Популистът Трифонов разделя политиците от суверена

Политолог: Дори да има трети избори, разликите няма да са много
82

Кандидатурата на Пламен Николов за премиер с мандата на "Има такъв народ" предизвика много противоречиви реакции от страна на останалите партии, които се оказаха изненадани от тази номинация.

Какви са възможните сценарии за формирането на кабинeт и ще получи ли партията на Слави Трифонов подкрепа?

"И Бойко Борисов, и Слави Трифонов са класически популистки играчи. Трифонов разделя политическата класа от суверена и създава напрежение и само той е изразител на настроения. Има една интересна разлика между Борисов и Слави - той избра да не е кандидат за премиер и така излезе от институциите. Няма правило, че лидерът на най-голямата партия трябва да е премиер", каза за "България сутрин" политологът Теодора Йовчева.  

По думите ѝ това, че беше представен само премиер, а не кабинет, е крачка към това да се остане на масата на преговорите.

Още по темата
"За промяна на позицията може многократно да се говори, когато става дума за ИТН. Подминава се фактът, че Пламен Николов е член на ИТН. Говорим за концентриране на отговорността в ИТН", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

"Дори да има трети избори, няма да има голяма разлика със сега. Бихме загубили повече време", подчерта Теодора Йовчева.

"До момента бяхме в метафората политически театър, но вече е време за импровизация на политическо шоу. В момента ставаме свидетели на висш политически гений. Това, което виждаме от ИТН не е сериозно поведение към политиката", каза политологът Атанас Радев.

Според него ИТН представят решенията си и на базата на Facebook клипове.

"Това присъствие в социалните мрежи неглижира ролята на медиите. Ставаме свидетели на добре режисиран политически театър", смята Радев.

"Информацията за представения в петък Пламен Николов не ни носи данни за неговите политически възгледи. Партиите избягаха от реториката за надпартийна коалиция. Парламентът си функционира сравнително спокойно. Президентските избори съдържат в себе си този елемент на мажоритарен вот", допълни събеседникът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
9
 
! Отговори
3 в 1:Избори 2бр. + преди 2 години
Преброяване 2021*
26
9
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Дългият таласъм Славчо ще се провали с гръм и трясък :)))))))))))))))))))))))))))))))
25
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До изтрещелите чалгаджийчета - Само да ви гепна отзади ще ви цепна.
24
19
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Най-интересното е , че бившият премиер обикаля села и паланки и ръси несвързани речи ,което показва, че не осъзнава факта , а именно - Фигуранта успя да му завре един ( аможе и повече ) шнорхел отзад, надяна му плавници и му гледа сеира ! Когато Борисов трябваше да му спретне импийчмънт, тогава се правеше на голям! Е, сега да ходи с шнорхела в г.за !
23
7
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дългуч Маркучев е убеден,че от всяко дърво става с В и Р к А.Да,ама не.И той е най-яркият пример за това.Въпреки,че е огромен като баобаб,но от неговия инструмент само фалшиви звуци излизат.И с този дилър на плажни артикули пак греда удари.Откъде да знае челяка какво е Престънския договор,на плажа за такива работи не се говори.Там е биричка,мастика(страст на кристали),дини и ЧАЛГА!!!
22
5
 
29
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Вдигнатия юмрук на радев!Дошло е време да берем плодовете му,но историята помни всичко и един ден ще му потърси отговорност за това разделение на нацията и последвалото безвремие, в което някакви пошли сценаристчета оглавени от още по-пошлия трифонов имат наглостта да ни управляват.
21
6
 
14
 
! Отговори
Внимавайте ! преди 2 години
Со росоидното НПО, ДйБ не трябва да се допуска до власт...
20
7
 
22
 
! Отговори
разделяй и чегъртай преди 2 години
Това е политиката и идеологията на прецедента Радев.
19
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дежурните герберастки драскачи не са спали от мерак да документират мокрите си сънища и ударно да оплюят всичко що не е ГЕрП !Само дето трябва да проумеят , че вече ГЕрП не е на власт , ама отде толкоз акъл?! Като лудите на стадиона ...
18
23
 
4
 
! Отговори
АРЕ ДА ВИ НЕМА преди 2 години
Популисти се вие ГЕРБ, ДПС, БСП, който ида предложат за премиер, и най-добрия да доведе Слави, пак няма да ви хареса. Аре да ви нема всики ЕНИЧЕРИ ПРЕДАТЕЛИ ВЕДНАГА. Предложи кабинте, какво искате повече, ако не ви харесва пак избори, но вината не е в Слави, ЗАЩОТО НЕ ВИ ДОПУСКА ДО БАНЦИАТА
17
12
 
8
 
! Отговори
А? преди 2 години
А бат Гойко кога ще направи правителство?
16
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на БСП са най умните хора в България.
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на тиквата и учиндолския е от онези 80% за които вожда е всичко пък, ако пусне и някой лев на изборите става бог.
14
6
 
31
 
! Отговори
Тъжно ! преди 2 години
Допуснахме България да се превърне в 7/8 държава ! Тъжно е , мЪдурковци ! Но не разбирате колко е вредно за самите вас !
13
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зозки костава с правителството на тиквун тулупев патладжонов?
12
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде герберски свинчета слагайте минуси че за друго ниставате,хаха
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Тоя верно е толкова изтрещял че взе да събира разни от кол и въже за министри и премиери - ____- А не е ли възможен друг прочит на поведението на чалгаджията? Може да се възприеме за израз на презрение към електората и "партийния елит". Може да се разглежда и като съгласуване с президента за разтакаване, необходимо при реализиране неговите властови амбиции.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не може само за да угодят на кефа на другарката Йовчева ИТН да си променят възгледите. А тя, нека си го тълкува както иска.
9
5
 
14
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До зозо: късно е либе за китка. Той влакът замина. Ти де беше на четвърти април и на 11 юли, джанъм? Сега ще трайш с глупостите. Каквото направи - направи. Сега сърбай.
8
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пореднште герберски свинчета