ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване

Избирателите трябвало да избират между машинен и хартиен вот
30 юли 2021 12:25,
134
ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще внесе законопроект за спешни промени в Изборния кодекс. Според него машините и софтуерът за гласуване трябва да са собственост на държавата, а в секциите в трети страни техническата обезпеченост трябва да се осъществява от български граждани.

От партията са категорични, че в  европейските държави организацията на вота трябеа да се извършва от хора, които владеят български език.

Още по темата
Бившите управляващи искат и отмяна на задължителното машинно гласуване, както и да има възможност за хартиено такова.

Въвежда се пълно равенство между гласуването с машини и хартиени бюлетини и на гражданите да бъде дадено право на избор с какво искат да гласуват, за да се спре този спад на изборната активност, на който бяхме свидетели. И изискване за преброяване на всички контролни разписки. При разлика между машинното преброяване и контролните разписки да се приемат контролните разписки“, коментира Радомир Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има още едно неравенство което нарушава конституцията. В България може да се гласува само по постоянен аддресс или по местоживеене след регистрация в общината. В чужбина може да се гласува където си поискаш като попълваш декларация че не си гласувал другаде. Тея декларации никой не ги сравнява за да провери дали не си гласувал 2 и повече пъти. Така направиха ИТН първи - с машинации в чужбина.
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ни занимавате с отживелици
81
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ГЕРБ и схемите им за манипулиране на гласове !?!?!?
80
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалки герберасти крадливи
79
1
 
7
 
! Отговори
Тиквун Пъпешов преди 2 години
Също така, искаме разрешение за гласуване на затворниците и от болниците за психично лечение.
78
7
 
4
 
! Отговори
До “Но” преди 2 години
Значи малограмотните нямат право да гласуват, а гастарбайтерите дето мият на Запад и не ги е еня какво става у нас нямат права, така ли ? Нито една прогресивна нация не е избрала манипулативното гласуване, където не е сигурно кой ти променя гласа. Умните нации гласуват даже и по пощата с хартиени бюлетини. Това ли е демокрацията - да нямаш право на избор по какъв начин да гласуваш ?
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешен плач.
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то не е задължително бе, другари от ГЕРБ! Не е задължително, кой ви внуши че било задължително??? Имате право 1) да гласувате, или 2) да не гласувате!!! Никой не ви задължава. Да гласуваме ни задължавахте вие, другари, типично по комунистически, както беше при Тодор Живков, и специален закон издадохте, с който ни лишавахте от право на глас ако на два поредни избора не сме гласували!!! Добре, че Мая Манолова сезира Конституционния Съд, докато беше омбудсман и законът беше отменен!!!
75
4
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Индианците на Винету не искат машинно гласуване но използват машини да се придвижват из София. Що не карат коне? Ще ги сънуват тези хартиени бюлетини как им носеха успех, радост и власт и 90% гласове в гетата.
74
1
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 2 години
Ние НЕ СМЕ европейска държава, нищо че сме в границите на Европа и в ЕС. Не изповядваме ценностите им, не искаме да сме като тях. Няма и причина да се сравняваме с тях.
73
5
 
9
 
! Отговори
Възрастен преди 2 години
До АнонименНа 72 навършени години съм. Нямах никакви проблеми с машинното гласуване и гласувах против ГЕРБ.
72
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом герберастите реват значи машинния вот е правилното решение
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от "красивите и умните" може ли да даде пример с ЕДНА европейска държава, където избора за Парламент се извършва изцяло с машинно гласуване?
70
2
 
3
 
! Отговори
Бойл преди 2 години
Правилно ,програмистите на Мадуро,ако не знаете това е диктаторът на Венецуела,ИТД/има такава държава/ нйама да подреждат резултатите.
69
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо като се гласува с машини и Мишо Константинов не брои гласовете герб имат 200 000 гласа по малко ???????? Питам за един приятел.
68
2
 
7
 
! Отговори
таня преди 2 години
Милите!
67
4
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 години
След най-прозрачните избори да се върнем към дълбоката корупция на купените и манипулирани протоколи и чувалите с бюлетини. ЕВАЛА МАФИЯ!
66
6
 
12
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 2 години
Горките, толкова много ги боли, че няма хартиено гласуване за да може да има стъкмистика, че направо ооо....всички Герберчета, подгответе се психически, че сте чао и отидете да дадете размери за пижамите на райета!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаех си.Браво!Хайде,де!И М.Константинов да брои бюлетините.
64
3
 
4
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
Ти ли си демократ бе калинке Вожда ти и 60%от ГРОБ са членове на БКП или ДС!!