Радев свиква КСНС заради бюджета и миграционния натиск

Срещата ще се проведе днес от 14.00 часа на „Дондуков“ 2
16 авг 2021 07:07, Ния Христова
78
Радев свиква КСНС заради бюджета и миграционния натиск
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква днес Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който ще се проведе от 14.00 часа на „Дондуков“ 2.

Темите, по които ще работи съвещателният орган при държавния глава, са:
 
"Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция".
 
Президентът многократно призова парламента и парламентарно представените формации да обсъдят и гласуват актуализациите в бюджета, които са предлагани от служебното правителство, за да може страната ни да се справи с финансовите измерения на кризата, причинени от новата COVID-вълна. Средствата са нужни за подкрепа за бизнеса, за социални мерки, за здравеопазване, за спешната помощ, за медиците на първа линия и други.
 
Темата с новата мигрантска вълна, която се очаква, трябва да се обсъде на най-високо държавническо ниво, тъй като всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти към дирекция „Миграция“ на МВР - в Любимец и Бусманци, са изцяло препълнени. Бежанците са от различни държави - Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, кюрди, палестинци. Сред тях има и жени и непълнолетни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ... *** = да се чете "kвuчaт" ...
4
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантът да връчва втория мандат, а после Гешев да го тика в следствения и бой по клепоухата тиква харманлийска.
3
23
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомания, хомосексуализъм, проституция, морален срив, духовна деградация, разпад на патриархално-семейните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!
2
24
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта му трябват още 3 месеца на власт и държавата ще е във фалит. Тогава дори и нискоинтелигентните му избиратели ще разберат колко е некадърен. В момента държавата все още върви по инерция
1
27
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурант не ставаш за нищо