Предизвикателство пред армията сложната среда на сигурност

Процесът на трансформация също бил изпитание
Обновена: 24 авг 2021 13:35 | 24 авг 2021 13:00, Камелия Цветанова
45
Предизвикателство пред армията сложната среда на сигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усложнената среда за сигурност и процеса на трансформация поставят нови предизвикателства пред Въоръжените ни сили, каза президентът Румен Радев на церемонията на "Дондуков"2, на която връчи пагони на двама висши военни, цитиран от БТА.

Президентът посочи, че предизвикателствата пред Въоръжените ни сили са свързани с дълбока трансформация на системата за подготовка на планирането, организирането и воденето на съвместни операции, на системата за логистично осигуряване.

Държавният глава удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" полк. Тодор Тодоров, който е назначен за командир на Командване за логистична поддръжка от 1 септември. Пагони на "генерал-майор" получи бригаден генерал Валери Цолов, сегашен заместник-командир на Сухопътните войски, който от 1 септември става командир на Съвместното командване на силите.

Румен Радев посочи, че новите звания и назначения са признание към двамата военнослужещи за тяхната вярна служба, за демонстрираните високи професионални качества, за приноса им за развитие на Въоръжените ни сили.

Държавният глава изрази убеденост, че генерал-майор Валери Цолов с натрупаните широки познания и опит на тактическо и оперативно ниво, ще преведе Съвместното командване на силите през необходимата трансформация, така че да го превърне в структура с "пълнокръвен" капацитет за планиране, организиране и водене, в новата сложна обстановка, на съвместни операции, на участие на наши контингенти зад граница и за устойчиво взаимодействие с видовете въоръжени сили. Президентът посочи, че богатият опит на бригаден генерал Тодор Тодоров като логистик, ще му помогне да организира и за кратък срок да превърне Командването за логистична поддръжка като решителен фактор за своевременното и надеждно логистично осигуряване на провеждането на операции и на ежедневните дейности и подготовката на Въоръжените сили.

Генерал-майор Валери Цолов увери от името на удостоените с нови офицерски звания, че ще положат всички усилия, за да съхранят и умножат авторитета на Българската армия, с който тя се ползва в обществото и сред съюзниците ни.

Демографските фактори в страната и процесите по превъоръжаване на Българската армия ще бъдат предизвикателство, каза генерал-майор Цолов. Свързването на бойните платформи в единна и съвместна среда още повече ще засилят ролята на всеки военнослужещ за ефективно и качествено изпълнение на поставените задачи. Само с военнослужещи, мотивирани и с високо самочувствие, с достойно уважение към техния труд и създаване на взаимно доверие помежду ни, успехите ще ни следват, каза още генерал-майор Цолов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
21
 
! Отговори
ПРЕВРАТА ПРОДЪЛЖАВА. преди 2 години
ОКОПАВАМЕ СЕ ВЪВ ВЛАСТТА.... НА ВСИЧКИ ПОСТОВЕ.....
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият Чорап продължава да си дрънка дежурните глyпости... Защо не казва нищо за лъжата и нарушаването на закона с Киро Канадеца?
6
6
 
25
 
! Отговори
прост шапкар преди 2 години
Ша са самоубия от мразене на тоя шапкар *** който и винету не е прочел а снима БАТЕ БОЙКО с дрон как хари щото тоя не мое да е бе Отивам да се удава у панчарево
5
6
 
28
 
! Отговори
Тома Бикова преди 2 години
фигурант зелен чорап кремълски кукловод *** гнусен кукла безродник позорище антигербаджия превратаджия наднича в спалнята на Бойко когато *** Мата Хари дронаджия скапан гол *** ушат грозен решетников вдигнал юмруче антимутра разединител на нацията рекетьор съединител на мафията шипченец антипандемист антиваксър мангъровец шафиор на самулет убиец на гербаджии
4
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платените драскачи на прочелия повече от една книга (не е сигурно) само чакат статия за Президента и започва едно голямо плюене, но съм сигурен когато видят резултатите от предстоящите президентски избори ще изпият чашата с отрова която сами са си напълнили.
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремълските кукловоди все по гнусни *** намират да ни съсипват хубавата държава. Какви ли още мизерници имат на резервната скамейка.
2
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чорап пак ли за сложни работи говори. Жалка кукла безродник. При никой друг президент не сме потъвали толкова.
1
7
 
27
 
! Отговори
моч преди 2 години
ПОЗОРИЩЕ !!!