ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване

Избирателите трябвало да избират между машинен и хартиен вот
30 юли 2021 12:25,
134
ГЕРБ искат отмяна на задължителното машинно гласуване
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще внесе законопроект за спешни промени в Изборния кодекс. Според него машините и софтуерът за гласуване трябва да са собственост на държавата, а в секциите в трети страни техническата обезпеченост трябва да се осъществява от български граждани.

От партията са категорични, че в  европейските държави организацията на вота трябеа да се извършва от хора, които владеят български език.

Още по темата
Бившите управляващи искат и отмяна на задължителното машинно гласуване, както и да има възможност за хартиено такова.

Въвежда се пълно равенство между гласуването с машини и хартиени бюлетини и на гражданите да бъде дадено право на избор с какво искат да гласуват, за да се спре този спад на изборната активност, на който бяхме свидетели. И изискване за преброяване на всички контролни разписки. При разлика между машинното преброяване и контролните разписки да се приемат контролните разписки“, коментира Радомир Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
24
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
С машините някак не се получи да биеме на тези избори както всеки път.Бат мишо не можа да вкара мъртвите души а ромите не можаха да пуснат готови попълнени бюлетини.Направо мъка
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паднахете с 200 000 гласа за 3 месеца, като ви секнаха половината купувачи! Айде да не се правим ан ударени, а? На следващите, ще сте поне 300-350 000 назаде, српямо Април, защото и "корпоративният" ви вот ще окуцее.
41
4
 
21
 
! Отговори
Ми не преди 2 години
Отхвърля се. Герб да избягват да внасят каквито и да е законопроекти в следващите около 200 години.
40
3
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Няма да ви мине номера Герберушки! Справяме се перфектно с машините и вота е честен!-:))))
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2010 Г ГЕРБ ВЪВЕЖДАТ УСЕДНАЛОСТ ПРИ ГЛАСУВАНЕ- А ПРЕДИ ТОВА ПОМНИТЕ ЛИ КОЛКО АВТОБУСИ ПОЕМАХА ИЗ БЪЛГАРИЯ И В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ НАПЪТСТВАНИ ОТ КООРДИНАТОРИ СПИРАХА ОКОЛО ИЗБОРНИТЕ БЮРА И ГЛАСУВАХА ТАМ - Е НА ТЕ ТОВА МУ СЕ ВИКА ИЗБОРЕН ТУРИЗЪМ ПЛАТЕН ОТ ОЛИГАРХИЯТА. МНОГО ХРАЧИТЕ ПО ГЕРБ, АМА САМО ТЕ НАПРАВИХА БГ НОРМАЛНА- Я ГЛЕЙ КО ПРАВЯТ ЧЕРЕПИТЕ НА РЕЗИЛ РАДЕВ....
38
1
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
"От партията са категорични, че в европейските държави организацията на вота трябеа да се извършва от хора, които владеят български език."Съгласен съм, бюлетините и интерфейса на машините също трябва да са на Български език, ако не можеш да прочетеш - няма да гласуваш.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ да не забравят да си поискат и проф. Мишо. Той е факир. Може да накара умрелите да гласуват, а действителните бюлетини да станат недействителни.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Вотът е анонимен, надявам се, че не трябва да обяснявам защо.
35
0
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Абе хора, толкава избори минаха. Направете един референдум с 15-20 важни въпроси за страната, като: - образователен ценз за право на глас, - изискване на висше образование и сериозен опит в определена сфера за депутати , кметове и по-високо стоящи, - за или против еврото. И други такива . Лесно е, но дали има желание.
34
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 години
...за да могат да фалшифицират изборите! Освен това индобългарите не разбират нищо от машини и не могат да гласуват така за рефлукса...
33
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
които е неграмотен и не знае бълг език няма да гласува нито в българия нито вчужбина прос-ти хора няма да определят бъдещето на родината ми
32
6
 
14
 
! Отговори
А,ха преди 2 години
На ГЕРБ им липсват недействителните бюлетини и фалшифицираните протоколи.Но вече въобще не е важно какво искат те .
31
3
 
5
 
! Отговори
От 29 преди 2 години
И сга новот на ГЕРБ е, старото отпреди 12-15 години. Взеха да вадя хора от дъното на партийните си листи, дето не са компрометирани, с надеждата, че ще им повярва някой.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааааа,няма вече масово купуване на гласове,няма сигурна победа за ГЕРБ.Най-добре е и да се гласува по електронен път,всеки с ЕГН-то си и да може да провери дали гласът му е отчетен и за коя партия.
29
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До До 24 - ФАКТ - Наркоман може да наричаш оня дето е направил бебе на оная дето те е зарязала в дом за деца с малформации. Държавите в Европа в които има електронно гласуване са - Австрия, Франция, Великобритания, Естония, Германия и Белгия. Там дори има и такова животно наречено "Гласуване по интернет"
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До noname КЪДЕ ПО СВЕТА ИМА МАШИННО ГЛАСУВАНЕ- БРЮКСЕЛ, КАЛИФОРНИЯ, ВЕНЕЦУЕЛА, СИНГАПУР, АРЖЕНТИНА....САМО ТАМ ЛИ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ.
27
5
 
9
 
! Отговори
От 29 преди 2 години
Не знам, много хора се дръпнаха от ГЕРБ вече. Ще остане сила на местно ниво в по-малките общини, може иб още еидн мандат, ама до там. Купуването на гласове е много съпа дейност. Това, че някой си прадава гласа за 50-100 лева, не значи, че друг не му го е изтъргувал за 500 или че не са се разменили едни много скупи "услуги", дето се дължат, а сега вече ГЕРБ не може да обещава защита от полиция и съд, нито да раздава общински и/или ЕС проекти и хептен ще се охълцат.
26
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО! ЕС, САЩ, ГЕРБ!
25
7
 
29
 
! Отговори
noname преди 2 години
Неможе да фалшифицирате избори и затова да се промени. Смешници.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прецакайте гербаджиите като върнете хартиеното гласуване, обаче да изисквате само образователен ценз за него хахахах