Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нагло характерно за мутродемократите държане на ГЕРБ ще приключи с масови арести, присъди, конфискации и публично излагане на площада на виновните за разграбването, опростачването и геноцида в България.
99
1
 
5
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Какви общини те гонят,мерките се спускат с наредби и заповеди на министъра,дори РЗИ няма собсвена компетентност.Могат да дават препоръки,но отговорността е на министъра и екип му,в случая пенсионерски предвид съветничката.Няма щаб,т.е.екип от специалисти и областни такива.Колкото и да прехвърля отговорноста,антиваксъра без медицинска практика и непознаване на процесите,дестабилизира ковид отделенията по политически причини,та вече на път към червена зона,какви мерки е предложил за ограничение?
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е, че и политиците, и обикновените хора мислят само за джоба си, а не за България ... дори тук болшинството коментари са от членове на партии надяващи се партията им да дойде на власт та да крадат ... така нация не се прави, така имигрантите идват и те превземат без бой.
97
0
 
14
 
! Отговори
до 101 преди 2 години
Не ги пусна към нас, защото Бочко ходеше да си говори с Ердоганя. Резултат имаше. Т.е., направил е нещо.
96
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че общините са отговорни. Нали затова Столична община назначи бай Шиле.
95
4
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 94 Какви "гастарбайтери" бълнуваш бе, че те цели градове бяха затворили! Сега само гледай, при тия алчни некадърници ,какво ще ни застигне! Онова антиваксърче Кацаров,отсега вика че общините били "отговорни"! Отсега се е покрил!
94
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре си бяхме в зелената зона,която Хвърчилкови завариха,но вече е оранж,а здравния служебен е като пате в калчища.Резидента да не се прави на у.лав,защото помним с каква злорада подкопаваше всички мерки,обсаден от платени *** без маски,групи дезьортьори горяха маски пред камерите в сие с медиите,а медиците се молеха да се спазват мерките.Не е само комунистическия димитровски юмрук,а жажда за дестабилизация без оглед грижа за хората.Сега ползва статистики,но не отчита своя принос в ущърб.
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента много злобен бре! Радев нали разбира, че сега идва вълна и той я управлява. А неговия министър затвори ковид отделенията и унизи стотици лекари, като ги нарече крадци и хрантутници. Да видим как се справят те сега.
92
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Ставри ..; Имаш малко неточности в творението си :не е пълна каса , пълно чекмедже и не го остави ,а си го крие в Банкя !
91
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 60 Лицемерие ; И кои бяха неимоверните усилия на ГЕРП против ковида ?! Отвориха границите , докараха тонове гастарбайтери , сакън да не изтърват електората си !Гастабайтерите (и не само те) шареха из страната като изоглавени докато не ни изпозаразиха яко 1 Наистина ГЕРП положи неимоверни усилия да НИ ЗАРАЗИ ! Дали е случайно ? Или за пари няма случайности ?!
90
8
 
24
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Радев е завършен кре.тен. Сам се вкара в капана. Който гроб копае, сам пада в него. Назначи незаконно харвардските скакалци, които опоскаха бюджета. Б.Б. им остави пълна каса и балансиран бюджет, а те окрадаха парите. Радев , ти си некомпетентен, алчен, злобен и страхливец. Пр.ост.акът не чака, не знае предел и стига пр.ост.акът до своята цел. Защото пр.ост.аци край него вървят, и дават му знаци и пхравят му път.
89
4
 
24
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Президента малко да се запре. Много раздели народа. Да няма по тежки последици за всички. Само ние на балканите се разминахме от размирици, граждански войни и т.н. И да надава отчаян вой, той е виновен, че стигнахме до тук. Малко странно се случи Божков докато плащаше на протестите (което сам той призна в ефир), Радев да вдигне юмуриче, какъв синхрон, какво чудо. Между другото ДПС, колкото и да ги плюят са много толерантна партия, до кога ли? Радев, пази ни от гражданска война, спри се!
88
3
 
10
 
! Отговори
Ганьо зеленият чорап преди 2 години
Комуниста е безсмъртен!
87
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога радев ще се крие като мишка? Нека също отговори докога смята да извършва престъпления срещу България?
86
13
 
3
 
! Отговори
Леля преди 2 години
Абе тая какво заяква,Диловска ***.а.п...Тя ще ми решава живота,не знае да приказва,запъва се, сякаш прай кавали.изморена от тях.ми да спре с тях.
85
1
 
22
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Българи, върнах ви нормалността - пълен хаос във Властта!
84
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС+ГЕРБ= ГОР ЧИ ВОООО
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЖЕТЕ НА БАРНИТО, Ч Е ВРЪТКАТА С ГРАЖДАНСТВОТО НЕ МИНАВА! СЛЕД ТАЯ С ДИПЛОМАТА. ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ, ЗНАЕМ МУ КАПАЦИТЕТА!
82
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атанасова зашлеви Фигуранта с истината и Фигуранта няма друг отговор освен опорките, които подава на троловете си по форумите. Пълна излагация и унижение! :)))))
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
връщай се Мутро! идвай бащице! само ти ни оправяш с 200!