Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители

Концесионерът получил 10 г. отсрочка, а тези във Варна и Бургас само една
Обновена: 19 авг 2021 14:03 | 19 авг 2021 13:43, Камелия Цветанова
83
Летище "София" – занемарено, мръсно, с неприветливи служители
Снимка: БГНЕС

Остри критики към коценсионера на летище "София" - консорциума "Софкънект" АД, отправи служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

"Зоната за хранене и търговските площи са безкрайно занемарени, санитарните помещения са в състояние, което не искам да коментирам", посочи той.

Министърът увери, че е имал няколко срещи с коценсионера, по време на които е изказал неудовлетворението си.

"Направих няколко срещи с концесионера и изразих липсата на удовлетворение от състоянието на летището, настоявам за бързи и видими резултати от негова страна. Коценсионърът пое ангажимент да обнови търговските площи, заведенията за хранене, да направи детски кът и пое ангажимента да санира и обнови санитарните помещения, както и да осигури нови униформи на служителите, така че те да има по -приветлив вид и по-приветливо отношение към всички пътници", посочи Тодоров.

Концесията на летището е подписана през юли миналата година, като досега са изминали три месеца от управлението на новия концесионер.

"За това време е изготвил и представил план за поддържане и обновяване, към момента концесионерът разговаря с гранична полиция и здравните власти за по-добро преминаване на пътниците с оглед на затрудненията заради пандемията", обясни министърът.

Той коментира, че заради пандемията всички авиооператори са имали затруднения, като засега не се очаква възстановяване на въздушния трафик на нивата от преди кризата.
 
Ивайло Мирчев от ДБ коментира, че България е загубила само от избора на концесионера 300 милиона лева.

"Летището е стратегически обект, част от националната сигурност на страната и е трябва да знаем кой реално е собственикът зад концесионера. Според изискванията този, който печели концесията трябва да е летищен оператор, а такъв няма, има само консултант", упрекна той.

"Предишното правителство реши да отложи половин милиард лева за следващите 10 години, като мотивите за това са ковид кризата, а правителството дали знае, че тя ще продължи 10 години или става дума за нещо друго свързано с чекмеджетата", скочи Мирчев.

"Това не се случи на другите концесионирани летища в страната, които получиха само една година отсрочка. Летищата във Варна и Бургас са получили отсрочка само една година и отново с аргумент ковид кризата и срива в авиацията, а не 10 години", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
За втората звездичка да се чете ***.
73
2
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Разяснение за звездичките - т ъ п, т ъ п.
72
2
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Сюлеймане толкова си повърхностен в анализа си, че просто размиваш всеки сериозен читател от сърце. Турците били мюсюлмани и затова не ги искали в ЕС. ***, *** та чак вдлъбнат. На никой в ЕС не му пука каква е религиозната ви ориентация във вашата страна. Вие турците, ти си много добър пример, сте нахални, невъзпитани, войнствени и прости като образование. Основното ви занимание като отидете на запад от Виена е да продавате дюнери, в най-добрият случай. Където отидете само *** след вас.
71
1
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Погрешно,наивно,повьрхностно тьлкуване имаш за неприемането ни в ЕС...С тая огромна икономика(по статистиките 13-та в света),с това многобройно население(целта е да достигнем 100 мил.),и с втората по големина и сила армия в НАТО да са ни приели отдавна!!!!Единственото опасение на Запада е,че сме мюсюлмани.Яли са ни попарата в миналото,2 пьти сме им гостували пред портите на Виена и не щат да сме мнозинство в ЕП,не щат да ги управляваме! Анладьн мь чоджум?
70
1
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До Ники ! С приемане в ЕС европеец не се става! Е,приеха ви вас и такива никаквици около вас,и какво? Гьрците не могат да се отьрват от милиарди дьлгове,румьнягите и те сьщите гащници като вас.Ее ,по нагоре малко по различно е-словенци,хьрвати...Значи в тая работа има значение и миналото,историята,месторазположението,от какьв сой си...ЕС е христ.клуб и за да не ви завлекат други сили ви приютиха там -таман да им сменяте памперсите и да им миете чиниите!С нещо друго да сте ги обогатили,а?!
69
1
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Всичките проблеми които описваш не изискват свръхестествени способности за да бъда преодоляни. Така че някой от ръководството трябва да организира решението им.
68
0
 
2
 
! Отговори
Така е 2 преди 2 години
И сегашните и всички предишни ръководства провеждаха ипровеждат една и съща политика за това такъв е резултатът. Когато не мотивираш служителите си и когато непрекъснато има напрежение в колектива естествено, че това ще рефлектира и върху пътниците. На летището са единствено добре новите директори всички вече с последни модели коли спряни на випа, както и ръководителите на отдели и администрацията. Всеки ден напускат хора. Толкова за качеството на услугата.
67
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Летището винаги е било мърляво. Стана още по-такова след , като хванаха чистачките да спят нощем в стаята си и след това им я затворихаи започнаха да "протестират". Повечето отдели дори нямат такива стаи за почивка, където да обядваш , като бял човек, а се криеш където ти падне. Неугледните тоалетни, заплатите, които не са пипани от поне 10 год. (повечето заплати са под 1000лв чисто за обикновенните служители),липса на униформи, всекидневни скандали с тълпите от роми, какво очаквате?
66
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Фактите Сюлеймане са такива - България вече е в ЕС от не знам колко години. Турция се напъва да влезне в ЕС от не знам колко години и не се получава. Въпрос с повишена трудност за турската ти глава. Коя нация я обичат повече в Европа?
65
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Сюлеймане,като толкова ви харесват гражданите на СМ може да си ги вземете при вас в Турция да ги храните. Като почнат да ви ругаят най-много след една година ще запеете друга песен. Ние не очакваме те да ни харесват, защото не искаме да се женим за тях.
64
2
 
1
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Сюлеймане, тъй като си го търсиш ще си го получиш. Първият ти коментар е пълен с омраза към всичко българско. Иначе няма да напишеш такива глупости. После. Ако случайно някой ви обичаше в Европа да са ви приели вече в ЕС. Колко години вече преговаряте 40 или 80? Как мислиш с вашето поведение колко още ще преговаряте? Друго. Има много нации, които поддържат добри отношения с България и българите, ти обаче се движиш само в отровената ти турска среда у няма как да го забележиш.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко и навсякъде върви на зле, всичко се скапва, хората се сдух ват и демотивират, икономиката пропада и това е търсен ефект - комуно-фашистите на ЕС ще си правят поредната "ферма" по Орудл...
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже в Дойчланд ми се е случвало да попадна на нелюбезни граничари. В Англия служителите са само от боята, съответно не знаят на кой свет са - дали са господари или роби, руснаците стандартно се държат като дръвници. Светът навсякъде се скапва полека.
61
1
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Написването на истината за сьщността ви ти за омраза ли я приемаш?Коя от написаните думи изльчва омраза?Не сте ли такива? Щом и македонците не ви щат,значи има нещо нередно,гнило вьв вас!Посочи ми поне една нация,която вт обича !
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквато държавата, такова и летището.Не можеш да искаш летище като в бяла държава ако държавата ти е в колапс.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавото на летище София е когато си тръгваш от него. С облекчение и радост. Даже метрото изглежда като нереално добро.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кметицата да вземе да види как изглеждат подлезите е София. Тъмни и смърдящи.
57
2
 
8
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Сюлеймане,като е толкова хубаво в Турция, защо не се напъваш по турските форуми а си дошъл в България да се изказваш? Ние вече знаем, че турците мразят българите, няма нужда да го доказваш още веднъж.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ,това е едно от местата,където пожарни- карчето назначи тези ,които го върнаха на власт- умните и евливите.Явно,нещо се обърка при смяна на съдържателя.Тиквин ги е продал, в името на интереса.Ако са въведени заплати малко над минималните,няма усмивки.Герб загуби около 3000 гласа.
55
4
 
8
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Навьсени,неприветливи,злобни,неусмихващи се...Ами,не го правят нарочно,това е истинското лице и сьщност на бьлгарина!Такьв си е той от памтивека!Гримасите по лицето по принцип идват от сьрцето, душата,характера!Гузна,подозрителна и завистлива е душата на ***,затова и всичките му дела са едни такива...никакви! Идете да видите какво изльчване има по лицата на хората в Турция! Не са като на американците -с вечно дежурните фалшиви усмивки а искрени,човешки!! Там табели,,не пипай а питай няма!!