Гешев в парламента: Атакува текст от правилника на НС

Главният прокурор заяви, че ще си наеме частна охрана
Обновена: 19 авг 2021 18:21 | 19 авг 2021 18:00, Петя Славова
107

Изненадващо и в отпуск главният прокурор Иван Гешев дойде в парламента. Обвинител номер се яви пред депутатите в правната комисия, за да отговаря на техните въпроси. Пред журналисти Гешев каза, че е дошъл от уважение към депутатите, въпреки че смята, че процедурата, с която е извикан, е противоконституционна.
Още по темата

"Макар и според мен правилникът да противоречи на Конституцията, той има силата на закон, затова ще внеса искане в Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на този текст", заяви Иван Гешев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Обвинител номер едно осъди полицейското насилие, но обяви, че не е знаел за записите, запознал се с тях миналия петък.

"Ако някой смята, че има забавяне, неритмично водене на дейността, това е от компетентността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, а не на главния прокурор. Аз нямам правомощия да ръководя конкретни досъдебни производства, нито да оказвам въздействие върху определени магистрати", уточни Гешев.

Иван Гешев коментира още, че е научил от медиите за разследването срещу депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов, след съобщение на Специализираната прокуратура, предава БГНЕС. Той почерта, че Антикорупционната комисия е изпратила данните преди едва две седмици, а ако има достатъчно данни за извършено престъпление, няма пречка да бъде поискан депутатския имунитет на Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев призна, че получава сериозна заплата и може би ще е първият главен прокурор, който ще си наеме частна охрана.

Причината е, че "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме" искат охраната му да бъде премахната и да остане само специализирания транспорт от НСО.

Относно оптимизация на прокуратурата, Гешев обяви, че процесът е почти приключил и остават малка част в Софийска окръжна прокуратура.

"Резултатът от тази трансформация на прокуратурата е оптимизиране на разходи и подобряване на работата и ефективността на отделните прокуратури", посочи Гешев.

В отговор на друг въпрос, главният прокурор каза, че дипломата му е в него и, ако някой пита за нея, може да му я покаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е явно не е противоконституцинно щом се яви в парламента.
31
6
 
6
 
! Отговори
8 преди 2 години
България има един посредствен милиционерско-мутренски прокурор!Изнесе пред журналистите една "лекция" по право и колко са горди с постиженията си !Нищо конкретно!Почти нищо конкретно не го питаха и журналистите!А основният проблем беше "Как е организирана охраната на протестите!И на МС!" и "Какви наказания са наложени на престъпните полицаи и техните началници и вдъхновители?"Как допуснахме да ни Оправляват такива простаци като Борисов и Гешев?!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си, какъв клоун са сложили, щял да си наема охрана. Егати държавата, щом този... нататък знаете
29
7
 
7
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Адвокатите на мафията...Костинбродска/Галева/, Дончева/Мулти/, Ристю/Маджото/, *** ...ще привикват Главния Прокурор да се обяснява? Няма такава държава
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля, че копир на дипломата трябва да има и в личен състав (на новобългарски HR) на службата където работи, за да може да се пресметне заплатата по образователния ценз! Ако няма копие следва да върне част от парите с които е надплатен плюс лихви и глоби! А може нещо съдебно за укриване на важни документи да му спретна! Все пак сме правни колеги!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шиши и чкмеджето ще му дадат, милиарди смъкнаха.
26
7
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Абсолютно обикновените хора нямат нищо против борчетата и още повече Божков , просто не се противопоставят на такива ,дори и да им влиза като работно задължение просто ще го подминат както се казва на обикновения човек му е мил живота и не се забърква да става враг на мафията , а тъпия Гешев се опитваше да се прави на добър прокурор и сега ще си плаща за охрана , щото определено Божков му е ядосан и няма да жали пари да му го върне.
25
9
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Хаджиженчов попита Гешев защо ходи с охрана.Защо досега нито веднъж не попита за какво аджеба на Славуца му е охраната.За да е пълен цирка да махнат охраната на НСО от Гешев и да я сложат на чалгаря,да не се охарчва горкия за частната.
24
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Гешев чалгарските безмозъчни ..
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, вземи си по- добре частна охрана. Тези от НСО бачкат само за Президента. Видя какво става ссъ записите. Така курдисаха и Борисов като пуснаха да му правят декори в спалнята. Тези от НСО са овъртяни много. Мащай ги по- бързо!
22
11
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Само на шиши и боко тиквата мога да давам отчет защото са ми шефове
21
13
 
9
 
! Отговори
noname преди 2 години
Каскет ако беше учил право, ще ше да ти е ясно. Сега отиди да се оплачеш на Тиквата и да се напиете. Че скоро и двамата ще сте в Софийския затвор.
20
14
 
8
 
! Отговори
Алеле... преди 2 години
Поправете ме ако греша но честните хора нямат нужда от охрана? Защо тогава г-н.Прокурор ще си наеме такава... може само да спекулираме, действията обаче определено загатват нещо гнило!
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност ще си вземе оня талибан с брадата до кръста, дето го снимат навсякъде с нео, както и половината татуирани "командоси", бивши бандюги.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да позная!....делтагард?
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев също каза: "След конституционната реформа извършена през 2016 по инициатива на сегашния депутат Христо Иванов, се промени Законът за съдебената власт. Аз като главен прокурор правя едно основно нещо - аз съм административе ръководител на административните ръководители и не отговарям за конкретиката." Така, че тези смешниции нищо не правят в момента с тези измислени комисии.Това е предизборната им кампания. НС не работи. Само дестабилизира държавата.Националната сигурност е застрешена.
16
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В момента дават италианският сериал Октопод. И там показват как мафията трепе адвокати, прокурори, следователи и техните семейства! От ИТН не си дават сметка, за последиците от техните приумици! Гешев има много врагове и за това искат оставката му! Но, независимо кой е главен прокурор, той трябва да има държавна охрана, защото все ще настъпи нечии интереси!
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21, сподели каква е работата на главния прокурор, защо беше тоя напън да стане ггЕШЕФ, зоащо тоя напън да не го загубим и защо нямаме един осъден богаташ?
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев трбяа да отиде с баретите там, да погърмят едно хубаво и ... ше се отпуши държавата, еййй!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 11- *** ако е МЪЖ! Ша отиде и ше им каже "С;УШАЙТЕ УЕ МЪРШИИИ! Нищ не мойте ми каже, уеее!"Ще набии двата трама дуппутата ше гледа лошо и ше върти заплашително глава дорде ги пусува и га си тръгне, повече нема го БАРНАТ! ТАКА СА ПРАВИ!