Нинова не я интересуват драмите при ИТН, ДБ и ИБГНИ: Да се разбират!

БСП и ИТН си стиснали ръцете по 8 приоритета
29 юли 2021 15:42, Александър Попов
52

БСП и ИТН отново седнаха на масата за преговори. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще се произнесе окончателно дали ще подкрепи бъдещия кабинет, когато "Има такъв народ" представи състава на Министерски съвет. Това потвърди пред Bulgaria ON AIR лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Какво се случва между другите потенциални партньори, не е наша работа, нека се разберат помежду си, категорична бе тя.

Корнелия Нинова коментира, че няма информация за разговорите между ИТН и ДБ и ИБГНИ.

"Какво се случва между другите потенциални партньори за подкрепа на едно правителство не е наша работа. Нека се разберат помежду си, нека седнат и да разговарят", каза лидерът на БСП. И сподели опита на левицата от разговорите с ИТН досега. Срещнахме абсолютно разбиране, диалогичност, подготвени хора отсреща и разговаряхме по конкретни неща, за които като партия сме поели ангажимент към нашите избиратели, добави тя.

Тя съобщи, че вчера са стигнали до съгласие за осем приоритета в сферата на икономиката.

Първо - държавата да не се отдръпва от ключови сектори, а напротив - да се засили нейната роля на регулатор и помощник на българската икономика. Тук само в частност ще посоча примера с ББР, постигнахме съгласие тя да не се приватизира, а да се преструктурира така, че наистина да стане банка на малкия и среден бизнес.

Второ - намаляване на лицензионни и разрешителни режими, които са в тежест на малките и средни фирми.

Трето - да изготвим национална карта "Образование и икономика". Тя да е както национална, така и регионална за нуждите от кадри на българските фирми, за да осигурим и работеща икономика, и работни места за завършващите млади хора.

Четвърто - намаляване на регионалните различия. Съгласихме се в бюджета за следващата година да осигурим специален фонд, който да бъде насочен към изоставащите региони, за да могат те да наваксат това изоставане. Тук пак в частност ще кажа - сигурно си спомняте нашия Закон за Северозапада, който няколко пъти опитвахме да приемем и не ни подкрепиха.

Пето - за общините: постигнахме съгласие част от данъците да остават на разположение на общините.

Шесто - за износа. Да увеличим капитала на Българската агенция за експортно застраховане за малки и средни фирми, за да помогнем износа на българската продукция.

Седмо - за енергетиката. “Мини Марица-Изток". Искаме от следващото редовно правителство пред Брюксел да внесе искан  за удължаване на срока на работа на "Мини Марица-Изток", като през това време намерим общо решение в полза на работниците от региона.

Осмо - за запазване на ядрената енергетика.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Белев преди 1 месец
Нова тройка БСП, ДПС и т.н. ще си нагаждат допирните точки.
48
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Това е българската демокрация-гласувахте за новото(аз не!),а получихте 100-годишната "непорочна" госпожица.Да ви е честита момата!
47
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Лето 2021 г. - коалицията пукна - ние не...
46
4
 
4
 
! Отговори
Кирил Добрев преди 1 месец
Корна е кумунис,колкото аз съм фашис.Другият месец ще има конгрес и я връщат в Техноимпакс.Сега събират подписи.
45
4
 
4
 
! Отговори
дон Ковид преди 1 месец
И мен не ме интересува.Едни комунисти се разбират с други.Те не са потенциални партньори а са си реални такива. От едно котило са.
44
5
 
9
 
! Отговори
Златка преди 1 месец
Нинова се интересува единствено да яхне кокала, че е толкова изгладняла за власт, а нови избори року виж са я избутали на 4то място и тогава, хептен няма да види келепир
43
2
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
В момента текат задклулисните далавери кой колко ще вземе от пицата.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И до днес , хората в Чили не могат да открият костите на убитите си роднини и отнетите си деца, жестокостта е била страшна, масовите убийства - също, ако Слави е действително от партията на лудата Тачер, горко на България и населението, ще бъдете смазани! Ако вземе властта, стойте кротки и мирни, защото ще ви избият! Това е ултра дясна фашистка партия.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Птайте гърците преживяли жестокия терор и масовите убийства на черните полковници в Гърция, имах съученик грък в гимназията, чиито родители бяха избягали от този жесток терор! Тогава губят и част от Кипър.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е радостна новина, но поне ДПС и ГЕРБ остават в ъгъла, така че да те видим Нинче, струваш ли или не струваш като политик :))
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Англия , след смъртта на Маргарет Тачер , хората масово празнуваха по улиците и се радваха на смъртта на Тачер и горяха чучелото на Тачер!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКонсерватовна и ултра дясна партия са, виж злокобните черните полковници в Гърция и протежето на Маргарет Тачер - Пиночет в Чили, какъв жесток геноцид са извършвали, деситилетия не могат да се оправят от този терор и се възстановят, Тачер е възпитничка на злокобната школа на Фрийдман, тя съсипа и англичаните, като ги изхвърли на улицата като мръсни котета ,без работа и доходи и смаза държавните английски фирми, между другото и воюваше и с много други държави! В Англия , след смъртта
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
33 ИТН не са консервативна партия, в Брюксел и Вашингтон ги наричат популистка. Някои наши политолози, дори определят ИТН, не като партия, а движение...което може да има разнопосочни цели. От личните популистки амбиции на Слави и кръга около него, до натрапените отвън, стремежи, на комунистите от БСП/ДС/Радев,ДПС и компния, които помогнаха на ИТН, да спечели изборите. Сега те искат постове и порции за отплата.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От американското посолство вече сигурно, са разбрали, че в България нищо не е така, както изглежда.
35
0
 
1
 
! Отговори
Предполагам са тези преди 1 месец
Партия на Европейските консерватори и реформисти е малка партия, но не е без влияние в Европарламента, в нея влизат някои националистически формации. Има 70 члена от 15 държава към 2018г. Сред тях представители от Германия, Хърватска, Полша и т.н. България е представена от Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки. Тереза Мей ,Дейвид Камерън и лудата Маргарет Тачер, която съсипа англичаните и други народи по света, са също от тази партия.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5 По-скоро, ИТН ще загубят. Който се хване с БСП, пропада
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха,ха, какво прави Слави в Атлантическия клуб? Той, който другаруваше с мутрите на прехода, който бе спонсориран от Овергаз? Който бе съзаклятник на Божков, в чийто офис договапяше платените от черепа опорочени протести, метежа, оглавен от вдигнати юмрук на руския човек Радев, и преврата, довел комунистите на власт? Паси, да му бере греха, че го е вкарал там.
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН,ДБ,***, са мутанти на БСП. Имат общ спонсор-Божков, Маджо и общ идол-Радев.
31
5
 
12
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
БСП, ДБ и Мутрите на Мая доказаха, че ни искат да бъде променен модела за управление на България. Те винаги са били част от статуквото и продължават да искат министерски постове за да осигурят нужното лоби на олигархичните кръгове, които обслужват.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Га лапне па Импекси и Панаири, па после върви, че *** у ДйБ-то И.Т.Н.