Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата

Пеевски не е получавал кредити от ББР като физическо лице, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2021 17:52 | 29 юли 2021 17:52, Анисия Иванова
47
Кирил Петков: Управител в ББР е вземал 468 000 лв. годишна заплата
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт "Магнитски", обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС.

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице.  Петков му отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР.

"Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: "Господин Пеевски е бил там", а както знаем, сега "Магнитски" е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта "Магнитски" за ББР", обясни министърът.

Още по темата
Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено.

Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков, цитиран от БНР.

"468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и интересното беше, че когато споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000", обясни министърът.

Какво още каза Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нещо е имало и за чекмеджето не вярвам да е чисто половин милион
41
0
 
2
 
! Отговори
навярно преди 2 години
ги е вземал НО Е РАЗДАВАЛ И НА ДРУГИ- МИЛИЯТ ЧОВЕК
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на новоназначените заплатите дали са по различни
39
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и Мавродиев...прокуратурата да си извади главата от...... и да го разследва и разкости...или ще е поредното доказателство,че ги пазят!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
за "Вятър ечи"...те са я забравили...ще им я запеем...да внимават какво си пожелават...и ги призовавам да прочетат "още" една книга,не боли...История на България...
37
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименняма да се изнесем брато...прочетете Историята ни отново и щевидите...как изнеслите се Раковски,Левски,Ботев и плеядата ни Национални герои...жертваха животите си за да ни има...върнаха се...навсякъде където и да са били са говорили само и единствено за Свободата на Народа ни...времената са други...но Духа си остава...факт...протести една година..цивилизовани,аргументирани...ще успеем...Народа ни е фактора...а имаме и Съюзници...надяваме се!Децата ни ще се върнат...или да се готвят!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрация е. Кво рИвете?!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти половин милион лева годишна заплатааааа ?????? За какви заслуги ? Тази заплата от нашите пари ли е? Защоооо ??? За Маврудиев ли става дума ? Не вярвам да има против да се знае името му. Че този човек е най-умния българин. Искам да го познавам !
34
1
 
1
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
През 90-те г. за пръв път прочетох понятието "одитор". Но си глътнах граматиката като прочетох, че един одитор взема 900 долара на час.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повтаря човека и се надява да се събуди този народ. Но това е мисия невъзможна. За 12 години ББ е приспал всички сетива. Но ме успокоява факта, че интелигентните хора един след друг се изнасят....
32
15
 
2
 
! Отговори
кайзер созе преди 2 години
Ако банката се е управлявала така ,че да бъде на печалба, разбира се ,че е нормално да взима такава заплата. Доколкото си при създаването си банката няколо години е работила на загуба. Сега след като е на печалба е напълно нормално. Няма значение дали е държавна или частна. Други банкери дори се присмиват на такива заплати.
31
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Няма частна банка, която да се отблагоарява за годишна загуба от 120млн. с 0,5 млн. заплата. Банките работят на печалба! Само българските банки плащат скъпо, за да се покриват милиардите кражби на собствениците им.
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже после и че Кирилчо е с 400 000 лв заплата, а?
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частна или държавна, в банката работят банкери. Гилдията много добре знае на какви позиции, за какви пари се работи.Има борд и принципал, и те са изработили договори, така щото да са интересни за определено ниво банкери.Единствения вариант, тези данни да отидат при прокурор, но с доклад и подпис на министъра, и мотивирано защо смята, че има престъпление. Щото да не се окаже, че е норма в банковото дело, и тогава, ще се обърнат нещата. Нека се изправи срещу банкерите, хитреца.
28
7
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Ха ха аз взимам два пъти повече
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако банката е ръководена добре и на и с повече печалба, защо не ?
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатите ги разбрахме вече. Ако искаше да свършиш нещо нямаше да го повтаряш през ден.
25
2
 
11
 
! Отговори
да преди 2 години
Кажи го кой е, че така хубаво си е положил с държавни пари. А колкото до тиквата - той е отговорен за това и трябва да търка нара
24
3
 
19
 
! Отговори
Нямаше да има... преди 2 години
...нищо скандално, ако визираният свръхценен банков експерт работеше в частна банка. Но той е работил в държавната ББР. А подобни бонуси в държавна институция.....сещате ли се или аз да ви досетя?
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черепа изчегъртване по 468 млн.на година от пенсионерите, а Петков се впечатлява от 468 к.Със казуса "Магнитски" Щатите му казаха кои са мутрите, а той прави популизъм с кокошкарски роботи, още повиче, че не са незаконни !