Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите

Омразата, която посял Румен Радев, щяла да му се върне със страшна сила
Обновена: 31 юли 2021 14:13 | 31 юли 2021 14:07, Елка Василева
478
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите
Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
9
 
15
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Бойко е готин,Бойко е пич,Бойко е умен,Бойко е държавник.Бойко е оценяван от умни ,интелигентни и красиви жени- лекарка и бизнес дама.С лекарската си имат две прекрасни внучета.Да са живи и здрави
266
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 332Слагай шнорхела и плавниците и се потапяй зомби!
265
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много му се иска пак да ни командири от джипа, но няма да стане.
264
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бжйко може да беше всичко но не и крадец,както го изкарват тия които искат да го унищожат.Държавата работеше във всички свери,какво не ви харесваше незнам.И едни *** почнаха да пускат лъжи,несъществуващи компромати и тъпия народ повярва.Ако е вярно съдете го ве,вече не е депутат,няма имунитет.Не щаст ни ци
263
4
 
9
 
! Отговори
Започна да излиза преди 2 години
и друга информация за системата Борисов:ХрИванов по ТВ каза,че тя не е измислена от ББ,а от тези преди него;Карадайъ ги назова-предшествениците на ХрИв;днес по ТВ Андрей Райчев каза,че при Борисов положението не било лошо,какво толкова имало.Явно "изчегъртването" е начинът РР,МаяМа и мутрите,КН и кликата и от ИБ на БСП,ИТН с магазинера и чалга поколението,да се доберат до властта и да се осигурят за реакцията на хората след провала си-колко лошо заварихме,не можем да оправим нещата.
262
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Борисов, какво стана с онези 13 секции от чужбина, където има несъответствие между контролоните разписки и протоколите? Тези половин процент разлика идват от там. Пуснаха Ви на ските от СИК и ЦИК. Защо не предприемете адекватни действия относно изгубените за 72 часа секции, които манипулираха вота?
261
18
 
12
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Бойко,а за затвор,нищо не казваш!.ще влизаш ли,няма да влизаш ли ?....То онзи Рашков,не е за подценяване !....Ще изкопа и градината ти,и ще намери и кюлчетата!....Да се благодариш на Гешев !...и кюлче и за него !
260
4
 
10
 
! Отговори
Защо Слави няма да е преди 2 години
премиер?Ако бъде:трябва да"осветли"за обществото живота си от всичките му страни,а бяга от това,явно има страници за криене;трябва да носи отговорност за делата си,а той предпочита да търси такава от други;трябва да излиза пред медиите,а той е неподготвен за медийни изяви без сценарий;трябва да се отчита пред висшестоящи,а той предпочита да е последната инстанция;името му ще е свързано с решаването на тежки проблеми в страната-пандемия,икономическа криза,срив на обществения морал,а той...
259
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте ги ги само! Вие гледате ли като гласувате? Ако не друго, поне визия да имаха. Ни акъл, ни визия. Кръгли нули, но избираеми, затова пък. Народът си ги иска и плаче за тях.
258
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ги е наредил Бойко.
257
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци се успокои и се нахили.Слафчо му е преател и няма да го гони като Рашков.Така е,като не гласувахте за ***
256
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бойко ако не беше алчен можеше да нАправиш чудеса деиствително щяхме да бъдем швеицария на балканите но НО. НО .ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО АЛЧНОСТА ПРОСТОТИЯТА НА КВАДРАТ СИ ОСТАВАТ ЗАВИНАГИ това се отнася и за нас БГ народът много сме кротки и от това страдаме
255
11
 
11
 
! Отговори
Мазна трътка преди 2 години
Бойко такъв-онакъв, но имаше повече ред. Сега хептен никой не знае какво става - кой решава номинациите за премиер, къде се крие СТ и защо, защо все оттегля кандидатури, защо Рашков арестува активисти на ГЕРБ, откъде е събрал 19 имота и резиденции... Не че преди бяхме цвете, но сега сме хептен като Алиса в страната на чудесата. И ще става по-зле.
254
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя за какъв се има, та бърбори и той за нищо не става, ама дреме 12 г. във властта. Вместо празни приказки да вземе да почете някоя книжка, че много му е беден речника.
253
11
 
10
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 2 години
Този тапегьоз, крадец, полуграмотен индивид и т.н. и т.н. е седнал да дава съвети?!?! Простотията и мутренското самочувствие не са пазволили да запомни мъдростта" Те не го искат у село, а то пита за поповата къща." Защо не млъкне, не вдигне кръвното или скъса некой менискус, па белки го приберат я у Правителствена, я у Карлуково... Боже, що простотия носи този човек!!!!
252
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такива управници никъде по света! Други народи няма да ги изберат и за чистачи на селско училище. А тук се очаква от тях да взимат мъдри решения. Чакайте писмо от Марс.
251
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така мисля, поне да кажем деградация при премиерите е тотална. Единият прочел Винету, а другият нищо, освен изрезки от вестници
250
2
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Гордея се, че съм българин! Има такъв народ! Я, Асан Ментето измамил живи датчани и още по- живи англичани! А ние го измамите да ни стане министър!
249
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Пламен Николов ще е министър-председател, какъв ще е Слави Трифонов?Цар? Имаме си.Господ?Имаме си.И почетни председатели си имаме Борисов и Доган.
248
1
 
15
 
! Отговори
от СЗО преди 2 години
ВАЖНО!При следващата пландемия носенето на шнорхел и плавници е задължително!