Депутатите се събират извънредно заради полицейското насилие

Очакват от Бойко Рашков да разберат има ли наказани
53
Депутатите се събират извънредно заради полицейското насилие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извънредно заседание в Народното събрание заради публикуваните кадри с насилие над протестиращи през лятото на 2020 г.

Още по темата

В парламента ще отиде вътрешният министър Бойко Рашков. Поканени са и част от пострадалите.

„Чух се още онзи ден с едно от децата и те са доста притеснени. Знам как може да им е увредена психиката, знам през какво са минали. Аз си позволих да поканя тези деца на заседанието на парламента и те ще дойдат утре в пленарна зала, за да видят как депутатите ще ги гледат в очите, как ще мине дебата и да видят как народните представители изпълняват своите задължения", каза председателят на НС Ива Митева в понеделник пред bTV.

"Ще изслушаме министъра на вътрешните работи. Той ще ни каже нарушителите с какви наказания са, техните началници и ръководители – наказани ли са? Има ли предприети мерки това да не се допуска? Не трябва да бъдем безразлични", посочи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
До анонимен 46 преди 2 години
Като са лабави да не са ставали полицай, целта на полицията да пази хората, а не да са на държавна хранилка и да се крият зад държавната Машина когато се о... ***!
43
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Явно полицаите биха младежите по заповед на началниците си, но все пак вината е персонална и полицаите също трябва да бъдат осъдени за побоя. Важно е техните началници да не се измъкнат безнаказано, вкл. и Борисов, а на Гешев трябва да се търси отговорност за протакането и укриването на доказателства от прокуратурата.
42
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тук един твърди, че като те проснат по корем с белезници зад гърба, си търсиш боя и полицаите на мутрите могат да те ритат безнаказано. Боже, боже-е-е-е, докъде мутрите докараха българския народ.
41
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Една от задачите на всяка една от трите власти е да контролира другите две власти. Да видим дали парламента ще се справи с контрола на изпълнителната и дъдебната власт, вкл. и прокуратурата са този побой над младежите.
40
2
 
1
 
! Отговори
Electric Eye преди 2 години
Тия момчета със сигурност са си тъсили боя, но Полицията не може да защитава едни закони чрез грубо нарушаване на други. Могло е да действат по друг начин, вместо да падат на нивото на провокаторите.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КОГА ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА НАСИЛИЕТО НАД ПОЛИЦАИТЕ? ТАМ Е ХАДЖИТО, НЕКА РАЗКАЖЕ КАК МЯТАХА ЯЙЦА, БУТИЛКИ С ВОДА, КАМЪНИ, ТУХЛИ И ПАВЕТА, В ИНТЕРНЕТ ИМА КАДРИ С ПРИГОТВЕНИ КАМЪНИ И ТУХЛИ ДА ГИ МЯТАТ ПО ПОЛИЦАИТЕ- СЛУЧВАЩОТО СЕ ОТВРАЩАВА ХОРАТА- КОГАТО ХВЪРЛЯШ ПО ПОЛИЦАЙ,МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ЧЕ НЕРВИТЕ МУ НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ И ТОЙ ЩЕ ОТВЪРНЕ АДЕКВАТНО....
38
0
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Пложението е ясно. Полицаите биячи вече са пуснати по пързалката. И присъди ще има, и някой и в затвор може да влезе, но безспорно е, че приключиха със сигурната си заплатка, приключиха с ранната пенсия и парите на куп. Добре бе полицаи, що ви беше? Заслужаваше ли си? Ама Маринов има имунитет бе полицаи. И пари си има. Вие какво ще правите тепърва с вашите кредити /вероятно/.
37
8
 
8
 
! Отговори
Полицай преди 2 години
А нападението над полицията, хвърлянето на камъни, шишета с урина, бомбички и какво ли не... Няма ли да се осъдят тези "деца"...
36
8
 
5
 
! Отговори
М преди 2 години
При толкова много проблеми за решаване, тръгнали да дъфчат неща от миналата година 🙈
35
8
 
4
 
! Отговори
H преди 2 години
Толкова проблеми, а *** ще дъфчат дреболии от миналото лято...
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тия толкова години ,,преход'' се изпозастреля маса народ.Е как веднъж не се събраха депутатите извънредно та да се спре мафиотщитината в държавата,ами се събират сега защото от едната страна е закона,а от другата страна са някави неизвестни и безобидни прошляци.Циркаджии от всякъде.Абсолютни ла-ладжии,даже и Сашо Диков не може да им стъпи на малкия пръст на тия 240 измислени герои.И нали Слави щеше да ги прави 120??? Дего тоя дългия сега да му припомним що е лъготил бабите и децата.
33
5
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Докарайте Тиквата и Гешо на разпит с полиция :)))
32
5
 
3
 
! Отговори
Т.р..о.л.о копач преди 2 години
Абе защо като уж има толкова много защитници на еднокнижника не излезете на площада а само цапате под всяка статия?Аз знам защо! Защото сте много малко, но за сметка на това много просТи!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ами да попитам "а защо не се съберат инзвъредно за насилието над полицаите от стадото на мая обшата и тримата овчари ?" Щото така е "демократично" .... по Коминтерновски.
30
3
 
6
 
! Отговори
ами да попитам преди 2 години
а защо не се съберат инзвъредно за насилието над полицаите от стадото на мая обшата и тримата овчари ?
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "Създаването на парламентарна комисия ли не е демократично?" Създаването на парламентарна комисия за политически репресии е недемократично. Парламентарен "контрол" по едно неприключило дело е недемократично (всъщност е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, тъй като представлява опит за намеса на ИВ в работата на съдебната власт). Представянето на събититята без контекста и правото на защита на "другата" страна е недемократично. Къде са въпросите за поведението на "жертвите"? М?
28
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
слушаме нравоученията на президента и чакаме решения на НС, за погрома срещу държавата отпреди една година ---///--- Ще слушаш бе, Белчев! Балсам те ф мсма та, това е законно избран Парламент. Кво недоволстваш? Ако искаш още фашизъм, гласувай за ГЕРБ и успех!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма с най-мрачните му практики се завърна в "демократична" България ---///--- Създаването на парламентарна комисия ли не е демократично? Или ритането на вързани хора е демократично и снимането на вързани арестанти в унизително положение, е демокрация?
26
2
 
9
 
! Отговори
Никодим Белчев преди 2 години
Цяла България горя и продължава да гори, едрите земевладелци изнасят реколтата в чужбина, затварят се енергийни доставчици, цените на горивата хвърчат, талибаните настъпват, границата ни не удържа на афганистанците.Ние слушаме нравоученията на президента и чакаме решения на НС, за погрома срещу държавата отпреди една година
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Народния" съд влезе в българския парламент. В нарушение на Конституцията, и без право да бъде изслушана и "другата" страна. ---///--- Коя "друга страна" няма право да бъде изслушана?