Гешев в парламента: Атакува текст от правилника на НС

Главният прокурор заяви, че ще си наеме частна охрана
Обновена: 19 авг 2021 18:21 | 19 авг 2021 18:00, Петя Славова
107

Изненадващо и в отпуск главният прокурор Иван Гешев дойде в парламента. Обвинител номер се яви пред депутатите в правната комисия, за да отговаря на техните въпроси. Пред журналисти Гешев каза, че е дошъл от уважение към депутатите, въпреки че смята, че процедурата, с която е извикан, е противоконституционна.
Още по темата

"Макар и според мен правилникът да противоречи на Конституцията, той има силата на закон, затова ще внеса искане в Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на този текст", заяви Иван Гешев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Обвинител номер едно осъди полицейското насилие, но обяви, че не е знаел за записите, запознал се с тях миналия петък.

"Ако някой смята, че има забавяне, неритмично водене на дейността, това е от компетентността на Инспектората към Висшия съдебен съвет, а не на главния прокурор. Аз нямам правомощия да ръководя конкретни досъдебни производства, нито да оказвам въздействие върху определени магистрати", уточни Гешев.

Иван Гешев коментира още, че е научил от медиите за разследването срещу депутата от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов, след съобщение на Специализираната прокуратура, предава БГНЕС. Той почерта, че Антикорупционната комисия е изпратила данните преди едва две седмици, а ако има достатъчно данни за извършено престъпление, няма пречка да бъде поискан депутатския имунитет на Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев призна, че получава сериозна заплата и може би ще е първият главен прокурор, който ще си наеме частна охрана.

Причината е, че "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме" искат охраната му да бъде премахната и да остане само специализирания транспорт от НСО.

Относно оптимизация на прокуратурата, Гешев обяви, че процесът е почти приключил и остават малка част в Софийска окръжна прокуратура.

"Резултатът от тази трансформация на прокуратурата е оптимизиране на разходи и подобряване на работата и ефективността на отделните прокуратури", посочи Гешев.

В отговор на друг въпрос, главният прокурор каза, че дипломата му е в него и, ако някой пита за нея, може да му я покаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
99 преди 2 години
да се четат звездичките - ***, като прикривате ***
71
0
 
1
 
! Отговори
Каскетът преди 2 години
е толкова некадърен, повтаряше едни и същи думи, без юридическа мисъл. ***, по-*** и най- *** милиционер, те това е този наглец. Обаче за бухалка е превъзходен. Срам и позор е този за България!
70
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Този прокурор не съответства на новото НС. Ново НС _ нов прокурор!!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Милиционерът си е милиционер. Вари го, печи го, все на милиционерщина го избива. Събра си Преторианска гвардия от няколко десетки "счупи глави", които атакуваха Президентството. Отиде на държавна вила в Бояна, зер и И.Г. е VIP. Сега пък с държавни пари ще си има частна охрана, зер Татарчев, Б.Велчев и С.Цацаров са били охранявани от нежелана среща с нежелани люде. Защо бе, г-н Гешев, никой няма да те убие, вашите предшественици ходеха спокойно без да се страхуват!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се каже, че Гешев беше добро попадение на ББ и Цацаров. Та той е завършил Милиционерската школа - Симеоново по времето, когато тя все още се наричаше ВМШ, сетне Висш милиционерски институт "Георги Димитров" и накрая - ВИПОНД. От милиционер юрист не става... Да отбележим, че и ББ завърши Школата-Симеоново.
67
4
 
11
 
! Отговори
Аа преди 2 години
този Хаджигенов не е запознат с материята и си пролича .Искаше Гешев получего един въпрос смислен неможа да зададе и цялата комисия. Гешев им показа как се прави и как се говори на поставени пионки.БРАВО ГЕШЕВ
66
0
 
4
 
! Отговори
Тия са преди 2 години
Абсолютни ми зерници !
65
4
 
7
 
! Отговори
Гешевист преди 2 години
Този Гешев ми напомня Оня Гешев, дето изпотрепа сумалък червен *** и терористи преди 9-ти. Оня Гешев почина на 97 годишна възраст в едно симпатично щатско градче от другата страна на Хъдзън, намиращо се в Ню Джързи Стейт. На Този Гешев искат да му свалят охраната, за да може да го утепат. Тези нови келемета от всеНародното събрание да си обират крушите, че за нищо не стават. Да одят да садят компири на село. Толкоз
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен наблюдател преди 2 години
Браво Гешев.
63
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С появата на Гешев в НС се доказа, че Хаджигенов е едно голямо нищо. Гешев превзъхожда всички народни представители. Засрамете се, бее... Хаджигенчовоци и Бабикянчета! За нищо не ставате. Гешев е на светлинни години от вас.
62
5
 
14
 
! Отговори
s преди 2 години
До Анонимен 87 Tака са хората тип въздухари.Срещнат ли малко отпор и се сдухват.На Хаджигенов от километри му личи че работи на публика.Само се чудя как не се озова в партийката на Славуца,нали уж основно там са циркаджиите.Иначе Гешев се държа много уравновесено,говори ясно,не изглеждаше грам притеснен.Направи добро впечатление.
61
6
 
20
 
! Отговори
Съоедин преди 2 години
Евала Гешев! Какво чакате досега? Не може дневния ред на държавата да се диктува от маргинални лъжци като Хаджигенов, Манолова, бабикян, минеткян, зеления чорап. От вчера, за съжаление благодарение на ДПС и Гешев, вярата в демокрацията се завръща. Бойко прояви шубе миналата година и ги остави да безчинстват, включително и срещу майка с деца, днес Вие ни връщате вярата в правдата и демокрацията! Поздравления!
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПИТАНЕА колко милиарда откраднахте вие за два месеца, защо искате актуализация?
59
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов как се пали в телевизиите и пред журналисти, а при Гешев се смота, смачка, не приличаше на себе си. Гешев му отговори без затруднение.
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А охраната на Хвърчилов и Деса *** няма да я пипат.
57
7
 
7
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 2 години
За какво се ядете помежду си?Не виждате ли,че живеем в мафиотска държава?Колко милиарди се откраднаха,а няма нито един осъден.Две депутаски групи,управлявали 12 г. са за затвора.ЕС дюшаш дойде на депесарите и герберите-усвоиха в личните си сметки милиони.И Гешев вместо да ги постави на мястото с присъствието си в парламента той се занимава с маловажни неща.Истината е,че ни трябват няколко смели прокурори, полицаи и съдии,за да се пречупи гръбнака на мафията.
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герберски СмЪрделИ той като Янев, който научил от медиите, че го подслушвали. Егати министър-председателя!
55
10
 
25
 
! Отговори
Поздравление! преди 2 години
Поздравления за г н Иван Гешев, че не се поддаде на рекета на уличните протестъри-алкохолици, които по някаква абсурдна случайност са станали депутати.Само така, налтед и без да ви пука от л,умпените, г н Гелев!
54
8
 
9
 
! Отговори
Anonim преди 2 години
Боже, каква гнида!
53
6
 
29
 
! Отговори
То е ясно! преди 2 години
Ще вляза в риториката на тъй наречените протестъри. Щом така квичите, значи Гешев е на прав път!