Кирил Петков получил документите, че не е канадски гражданин

Служебният министър в изявление: България е моята родина
355
Кирил Петков получил документите, че не е канадски гражданин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е получил документите от Канада, че не е канадски гражданин. Това посочи той в изявление, разпространено от пресцентъра на МИ.

Още по темата

„Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г. Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада“, посочва Петков.

„Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“, заключва той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимене то пък остава уволнените от него,вярващи в безсмъртието и яхтЕте си,с ограбеното от Народа ни...да го харесате...добрата новина е,че кръчмаря е...Народа ни...Партия и Избори г-н Петков...те ще продължат та манипулират и лъжат!!!...и канада е...мечта е бре!!!...ама не за импотентни крадци и комунисти
285
9
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
прочетох коментар...насаждащ...омраза и ксенофобия...това е престъпление,Българите...единствени спасихме еврейте си...не се хваля...исторически факт е,няма "висши"...няма маловажни,Бог ни дава животите като Свободни Човешки,от нас зависи как ще продължим...различните и тях ги използват,"елита" им живее добре...имам предвид българските турци...а хората роби из европата... и пелтечат...преяждощите...апа цонев и той ...български турчин...,,,,за ценности става въпрос цонев...не за надупвания...САЩ..
284
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро баце, оди източи Големите езера между Канада и САЩ и си направи селфи майна. И после кажи кралицата и Джъстин Трюдо са ги изпили. Малееее ще обереш точките...на момента ставаш кралица за чудо и приказ. Братя и сестри тоя мишок е толкова пропаднал и елементарен тип, че даже и п.роста лъжа не може да докара. С две думи и за... за зеле не става.
283
15
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Народа ни ви обича...не заради гражданството ви ...не заради позицията ви/служебна/...г-н Петков...защото ви припознахме като част от България...по-добрата част от Народа ни...Подкрепа...България и Народа ни имат нужда от Вас,г-н Петков!...ограбените...предадените...милиони сме...ви подкрепяме!Бог да пази България!
282
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ББнормално дпс-гроб...служби...наши и чужди...да ни бият минуси...знаят какво ще стане ако се явите на избори,за минути ни бият по над 30 минуса,ровят в устроиствата ни...манипулират постовете ни...или трият...толкова могат...бедните духом!,Партия и Избори...г-н Петков!!!
281
16
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Направете партия г-н Петков!!!пък троловете а службите и наши и чужди да си плюят,наравете партия моля и се явете на избори...за да отнесем веднъж завинаги...еничарството и чуждопоклонничеството...за да въздадем справедливост на...ограбващите ни от десетилетия!Партия г-н Петков...дори и с канадско...не ви се сърдим...те си отклоняват вниманието от грабежите...Партия...и Избори...и стой и гледай!!!
280
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами с клетвата, дето се е клел във вярност към английската кралица какво ще правим? То е клетва, не е кетап да го върнеш обратно.
279
1
 
16
 
! Отговори
до 304 преди 2 години
В Конституцията много ясно е указано кой има право да гласува и кой има право да е министър. Не такива, като теб да ми пишат свободни съчинения...
278
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Правителството" на Фигуранта е толкова фалшиво и лъжливо, че едва има 10% истина в информацията, която дават пред обществото и парламента.
277
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи повече никакви такива живеещи в Турция или с двойно гражданство, нямат право да гласуват. И такива, които не говорят български. И такива, които се казват Карадайъ и не могат да се научат вече години да говорят на български език. Хайде марш. Вазов е написал през 1916 г. стихотворение точно за тази опасност, която е надвиснала над красивата ни страна. И тази опасност не идва от Канада. Идва от там, където сме били цял век. Ако не се събудим, тежко на внуците ни....Вече пристигат млади бойци
276
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков и Румен Радев го увъртат и бягат от един елементарен отговор: "Бил ли е Петков канадски гражданин на 12.05.2021". Волеизявлението било от 21.04. Въпросът е кога е престанал да бъде канадски гражданин - на 21.04; 19.08 или на 30.02?
275
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са прости тези, които се опитаха да вкарат Кирил Петков в калта, при себе си. Само, че от цялата работа те го направиха знаме. той ще изкара повече гласове от всяка политическа партия!!!
274
16
 
6
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
Е Герберска смед? Сега за какво ще се хванете? И да знам! Този млад българин,направи всичко възможно! И разбра ХУНТАТА ГЕРБ,КАК СЕ Е ФИНАНСИРАЛА ПРЕЗ 12 годишното си "УПРАВЛЕНИЕ"! Нещо което самата ГЕРБ,ама никога НЯМАШЕ ДА НИ КАЖЕ на нас простолюдието!! ПАРТИЯТА ВИ УМРЕ! Радев ви обезкости съвсем законно!-:)) Благодарение на като този българин,днес знаем как,ни е "управлявала" мутрата Борисов!!!
273
1
 
4
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Аз дадох мойто българско си гражданство на Кирчо, а той ми даде канадско, така че бъдете спокойни.
272
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми противници на Кирил Петков, ще ви дам един съвет за следващата глупава стъпка: моля, изискайте от Харвард удостоверение, че университетът е легитимен и ина право да дава дипломи!
271
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, който не си затваря очите, пред нарушението на конституцията, е герберски ***?
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
277 Спазването на конституцията, "налитане" ли,е? Спрете, да позорите България и нейната конституция.
269
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако друга държава му предложи министерски пост и тогава ли, ще напише в графата, по каква причина иска гражданство, "ще ставам министър". Ха,ха,ха.
268
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков да побърза да се спаси от това блато - България! Както направиха още три милиона разумни люде!
267
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков да побърза, да се възползва от създалите се настроения в ДБ, да заеме поста на Христо Иванов. За партиен лидер няма изискване за само българско гражданство. Защото после, може да е късно. Без министерски пост и без лидерски, в партията, на която е съучредител. Нали, му пука за България и от тази позиция може, да работи за нея. Но, може да се концентрира само към своя бизнес, а не хем в министерството, хем бизнеса си да управлява.