Комисията "Магнитски" в НС изслушва Янаки Стоилов и Димитър Радев

Има вероятност да има допълнителни санкции за още лица
24 авг 2021 06:45, Анисия Иванова
8
Комисията "Магнитски" в НС изслушва Янаки Стоилов и Димитър Радев
Снимка: БГНЕС

На предстоящото заседание на временната комисия "Магнитски" в парламента ще бъдат изслушани служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов и управителят на БНБ Димитър Радев.

Гуверньорът на народната банка трябва да даде информация пред депутатите за обхвата и степента на въздействие на санкциите, наложени на български физически и юридически лица по глобалния закон "Магнтиски" върху българската банкова система, както и за мерките, които БНБ е предприело за ограничаване на негативните им проявления.

От своя страна министър Стоилов ще бъде изслушан за необходимите законодателни промени за ограничаване на негативните проявления, наложени на български физически и юридически лица на санкциите по глобалния закон върху българската финансова и икономическа система.

Mреди седмица служебният министър на финансите Асен Василев предупреди, че има вероятност да има допълнителни санкции по закона „Магнитски“, тоест още лица, включени в списъка.


8
Още от Общество
Завърши строителството на ГКПП "Рудозем - Ксанти"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
no one преди 4 седмици
"Магнитски" извади на показ някои изключително отрицателни качества на управлението в България и би трябвало да се обърне повече внимание на случващото се.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Народопсихология на Българина-топни другарчето и ако можеш направи мръсно.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дърпат им ушите на служебното правителство от ЕС, че разширяват списъка. :D Скоро ще додат да им набият и кухитее лейкии. :D
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 1. То изглежда едва ли не те са приели закона "Магнитски". Така ги представят нещата и се правят на много важни.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига глупости. Прекалихте със слугинаж.