Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен

Ако бюджетът бъде приет до седмица, ще е идеално, заяви той
110
Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Кирил Петков изрази надежда актуализацията на бюджета да бъде приета в НС следващата седмица.

"Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви помогнат да формирате правителство, но вижте бюджета. Той в момента трябва да се гледа в комисиите в НС и ако може да бъде приет другата седмица, ще бъде идеално", каза Петков пред БНТ.

"Промените в бюджета са, че е намален дефицитът, има актуализация на пенсиите, по начин по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, ако се наложи заради ковид кризата да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите", уточни Петков.

Според него, за да стане промяната в страната, в бъдещия кабинет трябва да влязат независими хора, чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката.

За себе си заяви, че е приел предложението за служебен министър, защото е имал фрустрация как България не си изпълнява потенциала. Ходил е на протести, но е решил, че ако може да промени системата, това трябва да стане отвътре.

"Реално губя лични средства. Но има чувството на удовлетвореност, че правим промяна, която толкова дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили до някаква степен очакванията, че това трябва да се изисква от всеки един човек в държавната администрация, всеки един ръководител и трябва да се смени мантрата, че по-друг начин не може, защото всичките са маскари и крадци. Не! Може човек да е на тези позиции и да защитава публичния интерес. Ако хората са видели това в последните 9 седмици, аз ще съм много щастлив, за да се спрат безобразията от последните години", каза служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бюджетКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
3
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 61. За пореден път - това е най-тъпият коментар в мрежата. А ние ще продължим да ви еваваме макята с коментарите си, некадърници смотани.
55
16
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Ти си един ***, който само се хвали. И нищо особено не си направил, никаква промяна не е настъпила, даже напротив - безобразията продължават. Като например, назначаването на твои приятели в ББР без конкурс, глупа.ви нереалистични мерки в Плана за възстановяване, които бяха остро критикувани, изхеърляния в стил Сакскобурготски как ще ни оправите за 2-3 години и т. н.
54
14
 
14
 
! Отговори
Ом-гъл преди 2 години
Кирил Петков през назначението на онази прословута кантора в ББР за 8000 евро и още 140 евро на час е назначи всъщност любовницата си.По цял ден тази и Стамен Янев висят в кабинета му. А Стамен Янев бил готов да изпее и Кирил Петков, за да си запази поста.
53
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на министъра!!! А троловете нека се пенят!!! И олигарсите и всички политици корумпета си късат нервите. И децата си ще продадат, за да махнат служебното правителство! Най- доброто правителство досега!
52
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твоите пари за инфраструктура търбухът ги раздаде предварително без свършена работа и без гаранции. Цър.вул платен
51
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, не се връзвай на платените герберя, дето плюят тук. Вие доказахте, че сте честни момчета, във вас ни е надеждата. Смело напред и никакво отказване. Мафията трябва да бъде победена.
50
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е промяна с нашите пари предвидени за инфраструктура. Кой дава право на тоя лигльо да се разпорежда с парите ни?
49
8
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
за кирчо какво излезе че е назначил една жена лорер за зам министър и през2013 г са купили земя в божурище по 9 лв кв метър има ли нещо незаконно до тукако е чист да продължи и в кабинета на итн
48
4
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Киро продавал хапчета лактобацилус булгарикус - 2 на ден за 6 лв.! Ям 1 кисело мляко на ден и спестявам 5 лв. :)))
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам от къде изплуваха всички неудачници от ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН, но форумите са пълни с професионални плювачи подплатени от горните партии !?!?
46
11
 
17
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Дайте са съберем парички на момчето и да започнем петиция по-бързо да напуска поста, че ввно е зле положението.Човекът орева света, че няма да е на пост. И видиш ли ти той се жертвал за държавата и губел пари.
45
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и съд за Кирил Петков заради милионите, които даде за голата поляна наречена завод за електрически коли!Къде е завода, къде са колите?
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 до 9 И да е откраднал след него има инфраструктура, която не е на 9 балови вълни като при Чироан - Ст.Загора и постоянни свлачища като София-Долна Диканя. София-Пловдив не я е правил Борисов. София-Правец с обърканите тунели също не дело на Борисов. Крадял, ама след него остава нещо и сме на бюджетен излишък. А след 'честните"нищо и сме на дефицит. Къде са тогава парите?
43
17
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
От опит казвам. Някой като този бизнесмен каже ли, че губи пари, значи е напълнил гушата до пръсване. Не е шега. Всички познаваме такива.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво би казал за мерките за предотвратяване на кризата (липсват) срещу нахалното харчене на чужди пари (нашите) за "неизбежната" корона криза?
41
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя само жестовете и мимиките му следете. За тези дето не запознати с фактите. "Остап Бендер".
40
12
 
4
 
! Отговори
сина преди 2 години
ти и аверчетата ми харесвахте много. Но, от как аверчето ти почна да плюе по дпс се чатнах, че сте хора на прокопиев. Интересно ми е кой и как ви пласира в кабинета на Радев ?!? Иначе евала за разкритията и вонята около буци, която изкарахте - поне вдигнахте пушилка и намалихте силата и електората му. Присъди няма да има, поради каскета и другите от шайката на шиши. Ако останене в редовен кабинет, като протежета на прокопиев и вие ще се превърнете в тиквените министърчета със сигурност!
39
18
 
9
 
! Отговори
Жълтопаважен преди 2 години
Не знам от къде изплува този неудачник, но се вижда, че за малко дребни и малко слава козирува здраво на господарите отвъд океана.Тъкмо разкарахме мутрата и се появиха други слугинажни марионетки. Аман!Пълен циркаджия! Този какъвто бизнес е хванал, всичко е опропастил.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените се повишават заради друго *** селски, държавата не е остров в океана която си произвежда всичко !?!?
37
3
 
8
 
! Отговори
13 преди 2 години
Цената на хляба се повишава, килограмът стигна 1,70 лв.