позиции, кандидатстват хора с потенциал, и могат да избират къде да го
19
3
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 2 години
ББР никога не е била частна банка , винаги е била държавна .Аман от герберски *** , които всеячески се опитват да оправдаят кражбите на държавен ресурс .
18
2
 
14
 
! Отговори
До 14 Банкер преди 2 години
Мойто момче, скоро ще се наложи да живееш с 400лв на месец, за да видиш как живеят голяма част от сънародниците ти, а ако не искаш в ЦС затвор има парно, телевизия и ропла храна. Арогантността на самозабравилите се мутри и пиявици цокащи държавата през последните 10г трябва да бъде строго наказана.
17
11
 
5
 
! Отговори
Комунистически преди 2 години
Дечица тръгнаха да чагъртат капиталистите, а феновете им така се прехласват като, че ще видят добро ако се докопат до тез парички...ха ха абе за 45 години не разбрахте ли че комунистите грабят само за себе си, а народа гладува и опъва хомота хаха що капиталисти и фабриканти изтрепаха на девети, а накрая само активни борци се ширеха в апартаменти и коли.
16
0
 
5
 
! Отговори
стриженетопродължава преди 2 години
към месечната фактура за ток ще се прибави задължителната застраховка - изгорели от електр.удар уреди . на печелившите - честито .
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БанкерДали е така незнам, ама това все пак е частна банка, докато тук иде реч за 100 % държавна банка, така че не е много уместно сравнението
14
10
 
7
 
! Отговори
Банкер преди 2 години
2009 година, финансова криза, Л. Хампарцумян взема 4 000 000 ЕВРО само бонус към заплатата си. Тук комунистичестите подлои се правят на мъже за нирмалната годишна заплата на банкер. И простият народ е възхитен.
13
1
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
АЙДЕ ЖУРНАЛИСТИТЕЕЕЕ -СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 263 000-АЙДЕ ПИШЕТЕ ДЕ.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен... Ква частна банка е била ББР бе, като всичките избиратели на тоя ***
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички тия държавни компании са хранилки на разни партиини калинки, това е, спомняте ли си оня случай с проектната компания за петролопровода Бургас- Александропулис, дето 10 години след като проекта отпадна там едни хора продължаваха да си кютят на тлъсти заплати, ама то да е само това
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имало месеци, в които видиш ли взимали само по 33 хиляди заплати :))) живи да ги ожалиш, как са свързвали двата края.ЦИРКАДЖИИ
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББР е била частна банка и такава годишна заплата не не необичайна с бонусите. Какво да кажем обаче, за месечната заплата от 10 000 ,която си гласуваха депутатите на антигербсцирщината, в 45 НС?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е добра държавна заплатка в банката за развитие на олигархията.
7
12
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Да преведем на български - Лошите Банкери са вземали много пари, някой да спомена че ББР е отлично състояние. Нямаме данни за Пеевски ама ровим щото имаме съмнения. И аз имам съмнение - дошлите сте да краднете колкото можете, ако може и повече и тнт.Такива сме ги виждали много последните 30г. а и преди това.
6
2
 
20
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
468 000 ЗАПЛАТА!?!?-БРАВО БЕ.-Е ОТ ТАКИВА НЕМАТЕ ПАРИ Е-ГЛЕДАЙТЕ ЧЕТЕТЕ И СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДА САМИ.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приватизация, после собствениците ако искат и по 1 млн да дават заплати :)))ама едва ли, всички партии скочиха срещу тая идея, защо, защото всички точат зъби за по някоя подобна "далаверка", същите циркаджииства са и в топлофикация и в БДЖ, а между другото к'во стана с държавната верига бензиностанции, където изсипаха 100 млн.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Язовиро съвсем я подкара през просото - ама нищо де, знаем си ви -унуци на комунистически ***. Номерът е да се издокарате пред мун...чо, за да си папкате на мой гръб до живот, защото ВИДЯХМЕ, че освен за лапачка и ПЛЮЕНЕ - за НИЩО друго НЕ ставате. Споко, оцелели сме ДОНЯКЪДЕ при Тошо, нищо чудно да оживеем и при Грипена.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан... Той е душа човек. Гледа за народа да има. За себе си не мисли.