Кирил Петков получил документите, че не е канадски гражданин

Служебният министър в изявление: България е моята родина
355
Кирил Петков получил документите, че не е канадски гражданин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър на икономиката Кирил Петков е получил документите от Канада, че не е канадски гражданин. Това посочи той в изявление, разпространено от пресцентъра на МИ.

Още по темата

„Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г. Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада“, посочва Петков.

„Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“, заключва той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук е пълно с разбирачи! Да се чуди човек що сме последни в ЕС, при условие че тук ври от "умници" :)
265
7
 
10
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Кирил Петков взел ли е документа от Букурещ ,предоставил ли го е на институциите-НЕ.Кирил Петков може утре да каже,че има много работа и няма време да отиде да го вземе и така да продължи месеци наред,да хвърля прах в очите на хората .Покровителя му Радев му пази гърба,нали са мошеници от една и съща порода.На лъжец като Киро Язовиро аз не вярвам
264
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
280 Защото се е надявал, да мине метър. Да не забележи никой и така да се сдобие с министерски кресло, а и канадското гражданство, да запази. И въркът сит, и агнето цяло. Супер схема, няма що.
263
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Завареното нотариално, заявление за отказ от канадско гражданство през април, е подадено на 19 август. Като се получи официалният правен документ от Канада, ще се види, че към момента на назначението,Петков е бил канадски гражданин, в нарушение на конституцията. Цинично звучи поводът, който Петков е навел, за отказ от канадско гражданство:"ще ставал министър"?! За Петков приемането и отказването от тражданство е само административен акт-пречка, или средство, липсва морал и национално достойнство
262
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрани им да крадът и сега не могат да го понасят :)
261
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо прилича на плух, хванат натясно в килера от котката.
260
5
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Киро-язовиро е сладък! Ами Кире, ако това е вярно/в което пак се съмнявам/, значи Радев вече може да те назначи за министър бе! И щом потвърждаваш, че чак сега са те освободили от поданство, значи досега си бил министър ...НЕЗАКОННО ! Тази книжка, наречена Конституция,за теб и Радев има ли някаква стойност?
259
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паказал чушки. Във ФБ показал само заявлението от 21 април. Защо не го е пратил до 19 август? Защо Канада публикува в сайта с базата данни, че е получила заявление от Петков на 19 август? Доцент Киселова каза, че не с постовете във фейсбук Кирил Петков не може да докаже, че няма двойно гражданство.
258
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се хората да започнат да се осъзнават и да спрат да гласуват за тия мошеници дето са в парламента от десетилетия.
257
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С две ръце ще гласуваме за Киро. Това е нашият човек. Бог да го пази
256
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите *** дори и на Радев не налитат толкова мощно колкото на Петков.. гербавите мутри са мобилизирали целия си тролетариат срещу Петков,щото им спря кранчетата и не вожда не може да пълни чекмеджето!
255
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** ю: българите от чужбина да се върнат!*връщат се*Бай *** ю: МААЙ СА БЕ КАНАДЕЦ!!! ЧУЖДЕНЦИТЕ ВЪН!
254
3
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Квиии квиии КВИИИИИИИИИ
253
7
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
Не искаме Петков! Искаме си нашите гербави калинки дето са завършили свободния в долно у йно!
252
9
 
0
 
! Отговори
Maria 8855 преди 2 години
Този мошеник няма нито образование което се изисква за министър на икономиката, нито е само български гражданин. Нали беше билог и продава на наивниците ***. Браво, този ще ни оправи, след като оправи себе си. Бог да ни пази.
251
4
 
4
 
! Отговори
С две думи преди 2 години
Чакаме решение на КС.
250
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпите милиционери направиха такава реклама на това момче, че рейтинга му хвръкна в небесата. Това е добре за България, появява се алтернатива на досегашните ***
249
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, разбирам го човека, но на него не му изнася да разбере факта,че... Към датата на встъпване в длъжност не трябва да е бил канадски гражданин. И тук е важно коя дата ще приеме КС: на волеизявлението, или на документа от Канада. В случай, че изрично не пише, "считано от... 2021 не е канадски гражданин".
248
6
 
3
 
! Отговори
Агент Коса преди 2 години
Канадска тиква
247
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кирил ли ги показа тия документи или от Канада? Да не се окаже, че Кирил ни показва нещо със дата натъкмосана, а пък в Канада е друга. И все тая. Защото отказа е от датата на решение на канадските власти,а не на волеизявлението на Кирил. Има си правила в тоя свят. Би трябвало да го знаят юристите на умните и красивите.