ДБ не искали постове, Слави провалил преговорите

От партията смятат, че най-важно е да се актуализира бюджета
19 авг 2021 22:55, Петя Славова
78

Най-важната задача на този парламент, колкото и да продължи да съществува, е актуализацията на бюджета. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

"Радев решава кога да разпусне парламента, така че от него зависи дали ще даде достатъчно време за актуализацията на бюджета, ако не се сформира редовно правителство", добави депутатът.

Той очаква актуализацията да стане заложник на предизборна кампания и да се стигне до наддаване между различни парламентарни групи кой повече пари ще даде на пенсионерите, за бедни хора, на бизнеса.

"Актуализацията на бюджета може да предизвика финансова криза, без никой да я цели. Ако се остави на следващото Народно събрание да го актуализира, може и да няма време за това през ноември, и така през 2022 г. да се борави с бюджета за 2021 г.", предупреди Владислав Панев.

Депутатът не вижда как би могло да се формира редовно правителство в 46-ото НС.

"И да подкрепим третия мандат, не виждам как ще излъчим правителство, след заявката на ИТН и ГЕРБ, че няма да го подкрепят. Те имат 128 депутата. И когато всички партии се обявяват в опозиция, кой ще е в управлението", попита народният представител.

Според него обаче, когато няма правителство икономиката и доходите на хората не страдат. И даде като пример Белгия и Израел, които с години са били без правителство.

Панев отбеляза, че диалог между партиите има, но изказвания на Слави Трифонов обърквали преговорите.

"Диалог има, но когато Слави Трифонов говори от канапето, това втвърдява позициите на депутатите. Тогава трудно може да се направят нужните крачки за бъдещето на България. Ще трябва да сваляме стените с ИТН и други партии, а не да изграждаме нови. Всеки си има своята правда, но не може с 65 депутата да правиш сам промени. Когато липсва елементарна логика, трудно могат да се намерят решения, които да бъдат в интерес на България и да са с на логическа основа", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

И беше категоричен, че от ДБ не са поставяли условие за постове в преговорите с ИТН, а несъгласието с предложените имена за министри били тълкувани като желание да сложат техен човек, който да оглави даденото министерство.

Ако има предсрочни избори наесен, Панев не прогнозира да се стигне до Виденова зима.

"Ако има тежка зима тя ще е заради вносни фактори, заради таксите за въглеродните емисии, заради САЩ. Проблемът е в политическата криза, чувствам се като хамстер, който върти колело и всичко е тотално безполезно", подчерта Владислав Панев.

Според него страната няма да страда от избори през 3 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа, преди 2 години
Славчо е обвързан с Доган и хората му !....Разберете хора !...Той знае къде да се намърда,...където са парите,крадени !!!
60
0
 
2
 
! Отговори
Ana преди 2 години
Доповръща ми се от вас - т.нар " Партии на протеста"- и играта ви война на Олигарси.... Така на избори до кога?? Резултатите ще са същите, само да не ви разочароват обаче. Защото нито една от Вас партии на протеста не се държа нормално. Гладни кучета! Удобно чистите имиджа на *** и сарай паша. Явно плащат дооста. Такова евтинджозно шоу не съм гледала.
59
0
 
1
 
! Отговори
ИТН излъга протеста преди 2 години
Знаеха ли протестиращите, че Слави ще провали съставянето на правителство на партиите на протеста. Че ще иска цялата власт за ИТН (т.е. за себе си)? Не, преди изборите мълчаха за намеренията си като комунисти на разпит. И се надяват на следващите избори да получат повече гласове. Да ама не. Сега вече знаем какво може да се очаква от тях. И ще тръгнат надолу.
58
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До е как: "да къдрува" (т.е. да си къдри брадата или да "кадрува" т.е. да назначава той ? Оправи си правописа за да не ставаш смешен. А това, че ДБ не бяха съгласни с някои от предложените министри е нещо, на което те имат право, ако се очаква от тях подкрепа. Как да подкрепиш някого, който очевидно няма нито образование, нито стаж за тази длъжност. Но ДБ свои хора все пак не предлагаха. На Слави и сценаристите му им липсва елементарна политическа култура. "Щом не сте съгласни сте предатели".
57
0
 
0
 
! Отговори
След Гешев идве... преди 2 години
знаете кое идва след Гешев, явно е време вече !!!
56
2
 
1
 
! Отговори
е как преди 2 години
е как не искате, нали стана ясно че брадатия ви вожд реве да къдрува и извива ръцете на ИТН. За това ИТН се отказаха от преговори, видяха, че сами няма да могат да направят кабинет. А Мая вика - излъжете го Христо Иванов да тръгне работата, па после не го евавайте. Егати и мисленето, егати и манталитета. Май единствените читави и честни до сега са ИТН...
55
1
 
4
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
УНИЩОЖАВАТ СЛАВИ НАБЕДЕНИТЕ ЗА ПРОТЕСТЪРИ ХОРАТА НА ХРИСТО И МАЯ- ТЕ СА МАНИПУЛАТОРИ- НЕ ГИ ДОПУСКАИТЕ В ПАРЛАМЕНТА
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Слави - Ивайло всичко е ШОУ . АМА този път Шоуто не стана . Трябваше да с е куалираш с ГЕРБ със следизборното обещание за край на беззаконието . Би било бетониране на властта .
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да- не искали постове. Искаха да управляват, ама имат само 30 депутата. На следващите избори, я имат 20, я не.Ползват Слави като ракета носител за властта. Само дето този резултат ще им е най-големия. Оттук нататък само ще има пада. Просто толкова си могат.
52
6
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
От ДБ освен, че много си повярвахя, но и мноого лъжат и се измятат. Помним нещо все пак от близкото минало
51
11
 
16
 
! Отговори
От ИТН преди 2 години
Тия не могат да заспят ако не лъжат! Ристе ли не иска пост или Прокопиев е свил дългата си ръка. Слави предложи технократско правителство, но го отказаха, защото няма да могат да крадат
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ит.н.,ГЕРП, ДПС ??? Бойкикев, лъжли некадърнико, май по цяла нощ пишеш по форумите. Сън не те хваща, че дължиш милиони за реклама на олигарси и мутри...а те не прощават. Чакам, с нетърпение да видя кога и как .....
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55. Вярно е, че за Славуца българския народ не е суверен, а за Бойкикев суверен са Прокопиев, Маджо, Шорош, БХК, Америка за България и ДС. За Галевица пък е всеки платежоспособен-син, червен и с *** венци, но е дърт комунистически кадър със съвеЦка закалка. За Дончева и Хаджиотровата са обвиняемите мутри и олигарси...за Фигуранта суверен са всички, които създават и плащат за кризи, и му купят или осигурят нов мандат, опссс нов имунитет, милиарди и безконтролна конкуренция.
48
5
 
11
 
! Отговори
Бонев преди 2 години
Аз мисля, че един от най-важните закони е Законът за лустрацията, не за бюджета. Ченгесарите трябва да бъдат изчегъртани, защото ако изчегъртаме само ГЕРБ, те ще си намерят друга партия, ако вече не са я превзели.... Това е истинското зло, което като легион от *** налита на всичко, което понечи да разтури властта им.Ченгесарите в този форум също трябва да бъдат изчегъртани.
47
6
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Идва нов 9 септември !!! Вся власть комунистов !!! Венсеремос БКП!
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, и мармот завива шоколад.
45
5
 
17
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
От къде го изровиха този "хамстер". Причина за криза в България, щели да бъдат САЩ и Европа, въглеродни емисии а не изборите през 3 месеца. ДБ са херувимчета и те просто очакват да получат 55% в някой от следващите избори. Те не желаят просто да участват във властта, те искат цялата власт. А дали имат този шанс? За сега имат 300 Хил. Дали могат да достигнат 3 Мил.? Не бих желал да видя този резултат за никоя от тези "протестни" драпащи яростно и злобно за власт партии.
44
4
 
16
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Тази тема не я ли минахме вече. Ристю иска арчета от баницата и тези парчета да са писарки на Прокопиев, подобно на Кирил Петков. Тази тема отдавна е приключена.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат.
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в България никога не е имало друго освен реваншизъм ... всяка партия когато дойде на власт отрича предишните, окопава се и започва всичко отначало.