Популистът Трифонов разделя политиците от суверена

Политолог: Дори да има трети избори, разликите няма да са много
82

Кандидатурата на Пламен Николов за премиер с мандата на "Има такъв народ" предизвика много противоречиви реакции от страна на останалите партии, които се оказаха изненадани от тази номинация.

Какви са възможните сценарии за формирането на кабинeт и ще получи ли партията на Слави Трифонов подкрепа?

"И Бойко Борисов, и Слави Трифонов са класически популистки играчи. Трифонов разделя политическата класа от суверена и създава напрежение и само той е изразител на настроения. Има една интересна разлика между Борисов и Слави - той избра да не е кандидат за премиер и така излезе от институциите. Няма правило, че лидерът на най-голямата партия трябва да е премиер", каза за "България сутрин" политологът Теодора Йовчева.  

По думите ѝ това, че беше представен само премиер, а не кабинет, е крачка към това да се остане на масата на преговорите.

Още по темата
"За промяна на позицията може многократно да се говори, когато става дума за ИТН. Подминава се фактът, че Пламен Николов е член на ИТН. Говорим за концентриране на отговорността в ИТН", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

"Дори да има трети избори, няма да има голяма разлика със сега. Бихме загубили повече време", подчерта Теодора Йовчева.

"До момента бяхме в метафората политически театър, но вече е време за импровизация на политическо шоу. В момента ставаме свидетели на висш политически гений. Това, което виждаме от ИТН не е сериозно поведение към политиката", каза политологът Атанас Радев.

Според него ИТН представят решенията си и на базата на Facebook клипове.

"Това присъствие в социалните мрежи неглижира ролята на медиите. Ставаме свидетели на добре режисиран политически театър", смята Радев.

"Информацията за представения в петък Пламен Николов не ни носи данни за неговите политически възгледи. Партиите избягаха от реториката за надпартийна коалиция. Парламентът си функционира сравнително спокойно. Президентските избори съдържат в себе си този елемент на мажоритарен вот", допълни събеседникът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото, също имам съмнение за манипулация на изборите. Първия път лично гласувах за ИНТ, но втория освен че не гласувах, съм сигурен че поне 10 човека покрай мен не го направиха и не подкрепиха ИНТ. Когото и да попитам, всеки ми обясни как е разочарован и не е дал глас за ИНТ. Как станаха първи? Хем по малко гласували, хем много хора се дръпнаха? Всеки покрай мен се чуди, доста народ се махнахме от там, а той първи! Гаранция има нещо гнило!
46
5
 
14
 
! Отговори
Слафчо преди 2 години
... много взе да се отвива! Не иде на добре работата.....
45
3
 
11
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 2 години
койта не е разбрал, да знае че единствено ДОГАН РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ и пинкио е МУТРИ ВЪН, в ДПС са само бели якички
44
5
 
17
 
! Отговори
Продължение на 50 преди 2 години
от 39 контролни секции в 13 или 1/3 са констатирани различията, което е значителна промяна в крайния резултат, ако приемем, че 1/3 от СИК в чужбина са с манипулиран софтуер! Това е шамар за служебното правителство на Радев и неговата ЦИК, които на практика не осигуриха честно и прозрачно гласуване!!! В ЦИК гласовете за преброяване на хартиените отрязъци са 6:7, като се видят кои са гласували против ще стане ясно кой е подготвил манипулирането на изборите!
43
6
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Това, което казваш за нашите сънародници от чужбина звучи правилно, но излезе, че не е вярно! При преброяване на хартиените отрязъци от машината в 39 СИК в чужбина се установи значителна разлика в преброеното и излязлото в протокола в полза на новите парти! Този факт е доказателство, че РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ СА ТЕЗИ, които обяви ЦИК!
42
4
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Какво е "суверен"? Човек,живеещ в сутерен.
41
4
 
28
 
! Отговори
Хюстън, преди 2 години
СТИГА ИДИОТИЗЪМ И ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ !....ПРОСТИ СЦЕНАРИСТИ !...първо: ИЗКЪПЕТЕ СЕ,ПОДСТРИЖЕТЕ СЕ И.Т.Н.
40
4
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Партиите на промяната имат ппоследен шанс да докажат,че са такива.
39
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е забавно как всички медии скочиха на Славучко. Щото не ходи по техните телевизии да им вдига рейтинга, а си дъни през фейса и през неговата телевизия. Хахахах. Газ пикaят мисирките!
38
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора които нито живеят в България нито имат намерение да се върнат тук ни натресоха Трифонов и сега ни гледат сеира. По лошо нямаше как да сторят на родината и родителите си. Колкото по-бързо се отървем от тия популисти толкова по-добре.
37
5
 
28
 
! Отговори
човек преди 2 години
"До момента бяхме в метафората политически театър, но вече е време за импровизация на политическо шоу." Не, в момента аз гледам цирк! Не съм си купувал билет за цирк, нито искам да го гледам, но Слави Трифонов вади министри от ръкавите на магическото си сако като зайци и очаква аз да му ръкопляскам???!!! Не, мерси!!! Предпочитам пак да се упражнявам на новите машини за гласуване, ако това което ни се предлага са само фокуси вместо политика и държавно управление!!!
36
15
 
10
 
! Отговори
Доган разпределя.... преди 2 години
Да се СЛАВИ името му!
35
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах какво страшно е станало? Нека си направи правителство. Ако се отклони от приоритетите на протеста, нека го свалят. Страх има само в гепр.
34
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се изненадвахте преди 12г на ББ? Защо не го разнищихте?
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе мъдър народ, въобще...
32
9
 
21
 
! Отговори
Едно магаре в цвят преди 2 години
червен, с политтеатър всеки ден.
31
5
 
23
 
! Отговори
Гаргара преди 2 години
Суверена та суверена. Приказки за комплексари...
30
4
 
31
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Абе ние май ще се окажем с най-много политолози и социолози на глава от населението, имам чувството че напоследък никнат като гъби подхранвани от торта преЦедентската институция и целият набор и инструментариум на внедрените там бивши кадри на ДС и КГБ ... Явно тези чехълчета, амеби и зелени еуглени са намерили своя хранителен бульн и сега трескаво ни заливат с остатъчните си продукти ... !!!
29
11
 
29
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Един Чалгар се изгаври с България и вече се готви да я зачеркне като държава ! Това безумие беше започнато от Фигуранта и Москва, а днес го довършва един Чалгар ! Чао, българи ! Скоро милионите бежанци от Турция ще се преместят у нас, защото България е вече празно място! Тук няма държава ! Няма и такъв народ ! Толкова ***,де.
28
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този "суверен"! Хората му гласуваха доверие за да разбие статуквото. На следващите избори ще поеме пътя на НДСВ и СДС, че и по зле.