Нинова: Ще решим за подкрепа на кабинета, когато видим състава му

Удовлетворени сме от преговорите с ИТН, каза тя
30 юли 2021 13:54, Анисия Иванова
26
Нинова: Ще решим за подкрепа на кабинета, когато видим състава му
Снимка: БСП

БСП ще реши дали да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“, когато види целия му състав. Тогава ще бъде свикан Националният съвет на партията, който ще вземе решение, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Преговорите, които водихме с ИТН по политики, приключиха вчера. Удовлетворени сме от тези преговори, постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритети. Тези приоритети трябва да залегнат в споразумение, чиято форма продължаваме да обсъждаме, каза тя, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата

Помолена за коментар дали адвокат Петър Илиев, чието име се спряга за премиер, е близък до БСП и дали, ако това е така, „Има такъв народ“ може да разчита на подкрепа от левицата, Нинова отговори:

„Петър Илиев е бил консултант на парламентарната група на БСП по няколко конституционни жалби, които сме пускали до Конституционния съд - това е така. Моля ви, на въпроси „ако“ да не отговарям сега“.

Корнелия Нинова потвърди, че са приключили преговорите по секторни политики с „Има такъв народ“ и има висока степен на съвпадение в приоритетите между двете политически сили.

На въпрос дали вече има яснота около параметрите на потенциално споразумение за следване на политики, за каквото левицата настоява, Нинова заяви:

„Формата, по която да го направим, остава отворена. Ще продължим разговорите, но да, ние бихме искали да има споразумение, което да гарантира, че всичко това, което сме се договорили, ще се свърши“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
*** се прави на бита лисица ,знае и си трае ,не само ще подкрепи правителството на чалгара ,ами и хоро ще играе .
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройната коалиция се завърна. Ники Василев го няма, но всички други са си тук.
21
6
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До ИТН и БСП са едноВетропоказател- стига си сменя мнението- няма да върне ГЕРБ на власт. Никога
20
2
 
7
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Нинова, Манолова, Христо Иванов- от един дол дренки- Искат ИТН да се задължи да изпълнява техните програми. Безсрамни капризи. Протеста свърши. Дръжте сев като депутати, а не като протестъри. Пълен въздух сте и не знаете какво правите. По Ваша вина ИТН разкри защо няма да вземе от министрите на служебното правителство. Спрете се вече и се пригответе за работа, а не за оправдания.
19
0
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Мдаааа, а днес сутринта се смях от сърце, когато по атака ТВ се обади някакъв умопомрачен и каза: Най-отгоре е Бог, след него Путин, а след тях Сидеров :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Направо се търкалях от смях по пода :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
18
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ама пак не стигат гласовете *** Нинова. Освен с Ристю Бойкикев да се прегърнете :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
17
2
 
13
 
! Отговори
нинова преди 2 години
ше решим за подкрепата , но зависи каква е сделката .
16
2
 
11
 
! Отговори
Г-жа нинова преди 2 години
Нинова сега е като нова булка ,която чака младоженеца.Чака да предложат техни кадри в кабинета на Слави, а мая ще тушира напрежението.
15
3
 
16
 
! Отговори
Славиии, преди 2 години
защо ни излъгааааа?????
14
2
 
19
 
! Отговори
Славиии, преди 2 години
нали не ги искаше?Защо,Слави?????
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Гуцан вече е завъртял схема. Той това го може
12
3
 
20
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Доволлни ли сте кокошкари от всички краища на света ? Натресохте ни пак статукво в коцтюм на "промяна". Незабавно референдум за забрана за гласуване на всички с по-малко от 6 месеца прибиваване в страната, както и на хората без висше.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек на БСП става премиер. За БСП няма по-добър от този вариант.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съставът му ще като състава на кренвиршите - от нищо - нещо.
9
3
 
26
 
! Отговори
ИТН и БСП са едно преди 2 години
Каква Долна лъжа. ИТН начело със Слави Трифонов излъгаха жестоко и се подиграха на всички техни избиратели. Нямаше да търсят никаква подкрепа и да се коалират с БСП, а всъщност те се разбраха задкулистно с БСП и издигат БСП кадър за премиер. ( Илиев е правен Консултант на БСП от повече от 10 години и зет на дясната ръка на Корнелия Нинова)Какъв позор. Това което излезе че ИТН начело със Слави Трифонов и Тошко Йорданов са създадени от БСП и ДПС , за да върнат комунистите на власт. Истината излезе на яве. Затова направиха и безпрецедентна пресконференция с Николай Василев на която всъщност се
8
3
 
20
 
! Отговори
срам преди 2 години
Не е глупав този който яде баницата.....а ти народе добре им я даде на тия лисици от БСП и ИТН...честит ви комунизъм.....а Борисов бил комунист, пък тези не са.......Каквото и да си говорим и пишем....кой ни пита нас?
7
4
 
13
 
! Отговори
лисица преди 2 години
До кога ще лъжеш хората,Нинова?Стига вече с тия манипулации и криеница,жмичката свърши.На следващите избори ви пожелавам - 5%...дано изчезнете завинаги.Сега ще управляват сигурно, всичко е лисичи хитринки до тук,нали?
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Не трябва, ама реално всички/от бойкикев и курнелата до галева, шута на мафията/от 30 години са в политиката и папкат от баницата. Чудя се как успяха да се "измият" и да се представят демократи, противници на статуквото и антикорумпета, как? Всички уж нови политици, включително фигуранта на черепа, нищо не са работели, само са крали, правили далавери и интриги... Явно сме най-тъпия народ на света...начело с умнокрасивите.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ НА ТЕЗИ?КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА?ПИТАМ!КАЖЕТЕ НИ,ОТГОВОРЕТЕ ИЛИ ПОЗОРНО МЪЛЧИТЕ!С ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НАШИЯ НАРОД?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали Нинова ще подкрепи кабинета но напоследък се видя че бг политиците престанаха да играят този цирк с маските и сега все повече холитици не носят маски. Предлагам народа да последва примерът им.