Доц. Буруджиева: На кастинг се избира Мис, не политици

Слави Трифонов говори на хората като на зрители, смята Христо Панчугов
183

Политическата ситуация у нас все още остава неясна, днес предстоят поредните срещи между ИТН и партиите на протеста, проектокабинетът ще бъде представен и на БСП. Ще си стиснат ли ръцете политическите партии за съставянето на правителство в името на обществения интерес или политическите боричкания ще продължават?

Стискат си ръцете, но продължават битките между тях. Правилото е, когато сте си стиснали ръцете, да вършите нещо заедно, каза пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Идеята с кастинг да влизаш в политиката е зловредна, при него задачата е да изберем някоя Мис, която да се поразходи, а в политиката е да дойдат субекти, които обаче да останат. Не отричам правото на ИТН да избира, но този, когото избират, ще трябва да работи с всеки друг, което не е маловажно", обясни тя.

Буруджиева подчерта, че политиците са в друга реалност и смятат, че говорят от името на три милиона души. Нищо не може да ги убеди в нещо различно.

"До всичко може да докара това поведение. Не е възможно да се прогнозира. Отново въпросът е дали това правителство ще може да работи, то ще има много къс хоризонт. Трудно е да бъде махнато едно такова правителство. Отделните политически сили ще продължават да се карат, но то ще падне от вътрешната си неспособност да върши работа. Ще продължават да работят като чиновници", заяви още политологът.

"Твърдението, че някой няма политически опит вече 3 години, откакто съществуват, не е оправдание. ИТН правеха само кастинги. Президентът каза ясно, че правителство трябва да има. Имаше изнервеност в петък в 17:00 ч. да се даде мандата. Нямаше обаче предвидимост. С този жест с даването на мандата Радев каза, че е нужно партиите да работят и да се договорят", обясни още доц. Татяна Буруджиева.

Липсват лидерски умения в тази ситуация. Липсата на визия и идея къде искаме да отидем, е в основата на проблемите, които наблюдаваме. Има опит да се управляват щетите, каза политологът Христо Панчугов за Bulgaria ON AIR.

Той настоя, че политиката произвежда решения, които касаят всички граждани.

"Нормалната политика изисква умения, има много по-дълбок смисъл. Когато един човек започне да обяснява, че премиерството е мениджърство, започвам да се питам в коя реалност живея. Слави Трифонов продължава да говори на хората като на зрители. Ако имаме съгласие по отношение на реформите, ще изисква носене на политическа отговорност", допълни той.

По думите му, когато гледаш на политиката като на шоу, няма да свършиш никаква работа.

"Хората очакват нормалност от правенето на политика. Вместо това получиха разочарование. Правителство ще имаме, но не защото едни хора ще се обединят, а защото никой не иска нови предсрочни избори. Това не е устойчива конструкция, трябва да видим фундаментална промяна", подчерта още Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на царство Чалгария и новата чалгарска аристокрация! Провеждаме интервюта за чалга барони, куку графове и турбофолк маркизи! Да живее чалгарския феодализъм!
67
3
 
11
 
! Отговори
Тъй, де! преди 2 години
Избират се и безгръбначни кариеристи като Сламен Николов!
66
1
 
4
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Невежа Отговорът е ***: Собствената му партия му гласува вот на недоверие. Така свалиха навремето т.н. "желязна лейди" Маргарет Татчър нейните съпартийци. Не вярвам обаче СТ да допусне някакво своеволие от тази безлична фигура и кукла на конци, сламен човек, П. Николов. По-скоро си мисля как последният подтичва за всяко решение към ментора си. И как ще "ревизира" Преспанския договор между Гърция и макетата. Само тази му издънка би трябвало да сложи край на политическата му кариера.
65
2
 
9
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И какво и как ще подписва Пламенчо като не разбира ОТ НИЩО, А Е ЕДИН ДЪРВЕН ФИЛОСОФ С ГЛУПАВА И НЕИСТИННА ДИСЕРТАЦИЯ. Той Айнщайн не се е произнесъл, че времето е СУБЕКТИВНО, НО НАШ ПЛАМКА ТВЪРДИ ТОВА В ДИСЕРТАЦИЯТА СИ. Малийййй....не случайно имаше рекламна снимка наш Пламка до Айнщайн...ужас!
64
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
С тоя "кастинг" ще влезнем в Историята....Се е било некадърна ПОСРЕДСТВЕНОСТ,но като тая на живиятруп Славейко,не е било..Жалко че сменяме един брутален мафиот с друг ,малко по-префинен откачалник...Ама..Съдба българска.."Кой каквото зло си направи и Господ не може да му го направи"..
63
1
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Да. Правителство ще има, защото котараците са гладни и все повече огладняват. Няма не искам, няма недей! Шат - на патката главата! И без това не й трябваше! И имаШе такъв народ.....
62
3
 
9
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До ха ха Не схващаш разликата. И двамата, които цитираш, застанаха с лице и лична отговорност към хората, които ги избраха, а не с екрият като мишки и като чалга гуруто на ИТН. И не се правиха на велики, а правеха коалиции с възможните съюзници. Борисов управлява 11 години без партията му да има мнозинство в парламента.
61
1
 
15
 
! Отговори
Скеч преди 2 години
Емиии, който по- сполучливо лъже - него избира народа, особено тази голяма част с повърхностни знания. От Итн ще стане - "Напънала се планината и родила мишка!". А котараците закачливо сучат мустак зад рамото на славчо.
60
1
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе не ви ли стана ясно, че стабилен кабинет няма да има. Че те всички се изпокараха още преди да се се сбрали, де се вика :))) Сега ГЕРБ седят настрани от тези скандали, не се месят и набират точки. И да съставят нещо, ще е мъртвородено и няма да изтрае и година. Не става Славуцата, това е истината. Това не му е чалга шоу, където той еднолично да коли и беси
59
4
 
4
 
! Отговори
ама Пламенчо преди 2 години
за мис ще се класира на предпоследно място с тая фисиономия на мъпет шоупоследна ще е баба Яга:))))))))))))))))))))
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнение Пеевски е ясно че ДС го е вербувала, загадка е й за мен :)) Божков нали беше казал, че са създали чудовище в негово лице :)
57
6
 
12
 
! Отговори
Защо така ?, преди 2 години
И Румен Радев го избраха на кастинг
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баси кви милиарди изтичат,а подлогата обяснява.........
55
6
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Бойко кое училище за политици е завършил? Зеленогорски,който на 28година направиха шеф на СДС какво бе завършил?!?!
54
1
 
21
 
! Отговори
Задници преди 2 години
Кастинг за политици?!Аз поне не знам за такова чудо по света да има.Зарежете кастинга, а вижте журито-абсолютни политически безпросветници,невежи.Мутренска работа-нагли наперени рекетьори
53
1
 
14
 
! Отговори
Невежа преди 2 години
Аз съм малко неразбиращ, ама да попитам. Как се управлява партия дистанционно? Ако аз съм собственик на фирма (народно му, иначе е търговско дружество) мога да упражнявам контрол върху действията на назначения от мен на заплата управител. И да го махна ако преценя. Как става тази работа при партиите? Как по-точно Славчо би могъл да махне Шнорхела, ако той вземе да прави глупости? Как от дивана може да накара депутатите си да гласуват по един или друг начин, ако нещо се заиграят с "врага"?
52
1
 
27
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
Кефи ме как Славун и господарите му се гаврят с простолюдието, пардон със СУВЕРЕНА. Толкова хора гласуваха за него, а досега ви е казал само трети вариант на премиер (може да има четвърти и пети), както и това, че изпраща прасета в космоса. По-умната част от простолюдието, пардон СУВЕРЕНА, вече се досещат, че Славун и господарите му ви натаковаха с 200, а останалите ще разберат през зимата.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета.То и за работа се ходи на интервю.Това е поне началото.
50
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е мафията ГЕРБ-ДПС да се държи далеч от властта.
49
4
 
6
 
! Отговори
KOQ E TAQ???????? преди 2 години
?????????