ГЕРБ против временно правителство с третия мандат, искат нови избори

Българите искали стабилност, търпението им се изчерпало
240
ГЕРБ против временно правителство с третия мандат, искат нови избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нови бързи избори призова шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Според нея идеята за кабинет с третия мандат, който да работи до пролетта, е доста налудничава.

„Редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, не с някакви други срокове, визирани в някакъв проект на решение. На България ѝ е нужно редовно правителство, което да взема решения и носи отговорност“, отсече тя.

Атанасова предупреди, че предстоят не само тежки кризи, които според нея служебното правителство не може да управлява, но предстои да се изработи и гласува и бюджет за следващата година.

Още по темата

Освен това имало и много друго въпроси, с които служебното правителство не било добре да се справя, защото след това не е ясно кой ще носи отговорност.

„Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са такава. Не са в състояние да поемат никаква отговорност“, настоя тя.

„Вече имаше две възможни за съставяне на правителство – и през април, и през юли. Търпението на българите ще се изчерпи, те искат стабилност и сигурност. Единствено ГЕРБ е доказала, че може да я осигури“, коментира Атанасова.

Тя добави, че ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел – повече доверие от повече български граждани.

„Победа, това е целта ни“, обобщи шефката на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
14
 
! Отговори
вечно грабене преди 2 години
какво значи "ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО", нима всички ние не сме временни на тоя свЕт? Или ГРЕП се имаха за вечни? Блазе им
93
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая и Ристу потрошиха маса пара за транспаранти и реклами, особено Галевица е в потрес и отчаяно опитва да сформира някакво правителство та да открадне малко пари, иначе трябва да връща ресто.
92
9
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
Искат избори, защото ниската избирателна активност юли месец я тълкуват погрешно :) Ще има отлив от Слави, но няма да е към тях и избирателната активност неприятно ще ги изненада :)
91
12
 
17
 
! Отговори
Нахалници недни преди 2 години
Ахахаха свършите ве смеш.ковци. Хайде към затвора!
90
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа видя колко струват другите, кръгла нула, даже две нули.
89
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ и ИБГНИ измислиха правителство за 8 месеца. По-дълго няма как да се изтраят с претенциите им за власт и пари.
88
15
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ е А-У-Т преди 2 години
Каквото заповядат от САЩ , и тъй като ГЕРБ и по-точно ''вожда'' на ГЕРБ получиха ЧЕРВЕН КАРТОН от САЩ , то на какво се надяват от ГЕРБ !?
87
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви 50 процента, те повече от 5 процента няма да вземат. На есен и ДПС ще ги бие, та дано най-сетне се оженят и публично
86
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб нямали да управляват....сега зимата като стане ясно колко по -добре е било, ще управляват с мнозинство даже. Още половин или една година обаче им трябва на хората да се отърсят от байдъновата соросова пропаганда
85
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво точно е герб и защо си мисли, че говори от името на всички?
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега е моменда да ги довършим политически
83
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората взеха масово да купуват недвижима собственост. А пенсионерите вероятно затварят буркани. Готвим се за светлото бъдеще на Радев и Слави.
82
7
 
13
 
! Отговори
Друго си е фигуранта преди 2 години
С Правителството на Радев сме по-добре - не сме вече най-бедни в ЕС, корупцията спря, спряха и ненужните проекти Хемус и Софийското метро, удвоиха се заплати и пенсии, пък увеличението на ток, газ, вода и бензин е символично !
81
9
 
10
 
! Отговори
ха - ха- хах преди 2 години
Да и имам "джемпърчето на тази. По-безвкусно нещо не съм виждал!
80
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разхубавила се е Десито, откакто е челно шило на Герб
79
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не искате да ви откраднат парите - ОТНОВО! - не ги дръжте в банките. Или дръжте някакъв минимум. Няма пари в банките - няма как да ви ги откраднат, следователно няма да са толкова силни управляващите. ЕС пари на радевата диктатура няма да даде, имайте и това предвид. Излизайте на протести само с конкретни искания, не след някакъв "водач". Ще ви пребият, ще ви обарат и след това ще ви пляската в НС - нищо повече. Демек - подигравка.
78
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб отново ще управлява, но след гладната Фигурантска зима... Тогава много хора ще си спомнят, как добре се живееше до април тази година.
77
13
 
30
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Прави са от ГЕРБ, този мъртвороден парламент заченат под юмрука на фигуранта, на 2 пъти показва своята несъстоятелност и своята невъзможност да роди правителство, така че каквото и да се скалъпва от тук нататък, ще бъде жалък опит да се закрепи абсурда който в момента наблюдаваме ... Нови избори ще има и колкото по-скоро толкова по-добре, защото временните решения само ще удължат безвремието и агонията на радевата хунта и на нейните проекции и облюдки в сегашното НС ... !!!
76
18
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
ГЕРБ ща...спичелят едни следващи ибори след 6-7 години.До тогаз Боко Кюлчето ща е...изчегъркан на 100% и мисс Очила ша поведе...четата.Не е изключено да стане и...премиер,а Тома Биков неин...говорител и таен...съветник;много си подхождат.
75
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът иска да се измъкне от ситуацията в момента и затова е съгласен на всичко за да избяга от отговорност за кризата в която вкара България... Затова търси начин да има друго правителство, а не неговото марионетно да обере негативите.