Актуализацията на бюджета приета до три седмици, ще има ли кабинет?

Президентът и парламентът да кажели ще има ли избори 2 в 1
17
Актуализацията на бюджета приета до три седмици, ще има ли кабинет?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, депутат от "Има такъв народ".

"Ако има избори 2 в 1, парламентът и президентът трябва да договорят това. Министърът на финансите беше ясен - това, което е предвидено в бюджета, е за избори 2 в 1, при необходимост изборите да са в три последователни дни, министърът трябва да даде разчет колко би струвало това".

Още по темата

Според Каримански все още не е отпаднал вариантът за правителство с третия проучвателен мандат.
"В парламента има достатъчно депутати, освен ИТН, които могат да направят това", смята той.

Председателят на парламентарната бюджетна комисия беше категоричен, че работата ѝ ще бъде отговорна и експертна, независимо колко дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно събрание.

"Всички държави в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също трябва да имаме готовност. В бюджета в момента липсват информация и данни за разходи, които могат да бъдат заделени за справяне при евентуален бежанския натиск. Това трябва да го направи министърът на финансите. Той сам каза, че между първо и второ четене на бюджета трябва да се направят разчети и анализи за това какви средства са необходими при бежанска вълна към България", обясни той.

По думите на Любомир Каримански трябва да се предприемат действия осигурените ваксини срещу коронавируса да бъдат използвани.

"А ние сме готови да похарчим пари за нови ваксини, които тепърва ще бъдат доставени в България. Какво ще правим тези ваксини. Наясно ли сме как ще се осигури ваксинационният процес, тъй като той ще повлияе и на икономиката. Всичко, което може да бъде направено в актуализацията на бюджета, за да има действаща икономика в следващите месеци, е във връзка с това какви мерки ще вземем като превенция", настоя той. 

Депутатът коментира възможността за компенсации за бизнеса при нова вълна, като подчерта, че няма как да се изливат средства там, където не могат да бъдат дадени осезателни резултати за ефекта в икономиката.

"Корупционните схеми са най-големият бич за България", каза още Любомир Каримански.

За актуализацията на пенсиите е важно да не бъде взривен бюджетът за 2022-ра година, а да е така, че има устойчиво нарастване и през следващите години.
"При нас, в ИТН, воля за актуализация на пенсиите има", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Трябва да свикнем с това, че докато ИТН не станат трета или четвърта партия (по брой депутати) ще имаме поне по три пъти парламентарни избори на година. Какво да се прави, парламентарната демокрация има недостатъци, но по-добра от нея не е измислена.
13
3
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Избирателите трябва да си научат урока и да не гласуват за т.н. "лидерски партии" ГЕРБ, ИТН и ДПС. Не може държавата да се управлява от джип, сарай или от Фейсбук. Това никъде по света не е дало добри резултати.
12
0
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До ?: Да, има два милиарда допълнителни приходи, но не могат да се харчат, ако не са включени в бюджета. Не че ГЕРБ не го правеха, но все пак не е редно. Бюджетът е закон, който се приема от НС, и актуализацията му също.
11
3
 
8
 
! Отговори
ИТН излъга протеста преди 2 години
Знаеха ли протестиращите, че Слави ще провали съставянето на правителство на партиите на протеста. Че ще иска цялата власт за ИТН (т.е. за себе си)? Не, преди изборите мълчаха за намеренията си като комунисти на разпит. И се надяват на следващите избори да получат повече гласове. Да ама не. Сега вече знаем какво може да се очаква от тях. И ще тръгнат надолу. .................................................................. Дано поне докато трае това НС приемат актуализация на бюджета.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каримански, защо изключваш депутатите на ИТН? И те могат да участват в гласуване на правителството! Силно се надявам ,че в ИТН не сте стадо овце, което се командва по фейсбук! Чудо не виждано! Най-голямата парламентарна група е в опозиция! Нямам думи! На кого сте опозиция бе господине? Народът ви е изпратил в НС не да бъдете опозиция, а да управлявате! С действията си показахте, че нямате капацитет! На крива ракета космоса и е виновен, че за втори път не може да излети!
9
2
 
16
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Като минат изборите БЮДЖЕТА вече ще е опапан....тогава виновни ще са ИТН, че заради тях са правени ИЗБОРИ...ха,ха,хааа
8
4
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Слаффчу Итънъто ако е спал на...криво и му се е схванал...врата,актуализация на Бюджет на Куку-вир ,а повишение на пенсии,през...крифф макарон.Майка му не й требе...пенсия,той я е...зачислил при него на...котлова храна на ул.Кумата кв.Бояна.
7
8
 
14
 
! Отговори
Ле,лее... преди 2 години
Киро-канадеца Цъкльо Василев ШЕ му видат сметката на БЮДЖЕТА...за 2месеца....хаха,хаааа...СЛЕД ИЗБОРИТЕ, ПАК ЩЕ СТЕ НА НУЛА....
6
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Някой другари много са изгладняли. Иска актоализация на бюджета с милиард, за да станат милионери.
5
1
 
9
 
! Отговори
Ше има трици... преди 2 години
СМЕХ...!!!!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН изведнъж станаха големи специалисти по всичко. Само способни хора за правителство нямат. Язък. Когато и да са изборите, резултатите ще са почти същите.
3
2
 
9
 
! Отговори
Dd преди 2 години
Избори на есен с Германия, паралелни, тогава ще се реши и кой ще дърпа конците на границата на ЕС!!
2
10
 
18
 
! Отговори
Борисов 4 преди 2 години
Объркахте държавата.Бойко *** бил ,ама знае да управлява.Вие уж много умни,а не знаете...
1
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Кой ще оди у брюксел эа паре бе що не каэвате