Пламен Николов след оттеглянето: Следват избори до дупка

Разочаровахме хората, каза номинираният до днес за премиер
10 авг 2021 21:00,
337
Пламен Николов след оттеглянето: Следват избори до дупка
Снимка: БГНЕС

"При всички положения мисля, че разочаровахме хората, защото не успяхме да осъществим идеята на тази сграда – да направим единение, точно когато е най-нужно на нашата страна". Това коментира кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов.

По-рано днес той оттегли кандидатурата си и обяви: "Следват избори. Избори до дупка, както казваше един български политик от близкото минало. Това следва - отново патова ситуация".

Николов обяви, че е взел решението по лични мотиви.

"Решението дойде съвсем естествено след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора и избиратели, не само наши, които възлагаха надежди на тази идея този път наистина да се сформира правителство. Голямо внимание и голяма отговорност се стовари върху нас", обясни той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Пламен Николов подчерта, че липсата на редовно правителство ще постави под въпрос Плана за възстановяване и развитие, както и приемането на новата бюджетна рамка, които са важни за страната ни.

"Ние сме отбор. Аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове", коментира той за Петър Илиев, номиниран за вътрешен министър, чието присъствие в проектокабинета се превърна в една от ябълките на раздора за подкрепа на кабинет с мандат на ИТН.

"Ако цената на този компромис е била личността на Петър Илиев да не присъства в това правителство, това ще бъде подвеждащ аргумент. Едва ли това е основната причина", смята той.

На въпрос дали от формацията на Слави Трифонов все пак са положили достатъчно усилия да получат подкрепата на другите потенциални партньори в управлението, той отговори:

"Да. Направихме всички експертни срещи, които зависиха от нас. Постигнахме и компромиси по политики, за които не сме мислили, че е възможно. В лично качество също направих всичко, което зависеше от мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не беше цвете, но имаше уговорка с Ердоган докато той е на власт Ердоган да не пипа. Когато Борисов падне, уговорката спира, ръцете са му развързани.
270
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии умират за да управляват.. ИТН 2 пъти можеше да направи някаква гнусна коалиция, но доказаха, че за тях властта не е самоцел. Особено ако предценят, че ще трябва да обслужват чужди интереси.. Вероятно медийте и олигарсите ще я унищожат тази партия, но достойнството никога!
269
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че всички са там главно за лапачка и далавери. Такива програми ала бала никой не го вълнуват. Иначе по принцип ако програмите са им сходни, би трябвало без проблем да се разберат, ама те искат всичките първо в кацата с меда да бръкнат.
268
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е чак пък до дупка. Просто на следващите ГЕРБ бие всички и си прави правителство. Точка.
267
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докъто медиите създават мнението на безмозъчната дроп, България няма да се оправи... Сега същите ТЕ се надпреварват да плюят по ИТН.. Явно искат да я унищожат тази партия и вероятно ще успеят.. Жалко за България!
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде Паце,отивай си в цехчето батювата,че хората ти от 20 дена цакат белотче!Видя се,че никакъв ***не става от вас.И върни костюма,няма да ти трябва вече.
265
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шнорхела пое вода.
264
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пацо Шнорхела избран на кастинг в треторазрядно кабеларско шоу за министър председател на България е разочарован,че не се получи номера.
263
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък избори до дупка?! Просто на следващите ГЕРБ си бие с разлика и прави правителство. Те това е. Всички Хаджигейови, Мая и сие са аут.
262
0
 
8
 
! Отговори
?! преди 2 години
Ти кой беше?!?
261
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са необходими повече избори!!!Видяхме Ви, разбрахме Ви!!!България ще бъде Президентска Република!!!
260
0
 
6
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
На калпав **й, вълната му пречела! За съжаление след изборите ще е същата работа. Докато тези не се научат, че не може да живееш и работиш във вакуум и трябва да можеш да се разбираш с останалите... Тези на които СУВЕРЕНА е дал другите 73%!!!
259
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на дупки ще ми станеш, ИТН майймунке, плащай ги ти тия избори
258
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сламен николов, сламеното чуечи на наркомумията и неговото покорно джудже туре шутче тире глашатайче тожко хаджиафрикански. Сламене, Сламене... ко ти тряа да си отваряш шнорхела и да боботиш тука и да се излагаш о философе на еди си кво си. айде прави това от което разбираш, таковай го под вода.
257
0
 
2
 
! Отговори
Прометей преди 2 години
До Савов: Да, отдавна е така но световната история показва, че винаги в крайна сметка все някога му идва края ... И Египтяните са мислили че империята ще им е вечна и Маите и Римляните и древна Елада ..... Винаги се е появявал някакъв фактор който да стартира началото на края... Историята показва че винаги промяната е била тежка, с жертви и не винаги следващото е по-добро, но пък е различно и така върви прогреса. Иначе застой и мъждукане ... а за прогрес е нужен буен огън...
256
1
 
12
 
! Отговори
# ИЗРИТАЙ РАДЕВ..!! преди 2 години
СЦЕНАРИСТА НА ТОВА КОЕТО СТАВА........ ИЗРИТАЙ ДС ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ...
255
1
 
11
 
! Отговори
Савов преди 2 години
Знам че сега масово ще нацъкат червени палчета надолу но истината е че статукво в България се разбива буквално с кръв.... В България така и лустрация нямаше и 30 години а и повече доста народ се е окопал и слял с постулатите на олигархията, ДС, БКП.. Не стига че едни са захапали пък и в захапването са включили родата, децата.. Не стигат захапването и окопаването, пък и са успели да ни дресират така че дори не осъзнаваме че ни манипулират лесно чрез медии, институции. Просто защото отдавна е така
254
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, НАПРАВИ СИ РЕКЛАМАТА НА ПЛУВКИТЕ БЕЗПЛАТНО В ПИКОВИЯ СЕЗОН. ТВА ТИ БЕШЕ ИГРАТА.
253
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомняте ли си като питаха Джулио Андреоти, бивш премиер на Италия, като е толкова честен, умен и добър, как може да работи с ***. Отговорът му беше - работиш с каквито имаш. Наште афиф политици все търсят под вола теле, вместо да си налягат парцалките и да работят.
252
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шнорхелът е толкова ***, че издаде какви са плановете на ДС за България под диктатурата на Радев: постоянни нестабилни правителства на малцинството, за да може Радев чрез партиите контролирани от ДС (ДПС, ИМВ, ИТН и БСП) да ги лашка, когато не правят каквото им е наредено.