Радомир Чолаков: Темата за гражданство на Петков е важна

Ако КС се произнесе, че няма проблем - ще му се извиня
17 авг 2021 09:41, Ния Христова
102
Радомир Чолаков: Темата за гражданство на Петков е важна
Снимка: БГНЕС
От ГЕРБ поискаха Конституционният съд да направи проверка дали назначаването на служебния кабинет противоречи на Основния закон, а повод за това искане станаха въпросителните около канадското гражданство на икономическия министър Кирил Петков. 
 
Делото за това беше образувано, тъй като според Конституцията министрите трябва да имат само българско гражданство.
 
"Ако президентът е знаел, че Кирил Петков има двойно гражданство не е трябвало да го назначава. Ако не е знаел, а го е научил впоследствие, е било редно да го освободи", заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.
Още по темата
 
"Темата е важна, защото, ако ще говорим за правова държава, тя трябва да бъде правова. Ако в Конституцията е записано, че министър не може да има двойно гражданство, то министър не може да има двойно гражданство", обясни той.
 
"Преди 25 години и аз бях юпи, но тогава я нямаше думата. Учех в Германия, върнах се и много добре разбирам позицията на младите хора, които се връщат и искат да помогнат на отечеството си. Не е въпрос само да върнеш образование, но и възпитание и политическа култура", добави Чолаков.
 
Депутатът от ГЕРБ заяви, че ще се извини на Петков, ако Конституционният съд се произнесе, че няма проблем с гражданството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да разследваме! Симеон как стана премиер само с испанско гражданство?Дянков и Плевналиев и с американско, а в ДПС всичките са и с турско....Ненормалници нагли, само се чудите как да се спасите от затвора и да премахнете всеки, който ви пречи в кражбите и диктатурата...Лукашенковци такива!!!!
81
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази България от..."политиците ни"!!!или работете за просперитета на Децата ни и Рода ни...или...Вятър ечи.......!!!!
80
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Оскар Уайлд,Виктор Юго,Макгахан,Уилям Гладстон...Гарибалди...не са били български граждани...бедни духом гробари,закони променяни по- няколко пъти на година за да обслужат...мафията гроб-дпс...не са законите на Народа ми,по-делата е казано в Библията...не по партийната и чекмеджетата...политическата класа ни продава от десетилетия братя...никога повече гроб-дпс...и гешефтурите им!Чиста и Свята...или Вятър ечи...!!!минаха се всякакви граници!!!...Народа ни..Ние сме фактора..Изправете глави Братя!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Господин Чолаков Като не ти изнася, хоп Конституцията е лоша. Добра, лоша Конституцията е императивна, и всички българи трябва да я спазваме. Като не ви харесва българската Конституция може да станете граждани на други държави - Канада, Расия....
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А, не те ли е срам да гледаш този наглец, с двойното гражданство, който нарушава Конституцията на България, и си позволява да я тълкува, както му изнася. Задаваш ли си въпроса защо е готов да се откаже от канадско гражданство? Дали зради измами в Канада, или за да краде милиони тук в България???? Този е Остап Бендер с лява резба.... Гнус ме е от такива твари.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ме е срам да гледам всичко, което вършат Герб. Изгонете този Петков, образован, разкри ви за два месеца, това, което го знаехме всички, но без цифри. А на всичко отгоре, завършил и Харвард-ужас!
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиарди откраднати....Хората харесват образованите хора, а до момента виждахме управляващи или преписвали от чужди тетрадки или завършили в знайни и незнайни факултети. И когато Петков каза:"Има корупция на всяко ниво", Герб му отговориха:" Ти пък си канадец". Да се смееш ли или.......Голям страх ги е подгонил, наглите крадци. Законно ли е да се крият записи в които, полицаи и всякакви еничари пазят една диктатура. Който иска подобни неща да се случват, да отива в Беларус.
75
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо зеленият чорап преди 2 години
Комуниста е безсмъртен!
74
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Не може с двойно гражданство Като не обича родината си България да си ходи в КАНАДА! Не може тага господин-другарю Петков ! Явно само парите го блазнят, а някои хора са във възторг БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
73
4
 
5
 
! Отговори
Господин Чолаков преди 2 години
Вземете и прочетете Закона за българското гражданство. Толкова неуки и прости юристи, като Гешев. По силата на него, Кирил Петков, си е само български гражданин. КС не трябва да завежда дело, защото ще се изложи. Пък и тази нашата Конституция май нещо нарочно е сбъркана от комунистите.
72
5
 
11
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Човека разрина гербидж-ДПС-БСП корупцията и веднага го почнаха трололотата! Гнус!
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Брей Никой не може да задължи която и да е държава да нарушава законите и сроковете за изпълнение за даване и отнемане на гражданство. Но, във всяка държава хората са длъжни за зачитат законите и да не ги нарушават, особено основния закон на държавата - Конституцията. Така, че всякакви размишления от страна на нарушителя, в случая канадския гражданин, не променят факта, че той, а вероятно и радев, са нарушили Конституцията и незаконно е назначен за министър и човек с двойно гражданство.
70
2
 
6
 
! Отговори
Колко лесно преди 2 години
А защо не направим Байдън, Ердоган (или някой друг, който си изберем) български гражданин (може и почитен) и така да го свалим от власт.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен, ако не уредят някоя смивотина с канадското правителство, с дати и т.н., което силно ме съмнява; по-вероятно е тука в БГ да е направена такава с датите на този "отказ", та, този човек е бил с двойно гражданство към момента на назначаването му. Толкоз! Това е ясно на всеки що-годе грамотен юрист, завършил поне семестриално.
68
1
 
0
 
! Отговори
Оногур преди 2 години
До 72 - гледам, че доста сериозно са ти промили мозъка. Тези всичките неща кой ти ги каза, че са така?
67
4
 
0
 
! Отговори
До ДДРОнег преди 2 години
Автентичността на тия записи не бяха доказани. И за какво да завежда дело, когато не се знае кой е авторът?
66
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Към любителите на законите - Във всяка нормална държава, един политик, сниман със златни кюлчета и политик би си подал веднага оставката, или би завел дело за клевета !!! ...Тук защо нищо не се случи ???!!! ... Да не говорим за записите с мишобирата и много др. случаи !!!
65
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
А к'во стана, че не разбрах с изцепките на "другарите" от дпс-то, те са много по-опасни, а нищо не се прави по въпроса !!!
64
3
 
4
 
! Отговори
До Де Симоне преди 2 години
За твое голямо съжаление, не си падам по мъже. Но пък в ДБ сте предимно с леви наклонности, така че разбирам култа ви към Петков.
63
2
 
11
 
! Отговори
Брей преди 2 години
Може ли всезнаещите да обяснят как може един гражданин да задължи канадската страна да му изпълни волята да се откаже от гражданство НЕЗАБАВНО, като срокът е до 6 месеца? А ?