Мая Манолова: Не е достатъчно, че Терзийски и Маринов вече не са министри

Тя поиска полицаите от записите да бъдат извикани в парламента
14 авг 2021 20:27, Нели Христова
215
Мая Манолова: Не е достатъчно, че Терзийски и Маринов вече не са министри
Снимка: БГНЕС

За тръшкането на младите хора един върху друг като чували, за незаконното подслушване на протестиращи цяла година и на журналисти - за всичко трябва да има наказани с цялата сила на закона и без значение на какъв пост са виновните.

Това заяви Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме" в профила си във Фейсбук. По този начин и тя се присъедини към общия фронт за разследване и съд на отговорниците за полицейското насилие по време на протестите пред Министерски съвет през юли 2020 година, подет днес първо от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, а след това продължен от Корнелия Нинова.

Ето какво написа Мая Манолова:

Като жена и майка пиша този пост. Не само като участник в протестите. Полицаите от записа с насилието зад колоните на МС поименно да бъдат извикани в парламента!

Заедно с бившите министри, които са им наредили тази гавра, и с настоящия министър, съдействал записът да стане публичен след цяла година укриване. Заедно с бившия премиер Борисов заради защитата на чиито режим се случи това. Да се явят на извънредно изслушване в парламента. Незабавно! Ако откажат, да бъдат принудително доведени!

Дължат обяснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на особено гнусна гавра от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният полицай я "гали" по главата и я опипва, надвесен над нея.

Кой си ти, бе, господин "мъж"? Застани с лицето си и пагони си пред нас!

Ти майка, жена, сестра, дъщеря нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те видим ние, майките и жените.

Гневна съм, защото си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си позор за МВР!

Не е достатъчно, че Христо Терзийски и Младен Маринов вече не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този позор и цяла година го кри.

За зверствата, побоя, гаврата с момичето и момчетата от протестите, за неоправданите арести, скалъпените обвинения, за злоупотребата с правото, за насилието, лъжесвидетелстването, укриването на този запис виновни не може да няма. От вчера, след заседанието на комисията в парламента, те се виждат и са ясни. Цяла година са си лягали и събуждали безнаказани.

Сега да бъдат доведени в парламента и пред народа да обяснят защо съзнателно приеха да извършат тази гавра. Как спят?! Как прегръщат децата си?!

За тръшкането на младите хора един върху друг като чували, за незаконното подслушване на протестиращи цяла година и на журналисти - за всичко трябва да има наказани с цялата сила на закона и без значение на какъв пост са виновните.

Изпълняването на служебни задължения не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи съпротива.

Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност трябва да се носи от министрите, заместник- министрите, директорите и включително от полицейските служители, причинили това на протестиращите.
Държавата да плати обезщетения на пострадалите незабавно!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 2 години
До АнонименЗема да се съглася с теб. Ако си същият, дето си говорих с него. Види се сменил си ракията и право пишеш - може да е крив кадията, ама право да съди по закона.
170
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 2 години
И аз так си мисля. Не е достатъчно , че не са министри. Да ги пратят със задача да издирят къде е заровен Мето Илиенски. Достойна задача за такива капацитете от полицейската кариера.
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се трупат дивиденти на гърба на пострадалите от насилието! Трябва да има ясни отговори за образувани досъдебни производства,извършени действия по разследването и колко полицаи са привлечени като обвиняеми по чл.131 и колко техни преки ръководители за престъпления по служба,а това не е подсъдно на Районна прокуратура!
168
0
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Затвор, без съд и присъда!
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕЗИЛ ГАДЕВ СЕ ИЗЛОЖИ ТОТАЛНО СЪС СЛАВУЦА И СИЕ, МИНИСТРИТЕ МУ ТОТАЛНО ИЗКУКАЛИ- АРХИТЕКТКАТА, ОНЯ С КОВЧЕЗИТЕ, ДАМАДЖАНКОВ, ДРУГИЯТ С БОЛНИЦИТЕ ОНЯ С ОФИСА В БОРДЕЯ И ПРЕХВЪРЛЕНАТА ФИРМА НА КЛОШАР И 1 500 000ЛВ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ КЪМ НАП И ПОРАДИ ТОЯ ОГРОМЕН ПРОВАЛ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО- НЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ- ПОЛИЦАИТЕ БЯХА БИТИ С КАМЪНИ, БУТИЛКИ, ПАВЕТА- ТОВА Е ПРОТЕСТ НА ЧЕРЕПИТЕ А НАРОДА ГИ НЕНАВИЖДА ЗАЩОТО ГО ОБИРАТ И ЗАРАДИ ТЯХ СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ...
166
5
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
В случая е права.
165
2
 
10
 
! Отговори
ГНУСНИ КАТО ГАДЕВ преди 2 години
ДОБРЕ Я ВИЖТЕ ТАЯ, РИСТЮ, ДОНЧЕВИЦА- МОРАЛЪТ ИМ Е ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО И В ОГРОМНИТЕ ЧАНТИ.
164
0
 
9
 
! Отговори
къде са ПАЛАТКИТЕ преди 2 години
НА ТАЯ ГНУСНА ТЕТКА, МАЙКИТЕ СПРЯХА ДА И ТРЯБВАТ И ГИ МАХНА НАЛИ...
163
1
 
9
 
! Отговори
Мая-гургулица преди 2 години
Помните ли сериала "Болница в края на града"?И онази знаменита реплика: "Колежке, ако глупостта можеше да лети, Вие щяхте да се реете наоколо като гургулица!"Като гледам и слушам М. Манолова, само тази реплика ми идва наум. Тя най-добре я характеризира.
162
4
 
3
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 2 години
Най ми е добре у наше село, когато всичките ченгета вият на умрело!
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лъ+жкинята Мая
160
4
 
15
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Бойко можеше да я вкара в пандиза тази нещастна дупнишка кокошка, заради далаверите й когато беше към общината в Кюстендил, но не го направи, защото е мека Мара и все иска да е приятел с всички. Е, сега вече си научи урока, надявам се! А иначе Мая е гротеска - адвокатка на мутри и главорези, като братя Галеви, която иска да убеди народа, че се бори срещу мутрите. Фарс!
159
4
 
21
 
! Отговори
Стиги димки! преди 2 години
Всичката тая дандания е с цел да се скрият кражбите на служебното правителство! Къде са парите? За какво изхарчихте бюджетния излищък и оставяте хазната на червено?
158
4
 
18
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Шепа *** малтретираха милионна София със самочуствие на недосегаеми, богопомазани и предопределени. Вонята по Царя се носеше дълго след като бяха изрити. Настоявам да се извинят за всичко причинено на полицаите. Най крякащите най отпред.
157
3
 
27
 
! Отговори
реализирана промяна преди 2 години
Да но синовете на служ. премиер Янев са вече почти министри на 20 г с баснословни заплати и детенцето на Нинова в САЩ с къщичка за 5 млн. за сметка на БГ пенсионери
156
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
https://youtu.be/lNzsg431htMКадрите са от протестите 2013. Няма разлика в действията на полицията независимо от това кой управлява. Тогава не си спомням да имаше привикване на полицаи в парламента.
155
6
 
37
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
Мая Манолова и Христо Иванов Вие сте проблема с измамнически внушения и Татяна Дончева сшщо- осквернихте демокрацията с измами гадни. Вече никой да не гласува за Вас
154
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правокаторите на Божков и кариеристи като Манолова, Бабикян, Наджигенов, Христов са виновни не-по малко от тези полицаи.
153
2
 
40
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Майче защо раздухвате неща , които са пределно ясни още от миналата година! Проведено е разследване , доказано е участието на 4 полицаи , предадени са на съда, какво търсите под "вола" теле и същите ще ви спасят ли , когато недоволството на народа се прехвърли върху вас , че не можете да управлявате и излъгахте избирателите ! Значи според вас полицията трябва да стои мирно и да ви козирува! В коя страна го има?
152
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майо, свърши се с теб! Всички разбраха що за човек си! Всички ще си понесете наказанията.