Популистът Трифонов разделя политиците от суверена

Политолог: Дори да има трети избори, разликите няма да са много
82

Кандидатурата на Пламен Николов за премиер с мандата на "Има такъв народ" предизвика много противоречиви реакции от страна на останалите партии, които се оказаха изненадани от тази номинация.

Какви са възможните сценарии за формирането на кабинeт и ще получи ли партията на Слави Трифонов подкрепа?

"И Бойко Борисов, и Слави Трифонов са класически популистки играчи. Трифонов разделя политическата класа от суверена и създава напрежение и само той е изразител на настроения. Има една интересна разлика между Борисов и Слави - той избра да не е кандидат за премиер и така излезе от институциите. Няма правило, че лидерът на най-голямата партия трябва да е премиер", каза за "България сутрин" политологът Теодора Йовчева.  

По думите ѝ това, че беше представен само премиер, а не кабинет, е крачка към това да се остане на масата на преговорите.

Още по темата
"За промяна на позицията може многократно да се говори, когато става дума за ИТН. Подминава се фактът, че Пламен Николов е член на ИТН. Говорим за концентриране на отговорността в ИТН", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

"Дори да има трети избори, няма да има голяма разлика със сега. Бихме загубили повече време", подчерта Теодора Йовчева.

"До момента бяхме в метафората политически театър, но вече е време за импровизация на политическо шоу. В момента ставаме свидетели на висш политически гений. Това, което виждаме от ИТН не е сериозно поведение към политиката", каза политологът Атанас Радев.

Според него ИТН представят решенията си и на базата на Facebook клипове.

"Това присъствие в социалните мрежи неглижира ролята на медиите. Ставаме свидетели на добре режисиран политически театър", смята Радев.

"Информацията за представения в петък Пламен Николов не ни носи данни за неговите политически възгледи. Партиите избягаха от реториката за надпартийна коалиция. Парламентът си функционира сравнително спокойно. Президентските избори съдържат в себе си този елемент на мажоритарен вот", допълни събеседникът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахаааа, гледахте ли в Панорама как се излагаше Пацо - шнорхела? Щял да променя Преспанският договор :))))))))))))))))))))))))))))) Че в тоз договор България не участва бре Пацооооооооооо. Резил!!! Ходи си продавай джапаките и плавниците, че зле ще свършиш :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
6
12
 
28
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Популиста Президент Радев разделИ Суверена. Сега разделя политическия "елит". Разделя и политическите партии от Суверена. Накрая освен и Родината да раздели.... Невиждано падение!
5
13
 
33
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
То ако говорим за популисти трябва да почнем от този с вдигнатия юмрук, който сътвори целият този ляволиберален карамбол и ни постави в безвремието на Кремълската си хунта, от тук нататък ще е така докато народа не измете фигурантите на Черепа и беквокалистите на Импексова, заедно с Адвокатите на мутрите и бойкикевците им ... !!!
4
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Амебите друго не знаят освен гербери, Бойко и се радват на чалгаря. Всичките взети заедно не може да се намажете на малкия пръст на Бойко и го показвате всеки ден много старателно.
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя верно е толкова изтрещял че взе да събира разни от кол и въже за министри и премиери като актьори за мизерното му шоу. Жалко е че много едноклетъчни му пляскат и гласуват за тая гавра.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова мисирка в к'ypникa...
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуца обединява чалгари, чистачи и други тревопасни.