Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаха да чагъркат ГЕРБ сега търсят ГЕРБ. Искат ГЕРБ да обират негативите, а те само позитивите.
59
10
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Отчаян вой на Президента. Да Ви е честито изчагъркването!
58
6
 
28
 
! Отговори
Лицемерие преди 2 години
Фигурантът Радев забрави, че в най-голямата пандемия, когато ГЕРБ правеше неимоверни усилия да се справя с пандемията, той излезе и насъскваше две тълпи една срещу друга! Чак сега ли е забелязал, че имало жертви от корона -вирус! Уникално дебелоочие!
57
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Президента трябва е равноотдалечен от ВСИЧКИ партии", те да бегат, той да тича след тях - това ли предлагаш?гербавите са откровено нискоинтелигентно стадо, президента им го показва ежедневно, за това са му и толкова сърдити :D
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "ти от джоб ли ще ги платиш или ще вземеш от моите данъци? За да се създаде стаден имунитет са нужни 70% ваксинирани (по две игли) прави 7 млн ваксини (като не се включват преболедувалите, които имат имунитет)" А при нови затваряния ТИ от ТВОЯ ДЖОБ ли ще платиш щетите? М? И си неграмотен отгоре на всичкото. Първо, това че си преболедувал не означава, че не трябва да се ваксинираш до 7-8 месеца, второ, българите, които трайно живеят в чужбина също имат право да се ваксинират.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45на хората назначени в мега раздутата държавна администрация често на дублиращи се длъжности, още по-често на позиция началник с по 1 подчинен, който реално върши някаква работа. Същите тези калинки си раздават ежегодно бониуси 13, 14 заплата и т.н. единствено щото са верни на партията (да ти е познато, или тогава не си бил роден)
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 Гласувай за когото си искаш. За ДПС, БСП, Майчето, която казва, че вече мутри няма в министерството, след като е влязла там. :)
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото мога да се позова на конституцията, то там много ясно е разписано, че: "Президента трябва е равноотдалечен от ВСИЧКИ партии.". За неразбралите от ВСИЧКИ партии. Тези преки спорове между Атанасова и Радев за пореден път доказват точно обратното.
52
3
 
17
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 44 Ако случайно не си забелязал, ГЕРБ отдавна се отдръпнаха и са ви оставили да ви гледаме сеира! Вече два парламентарни избора се ослушвате и харчите парите на данъкоплатците, пък сега и за нови избори сте се загрижили за кого ще гласуват! Повече се притеснявайте от тези, които са гласували за вас, защото почне ли гладът ,тогава ще видите истински протести, а не агитки платени от Черепа!
51
15
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Никога повече глас за тия дребни душици от ГЕРБ! Ако мислеха за България, трябваше да преглътнат егото на лидера си (те собствено си няма) и да направят жест към останалите дребни душици с еднолично его от ИТН, както и към останалите в парламента, с консенсус върху важните за страната теми в тези смутни времена. Отмъщенията да си ги правят по-късно! Жалко, че в НС е пълно с дребнодушковци!
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се скри Боко Ханъм? Да изпълзява от харема на Ердоган и д апоема отговорност! Нали Боко ханъм ревеше, преди два месеца, че когато втория върне мандата е безотговорно и предателство към гласоподавателите! Боко ханъм остави на Ердоган члена и поемай отговорност! Къде се скри бе безгръбначен комунист такъв? Май мъжът Борисов се оказа страхлива ханъма която се скри в харема! Големия мъж показа женственото си лице!
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петканов Мечтай си милиционер. Точно БСП са наследниците на болшевиките.
48
2
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 2 години
Аз ще ти обясня - това, че в България вирус няма го каза генерал доктор Смърт - *** каза нищо че няма - не ходете по баирите.
47
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39да, ти от джоб ли ще ги платиш или ще вземеш от моите данъци? За да се създаде стаден имунитет са нужни 70% ваксинирани (по две игли) прави 7 млн ваксини (като не се включват преболедувалите, които имат имунитет) т.е. уникално умното правителство на гроб е поръчало двойно повече ваксини от нужните защото "не е наясно кога и как тези ваксини ще бъдат доставени"От други въпроси - просто нема смисъл..
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 - Някой много прозорлив и предвидлив ,който е предвидил ,че ще има 3,4,5, и т.н. дози .Така с тия количества няма да има недостиг :)
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 Какви калинки са ти в главата. Другите не стават? Кой от опозицията на ГЕРБ са добри кандидати управници? ИТН се изложиха. Хората вече няма да гласуват за тях. Така, че ще стане интересно на следващите избори.
44
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ако след този разговор хората продължават да гласуват за гербиджа" за гроб гласуват 500 хил. (от 600 хил) калинки в администрацията назначени на удобни постове и техните роднини (100 хил)от страх да не загубят ляба, щото са абсолютно непригодни за пазара на труда т.е. никой няма да наеме такива интелектуални инвалиди
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай бе, другарю Радев! Нали ти ни казваше че вирус няма? И ни водеше по баирите. Обясни, Радев!
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Атанасова изплю му се в лицето на тоя лицемерен превратаджия па той си мисли,че дъжд вали.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Атанасова изплю му се в лицето на тоя лицемерен превратаджия па той си мисли,че дъжд вали.