Депутати разкритикуваха работата на НСО, съмняват се за скрити записи

Според началника на НСО, всичко поискано от службата е предадено
19 авг 2021 19:21, Петя Славова
31

Съмнения за още нарушения по време на антиправителствените протести се появиха по време на правната комисия. Търси се запис от още една камера, предаде Bulgaria ON AIR.

"Аз подозирам, че някой в НСО ги съхранява тия записи, така би било правилно, в крайна сметка дежурният, който е бил вечерта, е наблюдавал пряко извършване на престъпление и в НСО няма докладна, няма нищо, изтрили са записите, което е отделно престъпление и това най-вероятно е направено съвсем нарочно", смята адв. Николай Хаджигенов.

Още по темата

Според началника на НСО, всичко поискано от службата е предадено, спазвайки закона.

"Не съм укривал нищо, има документи, с които мога да го докажа. Нямаме записи повече от тази дата. Записът е поискан от СДВР на 16 август сутринта, следобед вече им беше предаден, на друг, който е поискал записа, вече сме му отговорили, че нямаме право да му го дадем", заяви бригаден ген. Емил Тонев.

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски отказа да каже кои са четиримата наказани служители.

"Има комисии, има разследвания, не бих коментирал повече темата. Според мен темата за миграцията е много по-важна", каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Темата беше част от Комисията за контрол на спецслужбите, която разгледа два законопроекта на "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" за промени в закона за НСО. Стана ясно, че службата охранява около 40 души на цена малко над 40 млн. лв. на година.

"Разбрахме, че предходният председател на събранието до 16 юли е ползвал охрана и кола - сега до изборите г-жа Караянчева. Не можаха да ми обясняват защо, аз няколко пъти питах по отношение на някои от охраняваните лица, какво означава конкретна застрашеност. И мълчание, няма яснота", отсече адв. Хаджигенов.

Председателят на НС Ива Митева предложи промени, с които да отпадне охраната на главния прокурор, а НСО да отговаря за охраната и транспорта само на президента, премиера и председателя на Народното събрание, както и на членовете на Конституционния съд.

"Идеята не е да ликвидираме НСО, идеята е да ликвидираме тоя червен плащ и това, че ги превърнаха в разхождачи на кучета", обясни адв. Хаджигенов.

Промените предвиждат тримата големи да могат да се отказват от охрана, както и такава да бъде давана при заплаха.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще бъдат наказани 15 броя иzроди, които биеха с палки, ритаха в топките и снимаха вързани хора?
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно големия шеф на нсо да подаде оставка.... Немедленно!!!
20
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Някой може ли да обясни защо Хаджигенов е председател на тази комисия,която разследва побоя зад колоните.Нали е заинтересованата страна щом е адвокат на пострадалите хулиганчета.Значи налице е конфликт на интереси.Щом Маринов не можеше да е член,справедливо би било и Хаджигенов да не е.Уж новите са дошли за да променят старите хватки,а са си същите ми*зерници.
19
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не разбрах защо депутатите от ИТН,ДБ,БСП,и Мутрите ръкопляскаха на битите хулигани на протест -народно въстание. Защото ги биха,или защото хвърляха предмети по полицията.Това показа колко първобитни са някой депутати от "промяната". Май всички които ръкопляскаха.
18
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 24. Винаги ги е имало.
17
2
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Имало скрити записи в НСО. Само да попитам - на чие подчинение е тази служба?
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са убийци в униформи, а не полицаи!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15. Оставка от къде?
14
3
 
4
 
! Отговори
Явно естетически преди 2 години
Депутатите Не са одобрили нагласените сценки извадени от контекста хаха Нещо малко вдървени са актьорчетата. Ама оня ден добре ги подгряха сълзливо да обругават полицаите - нали само злобата и чагъртането могат да сплотят протестните партии хаха Е сега мразят полицаите.
13
12
 
8
 
! Отговори
не защитавам , питам преди 2 години
добре бе , полицаите така полицаите онака . що другарката капон не се извини на унижените полицаи , що няма наказани - осъдени келе6чета дето искаха да запалят полицаите ? на всички е ясно че действията им бяха планувани , на всички е ясно че умишлено предизвикваха полицаите , всички знаем кои са организаторите на опита за преврат и кой плащаше . я всички обвинители да кажат : ако децата ви са полицаи и изтърпяваха това унижение , кого щяхте да обвинявате ?
12
6
 
11
 
! Отговори
Кат Ги гледам преди 2 години
Кат ги гледам, ми приличат на ПСИХИЧНО БОЛНИ!!! и това трябва да са ПОЛИЦАИ??? ... Къде сте бе патриоти дето само ми хвалите тази държава?
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз си спомням как палеха полицаите със слама. Спомням си как раниха над 100 полицая. По полицията се хвърляха жълти павета. Изчагъркваха ги с ножчета и прътове на знамена. В палатките се откриха на склад муниции и коктейли м. олотов и то в огромни количества.Откриха се и запалими вещества в бутилки.Полицаите бяха замеряни с бутилти урина.Пръскаха в очите им лютив спрей. Малко са ги били. Те забравиха как биха хората заради Белия автобус мисля 2013г. беше.Тогава протеста беше окървавен.Помним.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си от телефонни записи много по брутални сцени, що не поискат от хората да им помогнат
9
6
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Може така да е била поръчката. Вижте, те ги завлякоха нарочно точно под камерата на НСО! Тези камери са на НСО. Всеки полицай знае, че там има камери. Дори кабелите са отвън. Кьо.рав да е полицая ще ги види. Нарочно са ги засурнали под камерата, за да се експонира идеята за насилие.Обещано им е нещо.Но зад това стои НСО. Не са партии или отделни хора. Директно президента носи отговорност за НСО. Те са под неговата шапка. Искаха оставки на шефа на МВР заради това.Като се взриви МИГ29 оставка няма
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има запис , как Хаджипенчо приема пликчета от дубай.
7
4
 
0
 
! Отговори
Терористи от Перник преди 2 години
В момента извършват терористичен акт срещу Български граждани в Белград Сърбия, терористите твърдят, че са хора от Прокуратурата! В центъра на Белград се опитват да убият Българин!
6
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има скрити записи. На един запис Хаджигенов стреля с прашка охраняващите полицаи. Както са стреляли с прашка първобитните хора по животните. На друг запис Хаджигенов раздава кори с яйца за да хвърлят "кулутурно" протестиращите по сградата на парламента. Защо няма досъдебно производство по хулиганските действия на Хаджигенов дъгата.Меадиите знаят за тези записи, но само една медия ги публикува. Голям страх от Рашков и Чалгаря. Това е свобода на словото.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХаджигенов е човек на Божков
4
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заминавате гербавите...Към затворите заминавате! Браво на Хаджигенов!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой вярва на лъжите на комунистическата партия и уродливите ѝ проявления...