Зайкова: И Исус Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намерят кусури

Тя е оптимист, че ИТН ще получи подкрепа за кабинета
4 авг 2021 20:55, Нели Христова
199
Зайкова: И Исус Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намерят кусури
Снимка: БГНЕС

"Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намерят кусури", заяви депутатът Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред bTV.
Парламентът

Повод за нейното изявление бяха реакциите в общественото пространство към предложения за правосъден министър Момчил Иванов заради публикувани от него статуси в социалните мрежи. По нейните думи може да се стигне до съд заради тези твърдения.

Зайкова е категорична, че познава почти всички номинирани за министерски кресла в проектокабинета, тъй като са от нейната политическа сила и е участвала в тяхното обсъждане.

"Оптимист съм, че ще получим подкрепа за кабинета", каза Зайкова, а като основание за своя оптимизъм посочи някой от жалоните в своето изказване при откриването на 46-ото Народно събрание - хората искат промяна и вече са уморени от избори, което са показали със своите гласове на вота, така че трябва политиците да се съобразят с тях.

По време на разговорите с партиите, в които тя е участвала на експертно ниво по въпросите на икономиката, е станало ясно, че имат общи приоритети като увеличението на пенсиите, но има разлика по отношение на това как да бъде постигнато то. Въпреки това Зайкова вижда в общите приоритети още един знак за подкрепа на кабинета на ИТН.

Няма разрив между служебното правителство и "Има такъв народ", категорична е Зайкова. Партията се е отказала от идеята да кани служебни министри, защото искат по-голяма свобода на действие, но не те ще носят политическата отговорност.

"Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите. Ще правиш неща, които парламента ти разпореди, сега са свободни да правят каквото си искат", каза Зайкова.

От друга страна тя похвали служебния кабинет за повишението на събираемостта на приходите и заяви, че в таз и посока ще има приемственост при предложения за финансов министър от ИТН Пламен Данаилов.

По отношение на представения от служебния вицепремиер Атанас Пеканов План за възстановяване и развитие Зайкова заяви, че е "интелигентно написан, но има неща, които трябва да се поправят, да добавим и неща, които да извадим".

Тя посочи, че от служебното правителство не са искали мнението на нейната партия за този план, а те ще трябва да го изпълняват. Според нея в него не е обърнато внимание на иновациите, а това е много важно, за да "прескочи България в XXI век".


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Космическата "програма" ни дойде в повече, както й Чалгаря :)) Ако се беше скрил, както го правеше отначалото, немаше да има такава негативна енергия....хехехехе :))
12
4
 
9
 
! Отговори
Мисир преди 2 месеца
И пак сте спестили най-важното, което каза баба Мика , че ще бъдем парламентарна република, а не премиерска.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дъртото , изкуфяло бабе не е чела Библията.А знаели, че Исус Христос е споменаван и уважаван от всички религии..?
10
4
 
18
 
! Отговори
Индийски сериал преди 2 месеца
Партията на Тошко ще предложи и дявол само да стигне онези милиарди който ще дойдат
9
4
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Язък, че е натолкова години. Когато става дума за пари и власт всеки сваля ципа никой не събува панталона. Ама тая няма как да го знае.
8
5
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 месеца
Ееее,с това министерство на...ромите,изтрепахте рибата.Само трябва да не е в...центъра на столицата,а в Столипиново,или в Шекер Маала за удобстео,по...близо до народа.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То Исус Христос е бил съученик на баба Зайка. Тя най-добре го познава.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесно е да плюеш от телевизора, сега като трябва да вършите работа почват оправданията
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е че тоя къде вервате в него най добрия ли е ????
4
5
 
11
 
! Отговори
Жададык преди 2 месеца
Не богохулствай.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Немате кадърни професионалисти, бабо Зайко, това е истината.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Права си бабо 3айке, а уж на друго ни възпитавахте ?! Как стана тая, та до тук стигнахме?
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички предложени от тях кадри бяха добре подготвени ама от другите партии искат постове. Слави трябва да почне да прави коалиции.