Куюмджиев: Нинова ще се присламчи към властта

Заради експерименти в енергетиката секторът не е управляван от специалист, смята той
55

"БСП вероятно ще подкрепи правителството на "Има такъв народ", Нинова няма друг избор, освен да се присламчи към властта, за да оправдае огромните загуби на БСП", заяви бившият депутат от левицата Явор Куюмджиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че имената в проектокабинета на Пламен Николов са му неизвестни, освен това на Ради Найденов.

"Ние не знаем тези хора какво ще направят, какви политики ще защитават. Доколкото знам, Александър Николов е имал кариера във финансовата сфера. Очевидно преди това 5 г. енергетиката се управляваше от дипломиран счетоводител, а сега може би от дипломиран финансист. Моето лично наблюдение е, че заради експерименти в енергетиката секторът не е управляван от специалист", коментира бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката в Тройната коалиция.

Още по темата
Според Куюмджиев, може БСП да отстъпи от позицията си за изграждане на АЕЦ "Белене".

"Въпреки че повече от 20 г. защитаваме каузата "Белене", има хора от левицата, които са склонни да се откажат от нея, само и само да се присламчат към властта", заяви  Явор Куюмджиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него това само ще навреди на левицата.

"Това ще бъде ритуално самоубийство, но и отиването на избори ще бъде тежка агония за БСП. Г-жа Нинова дотам докара партията - да избира между ритуалното самоубийство и тежката агония", добави бившият депутат.

На мнение е, че основен приоритет за новото правителство трябва да бъде Планът за възстановяване и устойчивост, заради изпуснатите срокове за удължаване на живота на въглищните централи.

"За да стане това трябва много работа от хора, които разбират от енергетика. А за енергетика говорят хора, които не разбират от нея и това е много тревожно", коментира енергийният експерт.

Той е категоричен, че в момента има изкуствено задържане на цените на електроенергията.

"Пазарът трябва да се освободи. Това може да се направи с пакет помощи за подкрепа на енергийно бедните. В енергетиката има липса на над 10 млрд. лв. Ако не направим нещо, тази липса ще продължава да расте и цената рано или късно ще се плати от гражданите", убеден е Явор Куюмджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
9
 
! Отговори
Божил преди 2 години
Изборите са фалшифицирани от руски хакери при машинното гласуване!
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима може да допуснете, че тая червена кресла няма да използва връзките на подчинения си радев???
23
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
итн трябваше да са 4-5...според харалан и плеядата гадателки....с титли,ама са първи...за сега...по делата...пак ще има Избори...Народа ни е шефа...не ни гледай "лошо" слави...опитай се да ни чеуш...имаш исторически шанс...човече...ако си!позьори много сме виждали!...по делата!!!
22
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
удобно пак не ни виждате...7 милиона сме...обекта и субекта,кой какви си ги прави...не можете ни излъжете...плащаме ви за да се правите на шутове...и ще ви съдим за неуважение и предателство...объркали сте Народа...справка ...Андрешко!ако можете да четете...БСП се държат отговорно...факт!...с Народа ни който иска!!!
21
4
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Червената лисица Нинова ще се докопа и тя до властта на Орела Трифонов, Рака Иванов и Пиранята Манолова...
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, да! Тя вече цялата свети от щастие, че са я поканили да дели баницата. Само Христо Иванов и ДБ не ми е ясно какво прави с чалгаро-комунистическата шайка.
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова работи много добре на тези преговори. Обрана е, не е алчна, не е нахална и действа дипломатично. Христо Иванов да взима пример.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка, Нинова вече се присламчи към властта. Днес за пореден път нагаждаше исканията на БСП към това, което ИТН вече са направили. За да изглежда, че са на една вълна и че БСП е също толкова нова и модерна, колкото чалга хората.
17
9
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кюмурджиев,ти имаш един проблем и той е, че Нинова те дръпна от яслата. Много сте в БСП огладняли бивши величия затова виете като линейки.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е по по най и с най дълбоко??? Ицо, Хаджигенов,мая, нинова, бабикян, минеков капон????? тошето ще разбере скоро!!!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление правителство ще има. Нинова и Мая ще се присламчат защото иначе БСП няма да има шанс, а Мая може да не е в НС. Ако Христо подкрепи това правителство ще плюе на сурата си. ДПС също са врътливи и те ще се присламчат като гласуват "за"Вероятността да има кабинет е 90%. Не ги слушайте какво говорят, че искали писмено споразумение, програма , политики и т.н. Дребни души с дребна подкрепа и с големи претенции. Това са 5-те партии, които са против ГЕРБ. На ГЕРБ му стига, но другите ***
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е на това му се вика нов БАРДАК и стари мебели!!!!!!! Думата я знаете!!
13
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ще се присламчва, като 3-та политическа сила какво друго и остава, ще трябва да умилква с надеждата да и подхвърлят парче от пицата ... дамата от с.Крушовица беше бита и пребита от ББ не един и два пъти и затова сега ще върти опашка пред водача на глутницата белким и тя се докопа до кокала ... !!!
12
4
 
21
 
! Отговори
така де преди 2 години
е разбира се че ше се присламчи , тя за това е заела поза партер с широко отворена уста !
11
4
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Аа,забравихте един червен ...специалист,ъ,ъ,как беше...Р.Овч.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каквото каже завреният зет това ще направи Нинова. БСП и ДБ са под контрола на заврения зет, имали някой да не го е разбрал или трябва злостър да излезе и да го каже
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН прави изцяло задкулисно управление основано на корупцията, значи бсп ще участват задължително
8
8
 
4
 
! Отговори
Православна преди 2 години
Куюмджиев e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
7
5
 
16
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириос Куюмдзис ,ще успее ли Нинова да се присламчи кам властта ?! Та ти вече ще си й заел мястото ! Трудно ще й е да се вреди преди тебе !