Джамбазки: Кадрите с полицейско насилие са грозни, но имат контекст

Евродепутатът все пак отчете, че не подкрепя случилото се
16 авг 2021 22:15, Красимир Ангелов
60

След кадрите с полицейски побой зад колоните на МС - как държавата брани живота, здравето, честта и достойнството на гражданите?

"Наказателната отговорност винаги е лична. Разбира се, може би трябва да се търси отговорност и от съответните структури в МВР, които са били отговорни за охраната на точно това събитие. Тук има отговорност на организатора на събитието - има закон, който регламентира как се организират митинги, шествия. Ако организаторът види, че изпуска контрол върху мероприятието, то има няколко хипотези, върху които трябва да реши какво да прави - да го разпусне, да поиска помощ, да обяви по ясен начин, че има провокация", каза българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той допълни, че по време на тези протести организаторите са насърчавали насилие.

"Тези кадри са грозни, но имат контекст. Нещо се е случило много време, което е провокирало такава реакция. Но не го оправдавам. Аз твърдя, че полицейските служители също имат семейства и когато някой трупа слама, за да ги запали - това нормално ли е?", попита Джамбазки в ефира на Bulgaria ON AIR.

И е категоричен, адвокат Хаджигенов не е приятел на истината.

"Видимо е, че този човек се опитва да направи реплика на Комисията на г-жа Манолова. Много време се нагнетяваше напрежение, имаше много призиви. Имаше една тълпа, която се беше събрала да ходи, да хвърля, да троши из София. И това доведе до нещо такова. Не оправдавам насилието от страна на МВР. Моят гняв е насочен към МВР, които не ги разпознаха по-рано", посочи съпредседателят на ВМРО.

Джамбазки коментира и очакваната мигрантска криза.

"Вчера падна Кабул. Сега ще има десетки хиляди хора, които ще тръгнат насам. Но е интересен въпросът защо идват насам? Те са шиити и сунити. Защо идват в православна България? Защо не отидат в Саудитска Арабия - най-богатата държава. Това е геополитика, промяна. Между тези групи идват радикали, бойци на "Ислямска държава". Ние го разбираме, когато отрежат нечия глава", добави Ангел Джамбазки.

"Ние трябва да си решим как българите да живеят по-добре. Трябва да се промени закона за МВР, трябва да се привлекат граждани, които биха могли да наблюдават, съобщават. Ние настояваме да има охрана по границата, въоръжените сили да бъдат на мястото си.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбазки е един от най-противните анти-Българи в историята на България.Предател
31
2
 
1
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Джамбазки е силно некомпетентен и неграмотен, но е политическо протеже.Някой знае ли какво е направил за България
30
6
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма никакъв контекст, Джамбазки. Няма оправдание за зверство над вързани ора. А обясненията, че някой щял да пали полицаите със слама, за мало умни по своята същност. Полицай не може да бъде запален със слама - няма такава слама и няма такива полицаи в природата. Ти, Джамбазино, просто си на страната на фашизма, СРЕЩУ народа.
29
11
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Вече съвсем сериозно се замислям, дали са 80% или 90% *** в България. И това включва и политиците и хората на възлови места от които зависи всичко. Как ще палиш със слама полицаи, ще хвърляш уши, риба, яйца по тях и те да трябва да седят мирно и кротко? Та това си е чисто мал0yмие! Та те са олицетворение на сигурността. Гледайте за какви побоиша иде реч с жълтите жилетки във Франция. Ама там никой не съм чул да прави на проблем, че полицията бие. В САЩ направо щяха да стрелят
28
7
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Контекста е ясен - държава в която избират онова нещо от Банкя за цар а онова нещо от учиндол за морален стожер а това нещо пращат в европарламента....
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спите ли бе гейбери хахаха
26
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това бяха най- нечистоплътните протести, заради антибългарските цери които си поставяха. Полицията те трябваше да ги търпи толкова дълго да унищожават паметници на културата.
25
16
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Прав е Джамбазки. Организаторите реваншисти са виновни. Създаваха хаос и проявяваха насилие не само срещу порицията,но и срещу мирни граждани включителто спещу старици и деца .
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организаторите на протестите направиха всичко възможно да се стигне до насилие. Събраха много хора на едно място без ясна цел и организация и ги насъскаха срещу полицаите. Уж демонстрираха срещу управлението. Протестите над месец бяха нарочно насочвани срещу пазителите на реда. С една единствена цел - да имат подобни кадри. Ако бяха в САЩ, щеше да има и стрелба.
23
10
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
"Никога не бих гласувал за някой който "работя политик" и няма друга професия" - Слави например има друга професия, даже две - музикант и шоумен. Може за него да гласуваш.
22
5
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Туй пиянде са уреди с 20 000 ? ев.рогейска заплата :)))
21
8
 
8
 
! Отговори
появи се платен преди 2 години
гербер минусопоставяч !
20
13
 
10
 
! Отговори
за сламата преди 2 години
Със слама могат да се запалят хора ,ама трябва да са вързани на кола на смърта -- сценария точно подхожда на нашия Винету --той го е измислил .
19
9
 
5
 
! Отговори
тая тълпа преди 2 години
Шарена където се беше събрала да си попсува малко и да си излее яда от управлението на герберите и допълнително постоянно дразнена от ината на великия управленец който не искаше да подава оставка --- тя ли щеше да нападне и унищожи полицията и да я запали със слама и пиратки и някое изкъртено паве ? Ама за да ги уплашат и да ги разкарат и да им покажат кой е по силния малко се пооак...ха и сега като ги поосъдят всичко ще си дойде на място.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевите некадърници и татуираните нещастници от дрога гард, на Митка кунгфуто антуража, сега ще почнат един друг да се обвиняват. Само гледайте какъв цирк ще е. Топ йористъ завършил пуца за милиционери и издържал зачьота по право, вече се покри.
17
10
 
5
 
! Отговори
или по закон -- преди 2 години
--- или кой кого къде набара включително и невинни,,,,А Джамбазки нещо го усукава ,върти наляво надясно,,,,Много ясно че и да иска някой да запали 20 000 полицач със пълно оборудване точно пък със СЛАМА няма да му стане номера ,ама е много изгодно да го обвинят и лесно да я изгасят --тук някой инсценира някакви скалъпени теории за страхотни бандите нападнали мили момченца пазещи реда а не ,,ШКАФА,,кой ще щурмува полиция със гаджето си до него и родители с децата си и със пиратки . ????
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбазки е пълен фейк. Не е бил в казарма и не е свършил за 5 пари работа в живота си. Никога не бих гласувал за някой който "работя политик" и няма друга професия
15
9
 
10
 
! Отговори
КОНТЕКСТА преди 2 години
Полицай снима гърдите на обездвижено с белезници момиче! Това е контекста.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадрите са манипулирани, бой от страна на полицията няма.
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
престанете да пускате тоя фашист по медиите