Юлиян Ангелов: В това време на безвластие се шири спекулата

От ВМРО искат да има редовно правителство
Обновена: 10 авг 2021 22:20 | 10 авг 2021 22:20,
13

"В това време на безвластие се шири спекулата. Регулацията и липсата на държава наистина са проблеми. Тези, които позволяват това да се случи, нека си подадат оставките. Американските централи - никой не ги коментира, защо? Искаме да се развали договорът. Ние входирахме промени и ГЕРБ не подкрепиха това наше предложение. Решението е да има редовно българско правителство и да се предприемат мерки, да се ограничи спекулата в България. Не виждам адекватни мерки от служебното правителството. Приказките са повече от работата",  коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Юлиян Ангелов от ВМРО.

Той обяви, че партията предлага референдум за Велико народно събрание заедно с президентските избори.

"Виждахме, че нещата вървят към тази ситуация. Помните и предходното НС, не беше сформирано редовно правителство. Основно заради партията на Слави Трифонов и протестните партии, нямат характер и държавничество, за да преодолеят помежду си пречките, които имат", каза Ангелов.

Още по темата
"Ние от ВМРО сме за това -  да има редовно правителство, защото, когато има проблеми, те не могат да се решават от служебния кабинет. Няма кой да поеме политическата отговорност. Отговорната е изцяло на "Има такъв народ", "Демократична България" и  "Изправи се БГ! Ние идваме!".  Те казаха, че ще работят заедно и накрая ни излъгаха", допълни той.

Ангелов е на мнение, че ВМРО биха намерили пресечни точки и биха могли да подкрепят такова правителство.

"Аз мисля, че бихме намерили опорни точки, за да подкрепим правителство, когато държавата има нужда. Щом предходни правителства са могли, и сега можеха. Тук въпросът е да си държавник и да поемеш отговорност, въпреки, че поемаш негативи", отбеляза зам.-председателят на партията.

От ВМРО са готови са готови за нови предсрочни избори.

"Ние сме налице. Имаме опита и рутината, ние сме готови. Решение не сме взели как ще се явим", каза още Ангелов. И обясни, че към момента не виждат подходящ политически субект, с когото биха имали еднакви или подобни виждания.

"Мажоритарно избиране, образователен ценз, парламентът да работи на сесия, а не ежедневно. Тук непрекъснато се променят закони. Ние предлагаме президентът да има повече правомощия, за да може да предложи гражданите да се произнесат по тези теми, а и по други", категоричен беше Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
Какво бевластие? Имаме и работещо правителство и работещо НС. Временното правителство може да работи и по-дълго, колкото се наложи.
8
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
я се скриите и не се показваите повече продавахте паспорти не спряхте издаванетона бълг документи на турски граждани
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е време на безвластие, има си правителство, при това от интелигенти!
6
2
 
5
 
! Отговори
Къш преди 2 години
Щом ВМРО се показаха толкова неадекватни да управляват собствената си партия, че да изпаднат от парламента, то да не дават акъли как да се оправя държавата. Дънаци!
5
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Я па тия!Какво плачете,бе!Нали досега бяхте в управлението заедно с ГЕРБ.Какво направихте по въпроса?Май само лапахте и нищо друго.
4
4
 
5
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Шкембе войводите потриват ръце и си мислят че ще влязат на предсрочните избори. Ама не. Помним че сте патерица на Пеевски ььььь Баце де
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези референдуми,кой каквото му скимне,че и едновременно с президентските да объркат хората.То не може да се образува нормално НС,липсва политическа култура,нито правителство,олигархични зависимости,само ни е до референдуми.За референдуми,проверете как е в Щвейцария?Всеки въпрос е придружен със солидна аргументация,мотиви и анализ,рискове,ползи,разяснителна кампания,обсъжда се в НС,но не означава че ще бъде прието,и там се разискват и т.н.,може и контравъпроси да се включат,дълга е
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази джендърска крайнолява партия що ни я навирате в очите ??? Тия забраниха Луков марш и разрешиха гей парада . И са против южен поток и грипен в полза на една неевропейска империя докато в Германия само крайно лявата партия на зелените е против Северен поток 2 а Виктор Орбан е за наще европейски грипен и вече построи 4 ввра и започва нови два реактора с росатом а тез джендъристи левичари и два отказаха да направят и сега тока е златен ;)
1
11
 
9
 
! Отговори
# ИЗРИТАЙ РАДЕВ..!! преди 2 години
СПАСИ СВОЯ ЖИВОТ..!!