Правителството с третия мандат - само на теория, вървим към нови избори

Служебните министри да останат като редовно било трудно постижимо
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 12:05, Камелия Цветанова
63
Правителството с третия мандат - само на теория, вървим към нови избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Възможността за правителство с третия мандат е по-скоро теоретична. Би могло да стане практически при две възможности - "Има такъв народ" да преразгледа досегашната си позиция, за което няма симптоми. втората е - да се постигне избиране на правителство чрез въздействие върху кворума, но това е слаб политически вариант. След всичко, което се случи през последните седмици, много по-голяма е вероятността да се отиде на нови избори". Това коментира пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Съвета за стратегическо развитие при президента.
По думите му въпросът е не просто на кого ще бъде връчен третият проучвателен мандат, а дали останалите ще се споразумеят за някакво практическо действие с изгледи за успех, защото иначе жестът ще е със символно значение.

"Бих посъветвал президента Румен Радев да проведе още веднъж разговори с потенциалните участници в един възможен кабинет преди да връчи мандата", каза проф. Маринов.

Още по темата

Според председателя на Съвета за стратегическо развитие при президента идеята за издигането на служебния кабинет като редовно правителство е хипотетично добра, но трудно осъществима.

Проф. Маринов подчерта, че въпросът с канадското гражданство на министър Кирил Петков трябва да бъде решен от Конституционния съд, но добави, че в казуса има и политическа страна.

"Този казус се повдигна с определени цели, които е ясно, че не са дружелюбни към служебното правителство и най-вече към президента. Картината е ясна. що се отнася до подкрепата към министър Петков и към служебния кабинет, тя се обуславя от начина, по който си вършат работата", каза той.

Маринов определи като странно раздвояване поведението на "Има такъв народ" - да обявят подкрепа за втори мандат на Румен Радев и в същото време да атакуват министри от назначения от него служебен кабинет.

"Няма никаква политическа логика в това", призна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ГЕРБправителствоИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВА ЛОГИКА ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ЧАЛГАРЯ, ТА ТОЙ Е ЗАВИСИМ ОТ МАФИЯТА И СЕ ВЪРТИ КАТО ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА !!! НЕ ЗНАЕ НИТО КОГА ГО БОЛИ, НИТО КОГА ГО СЪРБИ !!!
22
4
 
25
 
! Отговори
до Василев преди 2 години
Президента е Марионетка на издигналите го на поста Президент на РБг партии - БКП и ДПС. Ръководството на БКП и ДПС знаят, че не могат да спечелят достатъчно гласове, за да формират коалиционно правителство и да получат пряката власт, затова им е необходим трети "партньор", но Явни и Открити "мераклии" за коалиция с тях няма, това им пречи да мислят трезво и действията, и реакцията им е непредсказуемо хаотична и опасна! Имено БКП и ДПС тласкат държавата в перманентна парламентарна криза.
21
8
 
33
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
на мая общата , славчу , плажуващият ицко и *** импексова много им се управлява , но нито знаят как , нито им стиска . целта им беше да свалят Борисов , но сега са в безпътица . най им е добре да са в НС за големи заплати и да критикуват , но пък така няма да могат да се докопат до едни милиарди от ЕС . тва техното е мъка и огромна дилема . преди два месеца бяха толко единодушни , сега никой не иска никой :) а фигуранта чака заповеди . разбраха че всички срещу Борисов беше лош ход .
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах ви още след като обявиха резултатите от отминалите избори!!!, че неминуемо ще има Нови Избори Есента или Зимата, но мнозина не вярваха и цъкаха минусчета!!!! Ха сега, тези които не вярваха да си цъкнат по едно минусче! -)))))))
19
6
 
25
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Румен Радев не трябваше да напада Карадайъ за Родината-Майка, а да каже кой ще плати сметката от студения резерв на Догановия ТЕЦ, и българските и турските избиратели, които всички са граждани на България!Това е честния подход и правилният, а не популистки-демагогски!Агент Роксана Брамачи!ЦРУ!!!
18
5
 
19
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
До Анонимен24Е какво са ти виновни хората.Оргганизирали са се плащат и имат интереси.Търсят лупаци да ги манипулират в полза на Русия хитро хитро уж като независими.
17
9
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
УЖАС КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ НАБЛИЖАВА
16
8
 
26
 
! Отговори
66 преди 2 години
Зад ИТН надничат тъмните сили които ограбват и изгониха умните и смели българи от държават.3-4 бандитски групи с телевизии,полицаи,прокурори,съдии,митничари и пр. се борят и ще се изтрепят за голямата далавера от държава на кръстопът с просто и елементарно население което да грабят.Запада изостави българите.Тези наши уж партии всички се управляват от едно източно посолство което не защитава българските интереси и чрез своите артисти-леви и десни може да докарат хаос и глад.Има само страх от ДБ
15
3
 
26
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Защо да зависи само от ИТН? Поправете ме ако греша, но ДБ и Мая казаха, че няма да го подкрепят , ако мандатът идва от БСП. От преди няколко дни беше новината и беше точно тук! А до президента- той има две основни задачи, които се учат в шести клас- представлява държавата и е главнокомандващ на армията (в редки случаи и това, което прави сега). Независимо от политическата му принадлежност, той няма право да се меси в Парламента, въпреки че всеки един го прави. Тоя правила нашите за нищо ги нямат
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Есен, на паважа ще горят клади..."Сините, хероинови венци, пак ще ядете палките зад колоните!
13
19
 
2
 
! Отговори
Демократ 1990 преди 2 години
МАРИНОВ ЗНАМ,ЧЕ ГИ ЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ.ТАКА ПОЛУЧАВАТЕ ИНФО ДА НАСТОРЕНИЯТА НА ХОРАТА КЪМ ДАДЕНИЯ МОМЕНТ,ПО ОТНОШЕНИЕ НА РАЗГЛЕЖДАНИЯ ПРОБЛЕМ.НА СЛАВИ ТРИФОНОВ СЪВЕТИ НЕ ДАВАЙ,ТОЙ Е В ПЪТИ ПО ИНФОРМИРАН ОТ ТЕБ И КАТО ТЕБ И ДРУГИТЕ ТАРИКАТИ ЗНАЕ ,ЧЕ СЕГА,КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ Е НА ГРЕБЕНА НА ВЪЛНАТА И ВСИЧКО ПОКОЗВА,ЧЕ ПОДКРЕПАТА ЗА НЕГО ПРЕЗ НОЕМВРИ ЩЕ Е ПО-СИЛНА ОТ ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ.И НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ КАТО ПОДКРЕПЯ ПРЕЗИДЕНТА СЕГА,ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА НЕ МУ Е ЗАДЪЛЖЕН.ТАКА ,ЧЕ УМНАТА СЛУШАЙТЕ.
12
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой е виновен за тази ситуация, със сигурнист това е размахващия юмруци некадърник Румен Радев!
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яловите нови партии да родят правителство !! смяяяях-видяхме им капацитета , колкото на деца от детската градина , които се карат за играчките. Но най-интересното е , че все още има заблудени хора , които им вярват.
10
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маринов да беше съветвал по-рано Радев да не разделя народа и да не предизвикват политически кризи!
9
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме нужда от служебно правителство за по-дълго време, то няма големи правомощия и няма да прави големи глупости ...
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при нови избори и 20% активност,дали ще се признаят за редовни изборите.На всички ни стана ясно,че се разиграва театър по поръчка на Путин.Всички партии са собственост на мафията олигарси в България,а те принадлежат на Путин.Не знам какво трябва да се направи,но каквото и да се прави България е обречена на провал.Това е някакво проклятие или поличба.Който напуснал балканския полуостров е видял по-добър живот.Тук на Балканите няма живот,а някаква форма на живот,която не е за нормални хора.
7
2
 
21
 
! Отговори
Тоз професор преди 2 години
е ДС-агента, който беше профукал всичко, което имаше на хазарт преди години.Нали така ?!Да му имах на Зеленич Чорап съветниците.
6
41
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Трябва да се Изрине Парламента - да останат само ИТН и Президента - тогава и Гешев ще лежи в Централния Затвор - ще върне всичко ограбено от България и Народа и .
5
6
 
20
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Итене, Ибгни и Дб върнаха Боко на Бял Кон.
4
2
 
12
 
! Отговори
Randy Marsh преди 2 години
Айде стига сте дъвкали едно и също всеки ден. Това беше ясно от резултатите на изборите. Ясно е също, че май ще има и следващи избори, след предстоящите. Всеки ден ли трябва да коментирате тоя Ковид и Предсрочните избори?