Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв мандат я гони тая кокошка?ГЕРБ ще види повече власт,през крив макарон!
79
5
 
18
 
! Отговори
Off преди 2 години
Myнчo покафени гащите и взе да мУнка. Леснно се вдига юмруче, трудно се върши работа в реалността. Сърбай си кафявата попара.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
опааа
77
10
 
13
 
! Отговори
До Ю.кортес преди 2 години
А значи ГЕРБ са кадърни мошеници. Крадоха яко.
76
6
 
6
 
! Отговори
яснота преди 2 години
Дуловския пазар: Думатиту миналът' година бях пу идин леф! Ам'чи тъй де.
75
3
 
22
 
! Отговори
Ю.кортес преди 2 години
Без герб и ДПС,чалгарите и другите имат 165 депутати,къде им е правителството на тия некадърни мошеници
74
5
 
19
 
! Отговори
истина преди 2 години
До БЪЛГАРКАТА Не знам дали живееш в нищета, но ако е така, за това си виновна само ти. По цял ден пишеш в нета, което подсказва, че не работиш. От помощи- плащани от нашите данъци ли живееш, или получаваш мизерна заплатка от някоя партия или олигарх за да тролиш? За това, че си некадърна, не работиш и не можеш да решиш финансовите си проблеми не е виновен нито Герб, нито Борисов. И, внимавай със злобата, ще си докараш някоя тежка болест....
73
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 "Нали на герберите им е проблем президента и служебното правителство? Ето имат възможност да си решат проблема! Да правят правителство и ще си решат всички проблеми, а те какво? Крият се, правят абсолютно същото за което преди два месеца реваха, че славуня прави!" Не, нямат. Фигуранта и проруските партии обявиха бойкот на ГЕРБ, което прави управление дори с миноритарно правителство невъзможно. Фигуранта е толкова ***, че не можа дори това да предвиди.
72
3
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Помним,харманлийския *** твърдеше че няма вирус,той бил само в главите на някои.После го бяха заключили в хотела и го изпъдиха от Естония...сега,говори,че имало вирус.
71
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 70 "и кво стана, като излязаха хиляди на Бузлуджа - нищо, инкубационният период е от 0-9 дни, трябваше да са се натръшкали всички ама не стана" ЯВно нямаш и бегла представа как функционира вируса. Той не заразява ВСИЧКИ, които имаха достъп до заразен. Нормално един заразен заразява 1 до 2 нови. Изискват се седмици, а в зависимост от ситуацията и месеци, за да се стигне до "взрив" на заболелите.
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 от Анонимен 64. На същото мнение съм ,просто отговарям на някой хора които гледат само едната страна на "медала" :)
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали на герберите им е проблем президента и служебното правителство? Ето имат възможност да си решат проблема! Да правят правителство и ще си решат всички проблеми, а те какво? Крият се, правят абсолютно същото за което преди два месеца реваха, че славуня прави! Да разбираме ли, че преди два месеца когато герберите плюха по славуня са говорели реално за себе си? Шизофреници долни!
68
22
 
14
 
! Отговори
Сатана преди 2 години
Време е..време и за съд за тъпоумната Деса да дава показания за престъпленията на Гроб.
67
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кво стана, като излязаха хиляди на Бузлуджа - нищо, инкубационният период е от 0-9 дни, трябваше да са се натръшкали всички ама не стана
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 СТИГА С ТОЗИ ВИРУС С НЕГО ЗАМАЗВАТ ВАЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА. МНОГО ХОРА ИЗМРЯХА НО НЕ ОТ ВИРУСА А ОТ БОЛЕСТИ МНОГО ПО СМЪРТОНОСНИ ЗАЩОТО ОТ СТРАХА КОЙТО ИМ СЕ НАСАЖДАШЕ СЕ СТРАХУВАХА ДА ПОТЪРСЯТ ПОМОЩ В БОЛНИЦИТЕ. Е ТАМ Е ТРАГЕДИЯТА. НИМА ОТ ГРИП НЕ Е ИМАЛО СЪЩАТА СИТУАЦИЯ НО ТОГАВА НЕ СЕ ПРАВЕХА ТЕСТОВЕ НАЛИ И ПАК УМИРАХА МНОГО ХОРА.
65
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоганската ханъма бабка бойкова тиквондуреста нали рева, че втория не трябва да връща мандата, че ще счупи държавата, че имали задължение към гласоподавателите. Или шизофренията му е вече такава, че не помни какво е казал преди два месеца? И вие искате тая бабка начело на държавата? Безотговорна, страхлива, безгръбначна бабка която се крие в сарай и хареми за да не носи отговорност! Къде е голямото мъжле? Къде се скри комуниста баба борисова? Какво се крие?
64
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клепоушко много бързо забрави, че още в началото на пандемията, изкара хиляди на Бузлуджа!
63
18
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 2 години
До Анонимен 49 ЯВНО СИ БИЛ НА ХРАНИЛКА ПРИ ГЕРБ И СИ Я ИСКАШ ОТНОВО. АЗ И МНОГО БЪЛГАРИ ЖИВЯХМЕ В НИЩЕТА И НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ЖИВЕЕМ ПОВЕЧЕ ТАКА. ВРЕМЕ Е ТИ ДА ПОЖИВЕЕШ КАТО НАС И ТОГААВА ЩЕ КОМЕНТИРАМЕ ПАК.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 ,пропускаш някой изказвания на професори - проф.Христова - Трябват 90% ваксинирани за колективен имунитет. проф. Хайрабедян - "че изграждането на колективен имунитет е невъзможно заради Делта варианта".
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 "Президента трябва е равноотдалечен от ВСИЧКИ партии", те да бегат, той да тича след тях - това ли предлагаш?" Когато си толкова нагъл колкото си ти и се преструваш, че не си живдал конфротационния курс на Радев спреямо ГЕРБ, който е от ГОДИНИ, разговора е напълно безмислен. Кютай си там докато се установи червената диктатура, а после ще го мислиш. Както обикновено.