Според Радев кризите се изострят, Тошко Йорданов: Предадоха ни!

ИТН: Проблемите могат да се решат и без редовен кабинет
Обновена: 17 авг 2021 09:48 | 17 авг 2021 09:33, Александър Попов
206
Според Радев кризите се изострят, Тошко Йорданов: Предадоха ни!
Снимка: БГНЕС

Политическата ситуация се изостря, кризите – също. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Трябва да изчерпаме всички възможности, заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл консултации в рамките на 46 Народно събрание за съставяне на правителство.

Първата среща днес е с представителите на "Има такъв народ".

Още по темата
В крайна сметка, що се отнася за съставяне на правителство, ние опитахме и бяхме предадени по средата на разговорите. В НС има още 5 партии, отговорността сега е при тях, те имат възможност да съставят кабинет. Отговорността е в тях, след като отказаха да работят с нас, заяви Тошко Йорданов.

Според председателя на ПГ на ИТН кризисните ситуации у нас могат да се решат в парламента и без редовен кабинет.

От своя страна президентът добави, че консенсус трудно ще се постигне в създалата се ситуация, но той ги окуражава да опитат.

"Но приветствам и това разбиране, че независимо от усилията за съставяне на кабинет, парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Силно се надявам, че парламентът ще поеме своята отговорност и независимо от изхода на преговорите за съставяне на правителство най-малкото ще актуализират бюджета и ще се отнесе отговорно и с ясна позиция към плана за устойчивост", заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Тошко ми прилича много на човек които прилъгва малки деца нещо не му вярвам на този. Прилича му само да държи лопата. Като типичен такират от някое село е.
178
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата общност, която беше против ГЕРБ не разбирам какво чакат, че не започват ПРОМЯНАТА ? Нито правителство приемат, нито План за възстановяване предават в Брюксел. Какво чакат ? За какво драпаха да стават депутати ? Не им се работи.
177
4
 
8
 
! Отговори
Да не забравя някого преди 2 години
от носителите на новото:РР с жена му,камарилата съветници и омазания служебен кабинет;Славчо и маймунките;приватизаторката уволнена за корупция и милионерите край нея;костовско-сороските правозащитници;мутрите-хулигани,станали морални цензори;етническата група,обект на Магнитски;божковите щурмоваци(горките невинни дечица)...ГЕРБ направиха много грешки,трябваше малко да си починат от властта,но в сравнение с тях новите са амбициозно за личен просперитет несравнимо по-голямо зло.Боже,пази БГ!
176
3
 
6
 
! Отговори
Баба ви Мика го каза преди 2 години
по НОВА:"как да се разберем,като непрекъснато се караме за постове-кой да е в комисия,кой да е председател на комисията,защото взема с 45% повече пари..."Чие да е правителството и кой какъв пост би взел в него?И от време навреме,за да се ретушира нарастващата криза,се вадят стари апокалиптични новини за бити(не убити,не потрошени,а набити,което е незаконно разбира се)но не е новина от жизнено значение за народа.Амбициозни службогонци ни заливат с помия-ние не ставаме,но вижте предишните...
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си смените председателя на парламентарната група, говори вече съвсем през куп за грош.
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Предадоха ни!" -- никой не ви е предал, повредата е във вашия телевизор. Светът не се върти около вас, трябва да почнете да се съобразявате, иначе лошо.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Трябва да изчерпаме всички възможности" -- а как е правилно граматически?
172
1
 
5
 
! Отговори
Вери преди 2 години
Доколкото помня мотото на Славуца беше "Избори да дупка". ИТН това правят. Не знам, като излезем по улици и площади със сопи какви ще ги дробят. От друга страна ги разбирам, да правиш коалиция с бойкикев и галевица....бъррррр
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 185 Не е проблем да имаш канадско гражданство, но е проблем да скриеш този факт, или да излъжеш, че не си с двойно гражданство, за да бъдеш назначен в нарушение на Конституцията за министър. Не извъртай нещата. Питам се, колко ли е откраднал този, заедно с оня ококорения, за да се откаже от канадското си гражданство....може би милиард???
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи това да имаш канадско гражданство е ужасно престъпление.Дори да откраднеш 1милиард от банка е по леко престъпление от това да имаш канадско гражданство.
169
1
 
14
 
! Отговори
Катани преди 2 години
,, Отказали да работят с нас " - какво значи това ?! Че чалгарите искат еднолично управление с подкрепата на останалите ! Е такова животно нема . Тиквата с повече от 90 депутата направи коалиция , а Дългия иска сам и всичко , никога няма да стана , просто излъгаха много хора и разочарованието е пълно ! Това са неадекватно мислещи сценаристи ! Уви , слаби и политически неграмотни ...
168
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ташко ***: слушм, другарю Първанов, пардон, Радев!
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Славчо застане до тях и са тримата ГЛУ ПАЦИ . ХА ХА ХА
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко ташков що *** те кръсти тошка а не Тодор бря?
165
0
 
23
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
Върха на лицемерието ... Чалгарите искат да съставят свой кабинет със 63 депутата без коалиции. Въпреки това, всички казаха добре ще ви подкрепим , но да бъде псименно . Чалгарите - не , няма да подписваме нищо. Сега другите 5 партии в това число и ГЕРБ са виновни, независимо че ГЕРБ дори не участват в картинката, но и те са от партиите които не ни подкрепиха, каза маймуняка . Това ми звучи доста шизофренно ...
164
3
 
15
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Диктаторът с миризливите зелени чорапи и диктаторът-чалгар могат да провалят бъдещето на България.Те искат или всичко или....нищо смислено,което не се побира в техните представи за "демокрация".Тях все някой някога и някъде ги предава,а сами не виждат своята неспособност да управляват,а диктаторът-чалгар бяга и от отговорност като дявол от тамян.Жалко за българите,че за пореден път бяха подведени от диктатори и чалгари.
163
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателство не се прощава! ИТН трябва ясно да дефинират какво предателство спрямо тях е станало. Ако предателството за тях е , че Хр. Иванов и Мая са си правели устата за порции от властта това не е предателство. Това е част от играта на нашите политици. Те са свикнали така. В случая струва ми се, че ИТН ще извършат предателство, но спрямо Суверена! За това да помислят! Чие предателство е по-голямо!
162
0
 
24
 
! Отговори
Тошко: преди 2 години
"Кой ми *** в гащите?"
161
16
 
6
 
! Отговори
ВСЕ ТАЯ! преди 2 години
Дали комунистите и Бойкикев ще съставят правителство, няма значение. Дали Радев ще запази неговото служебно правителство до изборите, спечели втори мандат, извади България от ЕС и НАТО и ни присъедини към феодално-крепостна Евразия и това няма никакво значение, защото на края нашите евро-атлантически съюзници ще съставят правителство на Евро-Атлантическа България. Отделно от това предстоят световни събития, които след война ще променят света. Предстои един нов свят без феодални тирани.
160
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК СТЕ ЧАЛГАРИ? МААТЕ ЛИ ГЮБЕЦИ? КАКТО Я НАРЕДИХТЕ НАЕСЕН НЯМА ГЮБЕЦИ ДА ИМА, А КЮ'ТЕЦИ...