Слави далеч от политиката - неговата сила и проклятие

Трифонов нямал план, а партиите се питат има ли задкулисие
131

Остават броени дни, в които ще се изясни дали предложеният от ИТН проект на правителство ще бъде одобрен. От партията са убедени, че имат общи приоритети с ДБ, ИБГНИ и БСП, но лидерите и на трите партии оцениха ситуацията като сложна.

Каква е тя според социолога Първан Симеонов?

"Има бърза еволюция в позицията на ИТН. На предишните избори казваха, че дори подкрепа няма да приемат. Еволюираха и вече са доста системни. Поизгубиха бомбастичния ефект, партията влезе в едно русло. Вече възприемат БСП. Не могат да спрат ДПС и ГЕРБ да ги подкрепят. Беше любопитно, че ДПС участваше в консултациите. Всички без ГЕРБ, но с ДПС, ми се стори странна логика", заяви изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" пред Bulgaria ON AIR.
 
Според него президентът е вдигнал много високо летвата със служебния кабинет, а кабинетът на Трифонов е много по-блед.

"Хората му са неопитни, лутат се, нямат план. Едните го виждат като свой кабинет - отговорността, за който носят. Бил той и кабинет на малцинството. Другите го виждат като форма на коалиция. Нормално е от ИТН да си представят това като своя отговорност, а обиграните политици да си представят това като договорка, в която да обвържат нещата в името на перспектива във времето", обясни Симеонов.

"В преобладаващата си част обществото иска кабинет, а не нови избори. Желае промяна, но не желае да се стига до крайности. Старите партии искат да имат яснота. Нови избори биха означавали лоши неща за тях. Започвам да се замислям дали ще е толкова лошо за ГЕРБ. В създалата се каша няма да са малко хората, които ще кажат: То май по-добре беше предишното. ДБ със сигурност би спечелила при нови избори, но не много. В БСП се видяха ясни трендове надолу. БСП сега получава шанс да определя играта в страната. Тя не иска нови избори, иска да е патрон на нов кабинет. ДПС не знам колко по-добър резултат ще отбележи, видя се, че резултатът е слаб. ИБГНИ при нови избори може да не влезе в парламента", смята социологът.

По думите му това, което партиите на протеста сами си причиняват, е изключително вредно за тях самите.

Хипотезата, че Румен Радев убеждава БСП да не подкрепи проектокабинета на ИТН му прилича на интрига. Чуха се критични гласове от страна на президента и служебния кабинет спрямо действията на Трифонов, отбеляза Симеонов и добави, че премиерът Стефан Янев е задал логични въпроси.

"Трябва да следим ще има ли искри между Радев и Трифонов. Това са двете главни печеливши фигури от протеста. Радев беше като знаме на целия процес. Ако се скарат, това е обезсилване на обаянието на самия протест. Трифонов поддържа профил на отдалечен от политиката. Това е неговата сила и проклятие. Много хора около Трифонов мразят политиката. Как да правят преговори и дипломация? Трифонов и Борисов ужасно много си приличат", категоричен е социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберопитеците са като койоти, не дават косъм да падне от главата на Вожда им ако има статия за Него.
45
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Рум. ДТи прочети тролските постинги, за да видиш, че по-злобни от герберските няма, а срещу ИТН, пишат пак ЕНП, които стоят от двете страни на барикадата, без значение кой ще победи или загуби, те са вътре!
44
7
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Като гледам ченгесарската секта как смачка Борисов, сигурно трябва да се радва че са го оставили жив, за сега. Коалиция между Чалгаря и БСП, такава перверзия може да измисли само болен Ченгесарски мозък. Способни народ си даде сметка и се изнесе.
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И... кога ориентировъчно да очакваме герб пак да избие?
42
5
 
13
 
! Отговори
Рум. Д преди 2 години
Герб ще избие отново след изрязването като нова издънка от Вашата злоба. Хем малки, хем не вършат работа протестърите.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук в коментарите е пълно с пияни селски бабаити.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб са доволни от изборните резултати, но коментарите срещу ИТН не спират.
39
3
 
10
 
! Отговори
кой му верва на тоя преди 2 години
славиту и политика ?! айде по сериозно .
38
3
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Слави също планира да дари цялата държава на Брюксел или по-точно световните елити унищожавайки исторята, културата и традициите ни. Или може ти и някой от другите негови избиратели ще успорите неговите думи? Колкото до това, което каза: елементарни хора ще се впечатляват от елементари популистки действия.
37
3
 
8
 
! Отговори
Марси преди 2 години
Май всичко това, което се случва при опита да се свормира правителство с мандата на ИТН започва да ми напомня за правителството на Беров преди 25години.Липсата на отговорност от страна на управляващите е големия проблем за бг-народ!Сега е дошъл ред и на Слави да се опита да управлява! Бих казал поредния експеримент на гърба на народа! Съмнявам се това управление да има успех в начинанията си!Най-вероятно ни очаква едно безвремие и застой?
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАз не знам гербажийския съд да е осъдил някого но щом казваш... ----------------------- Те не ги осъждаха, а ги ограбваха,разболяваха ги по различни начини или ги убиваха тихомълком, протеста спря насилието над много хора , факт!
35
3
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Тоя гнусен социолог работи за Кънчовците, а работата му е да манипулира общественото мнение според поръчката. Още по гнусния му шев - ченгето Райчеве специалист по създаването на Ченгесарски политически проекти като ИТН, клепоухия и грозен Смрадев също е проект на ченгеската секта, а вие вярвате в демокрацията. Демокрацията е измислица, ченгесарска масонокрация владее държавата, а избори те са само театър за баламосва е на населението.
34
3
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До Анонимен 13,16 Ако ще вярваме на Хаджигенов трябва да сме същите фурнаджийски лопати като него.Аз лично ще повярвам на което и да било САМО при представени доказателства.Тях досега не видяхме-нито че Бойко е човекоядец,нито за твърденията на Илчовски(между другото къде зачезна този ***?),нито за всичките твърдения на булдога Рашков.Искаме да видим солидни и неоспорими доказателства,а не бла-бла-бла.Не сме нито наивни бу*дали,нито заблудени лековерници.
33
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛАВИ ДАРИ ЦЯЛАТА СУБСИДИЯ НА ИТН НА БОРЕЩИТЕ СЕ СРЕЩУ ПОЖАРИТЕ КАТО ПОЛОВИНАТА ОТИВА ЗА 2-*** ИЗПЕКЛИ СЕ ЖИВИ!
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб ще се върне на власт или на куково лято и ли на марта в сряда. Шестък се падат.
31
3
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Трифончук е от същото статукво, за което плямпаш. Когато той е бил в кръга на Илия Павлов твоите родители са нямали стотинки за хляб. Ниския има толкова милиони от неговите хора и вършенето на поръчки чрез лансиране на определени личности, че свят ще ти се завие. А пък колко е залитал като пияница по Царчето и по Бокичо през годините, а хора като теб са тръгнали да ми говорят, че бил опозиция и различен. Дали ще гласуваш за Чалгата или за Митьо Очите общо взето правиш едно и също действие.
30
3
 
8
 
! Отговори
Румянчев преди 2 години
Ама тия от ИТН същински сладкиши, наполеончета.
29
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГледай сега ако ГЕРБ се върне на власт, какво ще се случва, те протриват доволно ръце-ще си купят пак властта, и тогава жална ни майка- ще разстрелват хората като кучета по улиците! Ето това ще бъде съдбата на по-голямата част от народа! Те не се посвениха на президента Радев да убият баща му и разболеят жена му, че за обикновените хора ли ще им пука? Виж само с каква злоба пишат из сайтовете и как обиждат всички, които не са гербери!
28
5
 
8
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Каква е тази нова тенденция да се приказва навсякъде, че Борисов и Слави си приличали. Били същите типажи. Явно сега или искат по този начин да омаскарят Слави, или още дя доизчегъртат Борисов. Слави е слуга ня БСП. На олигарсите, той е олигарх, натрупал милиони от връзките с и с тях. Бил десен като Борисов. Ако е надясно, щеше да му пука за народа. На него му дреме за народа, високомерно го нарича суверен. Да не би дя сме монархия?
27
12
 
3
 
! Отговори
Арменския поп преди 2 години
Много здраве на Боко.