Пламен Юруков: България не се намира в политическа криза

Той похвали стратегическото решение на "Има такъв народ"
4 авг 2021 22:40, Нели Христова
36

На фона на политическите пазарлъци: утре е обявен ден на траур в Сандански, Петрич и Кресна след серия от опустошителни пожари.

"Работата на министър-председателя Стефан Янев е да се занимава оперативно с национални бедствия, вместо да наставлява как да се конституира новото правителство. Той излезе да дава съвети, вместо да излезе и да призове за помощ, да мобилизира страната за пожарите", заяви общественикът и член на НС на СДС Пламен Юруков в студиото на "Денят ON AIR".

Юруков отхвърли България да се намира в политическа криза и похвали стратегическото решение на "Има такъв народ" (ИТН) да не се влиза в пазарлъци за министри с другите политически сили.  

"От гледна точка на науката на преговорите - те го направиха по учебник, а от гледна точка на стратегията - беше правилна", смята общественикът.

Според него от ИТН провеждат последователна политика, а партията е съставена от хора, които "от години пишат и казват едни и същи неща". Едно от тези неща е и основната обща точка между партията и формациите, от които търси подкрепа ("Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", бел. ред) - закриването на Специализирания съд.

"Конкретно се предлага закриването на "извънредния съд", както наричам Спецсъда, след като и юристи, и адвокати обясниха, че работата му спокойно може да се поеме от други съдилища", изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че парламентарният контрол върху главния прокурор трябва да бъде затегнат, като бъде създадена специална комисия, която постоянно да следи работата му. Но допълни, че държавата трябва да може да предпазва главния прокурор.

"Главният прокурор трябва да може да бъде защитаван, защото той се бори и с престъпността. Ако един колумбийски картел реши, че тука иска да има свободен път и главният прокурор му пречи, цялата държавата трябва да може да го защити", отбеляза Юруков.

По думите му българското право е още в една тийнейджърска възраст, има много да се работи по него и затова трябва да има цялостен подход в съдебната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрийте го тоз масон,дето се хвалише,че мобилния автобус за ваксиниране из София,е масонски дар...не схванахте ли кой кого хвали,да не стане късно.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към к.33: Извинявам се: изСледване... Моля ви, приемете моето извинение.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В днешния брой на сайта е публикувано изледване на състава на електората, гласувал за ИТН. Оказва се, че преобладаващата част са юноши и млади хора на възраст 18-30 години. На тях е разчитал Тошко Йорданов и от ИТН тях са мобилизирали за извънредните избори. Само че младите хора в България са лееко мързеливи и категорично отказват да гласуват трети път. Тези от Западна Европа и САЩ се преориентират към ДБ.
24
1
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Сега ми светна,защо не кълве...Кафеджията е избил рибата!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да, # 26 НАПЪЛНИ МИ ДУШАТА С ТОЗИ КОМЕНТАР! За разлика от доста коментари този удря направо в десетката!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Юруков: Хайде да си гледаш търговията с кафе и да не се месиш в партийните работи. Доказа преди години, че не ставаш за партиен лидер. Вие с Ал.Йорданов, където има проблем веднага се намесвате и започвате да крякате.
21
1
 
6
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До пияница мистикТози Юруков е наше момче и е от ИМПЕКС/внос-износ, но главно внос/ студентите-търговци на 90-те! Собственик на "Спетема кафе"! Ако знаеш къде да гледаш може да видиш и библиотекарска или друга някоя дълбоко заровена следа в биографията! Та така! А за полските пожари причина са машините, разчистващи пасища за евросубсидии - всяка година по това време разчистват, палят и нямат спиране! Нямат и по една овца, крава, ***... все тая в обора, но разчистват!
20
4
 
5
 
! Отговори
ЕХ , СЛАВИ ,СЛАВИ... преди 2 години
ЕДИН НАИВНИК НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ СИ ТИ ! РУНДЬО НЯМА ДА ТИ ГЛАСУВА ПРАВИТЕЛСТВО , НИТО НЕГОВИТЕ "ТРОТОАРНИ ЮНАЦИ"--ТОЙ ИСКА "ДИКТАТУРА" С ВЯРНО И ПОСЛУШНО "СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО" И ТИ НЕ МУ ВЛИЗАШ В СМЕТКИТЕ , ЗАЩОТО СИ НЕЗАВИСИМ И ИМАШ СОБСТВЕНА ВИЗИЯ ....А КОМУНИСТА НЕ ОБИЧА ТОВА!ТРЯБВА ТИ "ТВОЙ ПРЕЗИДЕНТ"---А НЕ ФИГУРАНТ , ЗА ДА ДОЙДЕШ НА ВЛАСТ!
19
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Работата на министър-председателя Стефан Янев е да се занимава оперативно с национални бедствия, вместо да наставлява как да се конституира новото правителство. -----/////------- Абсолютно правилно и този *** колкото по-малко си отваря устата, толкова по-добре.
18
1
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 години
Oнзи, ИТН са пътник. Още преди да влезнат във властта показаха какво представляват - за нищо не стават. Някои казват, че рибата вмирисва откъм главата и може би са прави. И кога ще спрат да повтарят думата "суверен", защото звучат като де6илни? Изкачат някакви от кръжока по художествена самодейност все едно гледаме "Каналето" или "Ку-ку" със закъснение. Единствено с което се доближават до политиците в България е тяхната бездарност.
17
1
 
12
 
! Отговори
му-ха-ха преди 2 години
този проваления политик от къде го изровихте....
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас си имаме много добра поговорка - магаре магаре чеша.
15
2
 
6
 
! Отговори
ТОЯ Е преди 2 години
ЧЕРВЕН
14
1
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Правилно,то за политическа криза,трябват политици,тез от 46-тото до един са селски тарикати!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отново в акция. Помним те, помним.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това да избирате телевизионни шутове и търговци от битака не е политическа криза, не знам какво е политическа криза. Остава само да изберете няколко коне и магарета за депутати и тогава въобще няма да сте в политическа криза. Древните философи имат една много хубава поговорка за прости народи, като вас - като не знаете накъде сте тръгнали, никой път не е правилен.
11
4
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Малко са нормалните СеДеСари,а този не е изключение.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма защо да се чудите. Всичките там в този парламент може да са от различни партии,но са подчинени марионетки на един център-Догановия сарай ! Затова ДЪРЖАВАТА и НАРОДЪТ ни са в трагично окаяно положение! След 14 века на земята изчезваме заради крадливи,корумпирани, бехаберни и безмилостни политици! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
9
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно интервю, този човек каза умни неща
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава богу, че премиерът не е пожарникар и не ходи да гаси пожари. Има си хора за тази работа, за това им се плаща, когато няма пожари какво правят? Трябва да са в готовност за когато възникнат, за това им се плаща. Вие виждали ли сте да търсят кандидати за пожарникари с обяви, аз не съм виждал. Значи са доволни от заплащането си, има окомплектованост на тези служби и трябва да функционират.