Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление

Личността на кандидат-премиера е много важна, тъй като електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е ясна
31 юли 2021 11:13, Елка Василева
39
Янев: Депутатите да намерят сила и мъдрост, за да има стабилно управление
Снимка: архив, БГНЕС

„Не познавам Пламен Николов, нямал съм честта да разговарям с него. Единственото ,което мога да кажа, е да му пожелая успех. Да има качества и нерви, за да бъде в състояние да води, защото ситуацията е нетипична”, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Според него личността на кандидата за премиер е много важна, тъй като електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна.

Още по темата

"Неговата личност е от изключителна важност – дали е консенсусен, дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство. Този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи. Страхувам се, че ако това не се случи, алтернативата е криза", каза още Янев, цитиран от Нова тв.

Очакванията му са народните представители да намерят онази сила и мъдрост, за да подкрепят необходимите коалиции, за да има стабилно управление, което да отговаря на очаквания на българските граждани, които искат промяна и продължаване на реформите, които служебното правителство е започнало.

„Не искам да звуча като ментор и човек, който дава насоки за приоритети на едно правителството. Приоритетите, които чухме вчера от кандидата за премиер, до голяма степен повтарят, включително и свършеното от служебното правителство. Нещата са до голяма степен свършени, оттук нататък трябва да бъдат продължени. Мисля, че до голяма степен основата е положена. При добро желание от парламента, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в рамките на месец”, смята Янев.

Той отказа да коментира евентуални имена на бъдещите министри и дали сред тях ще бъдат хора от неговия кабинет.

„Не бих искал да спекулирам с никакви имена  и да казвам дали нещо трябва или не трябва да става. Не мога да коментирам кой какво ще прави. Мога да кажа какво смятам аз. Нека видим как парламентът ще си свърши работата, тогава ще коментираме други хипотези”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Отличен служебен премиер!....както и правителството му !
33
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Анонимен"Този мъж е много стабилен и вдъхва" ))))) Верно е много стабилен и магаре да го оноди нема да трепне.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоката държава и моделът "КОЙ" с милиардите откраднати в джобове на олигарси се борят със новото - медиите и троловете саботират партиите на промяната
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен Поп преди 2 години
Още преди хиляди години мъдроста не намери място на земята и се възкачи на небесата.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само прос'так би поставил стабилно управление над кадърно или родолюбиво.Защото стабилно управление от безродни некадърници е по-лошо от нови избори.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най-добрият премиер.Жалко,че няма да е той.И се изказа възпитано и коректно за новия.Все пак не го познава и не е редно предварително да му дава оценка.
28
2
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Мъдрост? Егати вица, те келепир търсят той мъдрост търси, с фенер ще я търсиш посред бял ден, като Диоген, бачкооо
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното парвителство наруши дадените му от Конституцията правомощия и подлежи на съд и затвор. Първи в списъка естествено е Румен Радев, но и тоя *** на снимката носи не по малка отговаряни ст защото е изпъшнителят на мръсните поръчки!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проявете малко разбиране спрямо Янев, бе хора! Той все пак е военен толкова си може, може ли под фуражка да вирее акъл?
25
1
 
8
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Много е лошо да коментираш без да четеш. но по принцип по това се познавате платените тролейбуси, било то ГЕРБ или БСП, все сте един дол дренки
24
11
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Герберунгелската злоба и завист нямат граници.Или ще плюят по президента или по Ст.Янев.Що не си видите некадърните и крадливи калинки,които ни управляваха,во главе с вожда и тогава правете оценка на достойните хора.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев да ти обясня нещо, България е Парламентарна република, и като такава, министрите в т.ч. и Министър председателя е подконтролен на депутатите, а не обратното, така че не е лошо да проумееш тия неща и да спреш да се правиш на умен, твоята работа пред депутатите е да се отчиташ, а не да им даваш акъл и да ги командваш.
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мъж е много стабилен и вдъхва доверие и респект.Ама никой не смее да го предложи за премиер,защото не е послушко.Най-добре е да направи партия от съмишленици и да вдигне държавата на крак,че като гледам какво се задава,и като знам какво беше,тръпки ме побиват.
21
2
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И бирника Спецов е играч гушнал 2 милиона ДДС :)))
20
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
До 13 - Асан от Хаскьой е играч избомбил некви със мангизи :)))
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много балансиран и интелигентен човек.И с авторитет.Жалко,че не е кандидат за премиер.
18
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
18 - Лъвът е царя цезар не е тиква :))
17
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Стабилно управление ще имаме когато се измете до крак ченгидийската Ви кохорта, помазана от Кремъл, заедно с антуража от стратегически съветници - бивши кадри на ДС и активните им мероприятия ... когато сестрите галеви и бойкикевците усетят пак вкусът на развалени домати по физиономиите си и бъдат натирени до кофите за боклyк на Орлов мост, когато чалгопитеците на Месията от учиндол изтрезнеят от поредния Чалга концерт и огладнеят ... а това време няма да е много далече ... !!!
16
3
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Чете си данните и резултатите от работата на кабинета,в което няма нищо лошо.Когато говори общи неща,не чете.А Боко като не чете,а само ръси глупости,по-добре ли е?
15
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
До АсанЩом е зодия лъв значи става за зоопарка, за политик не.