Знак на протест ли е новата прическа на Тошко Йорданов?

Петър Илиев няма да бъде оттеглен
Обновена: 10 авг 2021 09:03 | 10 авг 2021 07:11, Нели Христова
211
Знак на протест ли е новата прическа на Тошко Йорданов?
Снимка: БГНЕС

В деня, в който лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че, ако предложеното правителство не бъде подкрепено, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" ще извършат предателство, председателят на парламентарната му група Тошко Йорданов символично си обръсна главата. Най-вероятно от партията вече са били наясно, че не се очаква да получат подкрепа, информация, която излезе неофициално и в медиите. Малко по-късно от формацията на Мая Манолова заявиха, че не само, че няма да подкрепят кабинета, но и ще гласуват против него. А от БСП поставиха условие - ще застанат зад правителството, само ако бъде оттеглен спорният кандидат за силов вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

В предаването "Лице в лице" по bTV, Йорданов се появи с новата си прическа и на въпрос означава ли нещо това, отговори:

"Няма да коментирам прическата си, нали сте умни всички. Мога да се шегувам много, няма много дълбоки общочовешки послания, всички знаят кога сме се подстригвали в нашата група. Подстригал съм си главата, защото така съм решил. Който иска да провери какво сме правили, когато от екипа на Слави сме си подстригвали главите, има чичко Гугъл".

Той очевидно имам предвид събитията от 1998 г., когато тогавашното шоу на Слави Трифонов - "Хъшове", беше свалено от ефира на БНТ. Дни по-късно, в знак на протест, Трифонов, Любен Дилов-син и всички сценаристи си обръснаха главите публично - на ларгото между Министерски съвет и президентството. Бяха нарекли акцията си "Хъшовете се привеждат във вид, удобен за властта". Тогава те събраха косите си в калъфки за възглавници и опитаха да ги оставят на правителството на Иван Костов и на президента Петър Стоянов. Стигна се до напрежение и участие на полицията, пишат от Dir.bg

"Изправи се БГ! Ние идваме!" предадоха протеста. Всичко, което договорихме на тия разговори, беше една прекрасна програма с цели. Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречената партии на протеста извърши предаде хората, които протестират и целия протест", заяви още Тошко Йорданов днес, като дори атакува лично Мая Манолова, с думите, че по време на протестите миналата година "отнасяла основно благословии".

Според него със своите действия те предават исканият на хората от протеста и по този начин пазят главния прокурор на поста.

"Иван Гешев може да се спокоен в следващите месеци", каза той.

Йорданов нарече иронично лидерите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Мая Манолова, Татяна Дончева и адвокат Николай Хаджигенов, "титаните на морала". Той изтъкна как адвокат Хаджигенов обявил още преди изборите през април, че би се "жертвал за министерско кресло", а на всички е известно "прекрасното комунистическо минало" на Манолова и Дончева, "благодарение на които сводниците получават по-малко присъди" (имаше предвид поправката "Ванко 1", след която рапърът излезе по-рано от затвора - б.р).

"Затова съм щастлив, че те теглиха чертата", изтъкна депутатът.

Попитан защо е преговарял с тези хора за подкрепа на проектокабинета на ИТН, след като е знаел всички тези неща за тях, Йорданов отговори, че са виждали в тях потенциални партньори, защото "имаше по-голям враг - моделът "ГЕРБ".

Дясната ръка на Слави Трифонов потвърди, че ако партията му не получи подкрепа за кабинета си, няма да управлява.

А по повод Петър Илиев Йорданов беше категоричен:

"Ние няма да изтеглим Петър Илиев, той е прекрасен юрист, наистина прекрасен. Той е един от малкото хора, които са спечелили дело срещу Конституционния съд (вероятно имаше предвид за делото от 2013 г, в което той представлява депутата от БСП Иван Иванов за потенциалната му несъвместимост като депутат - б.р.). Хайде всеки да си гледа неговата партия. До колкото знам, Петър Илиев няма никакви взаимоотношения с Барбадос. Почетен консул не е дипломатическа, нито държавна длъжност, тя е просто да се погали егото на човека. А и не е вярно, че Барбадос е офшорна зона... Петър Илиев е един от нас".

А по повод проверката за плагиатство в СУ срещу него, председателят на ПГ на ИТН заяви, че това се доказва само в съда, а не пред етичната комисия, която определи за "другарски съд". Според него е странно, че засегнатата доц. Киселова е мълчала 6 години.

"Ако има съдебно решение, тогава ще обсъждаме дали бихме го оттеглили", изтъкна той.

В отговор на обвиненията за агресивно поведение от страна на Илиев в първата му телевизионна проява днес, Йорданов заяви: "Как би реагирал нормален човек, когато се опитват да му съсипят кариерата с лъжи, без да може да се защити? Татяна Дончева говори за него откровени лъжи. Всеки, който е обиден, може да е емоционален, важното е какво е казал".

И даде пример на водещата Мария Цънцарова - да се постави на неговото място, ако хипотетично медиите пишат за нея, че е "една палава двойка, която е пробутана на шефовете в телевизията през мъжа си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въшки бълхи и дървеници се гонят чрез остригване и клъста намазка с гас
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 3 сантима от асъ му се намира най вернията му още по-къс приятел. приятел е че още не го е е *** пред свидетели!
148
0
 
2
 
! Отговори
Фен на шебека преди 2 години
Тоя са го слагали в групата на момичетата в часът по физическо в училище и шортите са му били с ластици отдолу ..швестър като началника си
147
0
 
5
 
! Отговори
a преди 2 години
На тоя са му били поне по 200 клепара всеки ден в училище, гаранция! Тая злоба, която тай у себе си се коренни в детството му, я в училище, я мама и тате, някой здраво го е тормозил.
146
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Националисти (да ИТН са националисти) с бръснати глави. Как им викаха на такива? Май нещо от сорта на нео-нацисти. Сега дали споделят идеологията все тая важното е че не са мислили преди да се спрат на бръсненето на главата като някакъв символ. Май имат голям проблем с ПР-а. Първо бягането от отговорност второ липсата на комуникация и прозрачност със коалиционните им партньори и избирателите им и трето арогантното поведение със всички които не са на едно мнение с тях. Лош ПР Тошко. Много лош.
145
0
 
4
 
! Отговори
# ИЗРИТАЙ РАДЕВ..!! преди 2 години
СПАСИ БЪЛГАРИЯ..!!
144
0
 
1
 
! Отговори
Маджо преди 2 години
Така е, щото само 10% гласувахте за мене.
143
1
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
Острига се да му се проветри мозъка, щото нещо беше прегрел. Остава само да си полее главата с студена вода
142
2
 
3
 
! Отговори
най-лошото преди 2 години
накрая да не стане най-лошото и ИТН и ГЕРБ да си стиснат ръцете?
141
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се остригал заради протест, а защото масово му се подиграваха на външния вид навяващ мисълта че е и нечистоплътен. А поведението му е като на лигаво дете което си мисли че светът започва и свършва с него и само то знае тайните на вселената. Пълна скръб.
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От трън, та на глог. От Борисов, та на Слави. От беда, та на още-по беда.
139
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тя Цънцарова си е палава девойка. Факт издигнала се до водеща по втория начин
138
0
 
4
 
! Отговори
Голяма герб калинка преди 2 години
Че вие какво сте протестирали бре кухи ***?!
137
2
 
9
 
! Отговори
Jonsy преди 2 години
и преди и след все си е магаре!това човече колко злоба таи, сигурно са го тормозели като дете в училище и всичко започва от там.... много озлобено същество!!!
136
0
 
3
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Питайте баба му!
135
2
 
7
 
! Отговори
Не бе преди 2 години
Остригаха го за назидание на останалите, защото се провали като политик.
134
3
 
8
 
! Отговори
чуки преди 2 години
На Тошко Африкански главата му пречи и не го слуша,не е проблема в прическата!
133
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лице на неизтрезнял махленец ли е у паралменто???
132
2
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Въшлясал е завалията......
131
4
 
17
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Истеричната песен "няма такава държава". Има такава държава, за съжаление - пълна с електрорат, гласуващ за недоразумения като ИТН. Нищо чудно - едно време гласувахте за бизнес блока.