БСП покани протестните партии на разговор, готови са за управление

От партията ще настояват за актуализация на пенсиите, обясни Димитър Данчев
25 авг 2021 09:15, Петя Славова
112

БСП покани "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" на разговори за актуализацията за бюджета. Какви са другите приоритети, които левицата поставя на масата за преговори, ако получат третия мандат?
Още по темата

"Нормално е едно политическо мнозинство да има своите приоритет и те да получат своята реализация през бюджетните политики. За съжаление, 46-ото Народно събрание ще направи своя законодателен дебют с актуализация на бюджета, без ясно управленско мнозинство. Това създава рискове между първо и второ четене да бъдат направени такива промени във внесеното предложение от МС, че накрая Министерският съвет да не може да познае своето предложение. Заради това БСП предложи на останалите политически партии да проведе разговори за тези приоритети и да набележим онези политики, които са важни за българските граждани", каза депутатът от БСП  Димитър Данчев в "България сутрин".

Според левицата най-важните промени касаят доходите на българите.

"Ние си даваме сметка, че в момента имаме няколко рискови фактора, които влияят негативно по отношение на доходите на хората. Това са инфлацията, растящите цени на основните енергоизточници, цената на електроенергията за бизнеса, която несъмнено ще се отрази върху потребителските стоки", допълни Данчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

БСП ще настоява за актуализация на пенсиите и то чрез тяхното преизчисляване към средноосигурителния доход към 2017 г., защото според тях това е по-справедливо от предлагащото се в момента.

"Ако предположим, че до края на годината ще има трети парламентарни избори, е много вероятно да няма време да се разгледа бюджетът за 2022 година. И това ще означава, че следващата година ще се работи с 1/12 от бюджета за 2021. По-добре е да работим с по-висок актуализиран бюджет", коментира още Данчев.

Попитан дали БСП вярва, че президентът Румен Радев ще връчи мандата именно на тях, народният представител отговори: БСП подхожда най-отговорно към тази задача. През последните месеци БСП показа, че има отговорно отношение към проблемите на българските граждани. Решението на кого ще бъде връчен третият мандат е суверенно право на българския президент. Имаме всички основания да смятаме, че в момента БСП води една балансирана политика, която показва, че сме готови да управляваме България.

Димитър Данчев не отговори на въпроса кой ще бъде предложеният от тях за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Бойко и ГЕРБ не ни оправяха,щото ний не сме прос ти тут ки,че да ни управят!Просто си гледаха работата и държавката цъкаше като швейцарец!Ама лакомията на Черепа и Фигуранта им издъни лодката и се почна с потъването и не се знае колко ще трае!Черепа го докладваха партньорите му,че ги изнудвал и заплашвал с убийство.Е как Гешев да не реагира срещу свидетели с имената и подписите си?!Фигуранта я удари през просото с шпионажът за СССР!Как ДАНС да седи и да не го озаптят?И Грипена побесня,та до днес
82
2
 
5
 
! Отговори
и те така преди 2 години
импексова още преди 12 г. е готова за управлението ама се не и се получава . е и сега нема са и се получи , а и не трябва щото знаем последиците от бсп управление . а така наречените протестни партии си нямат и на идея как се управлява . това не е като да снимаш в стаичката на 7/8
81
3
 
14
 
! Отговори
до е, и! преди 2 години
Ами ще ти го обясня, бе, другарю! При Гърбавите се смеехме на интелекта на Винету и поредните му изцепки и издънки, но при твоите партийни другари ще ревем! Та, по-добре да се смеем на Винету, отколкото да ревем при другарите Болшивики!
80
1
 
8
 
! Отговори
1001 нощ преди 2 години
тая "Шехерезада" ги реди едни сладки приказки ..
79
2
 
6
 
! Отговори
до ДА ВЕ! преди 2 години
Че, то това беше "планът" на Болшивиките - да провалят съставяне на правителство на ИТН и да получат мандат, а след това с "обещания и манипулации" да съставят правителство. И ако Дългия не ги подкрепи ще го обвинят във всички "грехове".
78
1
 
2
 
! Отговори
е , и ! преди 2 години
До ДжапанкЪ.. нищо не разбрах , накрая !
77
5
 
3
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До комитата...И КАКВО ИЗЛИЗА ,... БСП +ГЕРБ !, едните държат пенсионерите , а ГЕРБ - държавните служители ...НО СЕ ВИЖДА И ДВЕТЕ / И пенсионерите , И държавните служители/ ЩЕ БЪДАТ ПРЕЦАКАНИ , пенсионерите с недостатъчни високи пенсии , а държ. служители , с 50 % СЪКРАЩЕНИЕ .... , няма рима но ще е вярно !
76
3
 
10
 
! Отговори
ДжапанкЪ преди 2 години
Ако Дългия подкрепи правителство на БКП, Болшивиките и ДПС вземат пряката власт и управлението на държавата, и държавните институции в ръцете си!!!! Никога не съм гласувал за Гърбавите, но после да не ревете, че при Винету било по-добре!
75
1
 
8
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
КъдЯ са тръгнале с 20 депутатина ???Защо не подкрепиха ИТН , няма да има Правителство , а Нинова тояи зъби за последен шанс в живота си за Премиер , след като изпуска Президенският пост .Прави са от ОТН , всичките партии се оказаха от СТАТУКСТВОТО , крадци до небето , не ги интересува държавността , никакъв елементарен ''морал'' , ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ , ЛАКОМИЯ ДО ШИЯ !!!
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърните четири се обединяват срещу кадърните две партии. Балкански синдром.
73
2
 
8
 
! Отговори
комунист да управа? преди 2 години
АБСУРД! куче влачи...... Турция по-добре! Познаваме се добре заедно с лошото и хубавото
72
2
 
17
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Политически джуджета. Малки, слаби хилки, неподготвени, без политическа компетентност. Знаеха, че не са алтернатива на ГЕРБ, сума време пропиляха нищо да не правят. Е, опитите продължават. Нинова отказа да подкрепи кабинет 7/8, сега ги кани да я подкрепят. Смех по къси панталонки.
71
0
 
10
 
! Отговори
комитата преди 2 години
те БСП са готови отдавана и всички партии се надпреварват кой ще е най-актуален за пенсиите -явно най-големия електорат в БГ са пенсионерите и след тях държавната администрация -няма и дум а за махане на партийните субсидии и намаляване на легионите от половинмилионата администрация и 20000 х.обслужващи ги автомобила -голяма ***
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Носеха ковчези, бесилки, хвърлиха умряла риба, къртиха павета '' ... На Костов хората решиха да се обединят с комунистите, на Божков мафията плюс Слави чалгаря и свалиха Герб, хайде да видим сега ... до тука е грозно и страшно.
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т. нар. "протестни партии" донесоха на България хаос, разруха и високи цени. Нека всички които гласуват за тях да се осъзнаят! За Бога братя не гласувайте за ИТН, ДБ и ИБгНИ!
68
2
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
С мандат на бсп няма как да се състави правителство.Фалитите на държавата, благодарения на тях,са последователни и трудно обратими.Една от най-големите заслуги,че България е на последно място в ЕС е на тази партия(мафия) и ако президент(чето) радев даде третия мандат на нея,значи,че той също няма интерес от съставяне на редовно правителство.Изглежда,че ако не се появи нов политически проект,обединяващ протеста срещу всички представени в НС партии,пътят на България към дъното ще бъде необратим.
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха,ха, ИТН "независими" и "последователни"?!Лъжи безкрай, многократно, променяне на позициите, неподходящи предложения за кабинет... Нали нямаше, да управляват с ГЕРБ, ДПС, БСП? Все пак, с БСП. Кой е следващият сърприз?
66
2
 
25
 
! Отговори
Йо преди 2 години
Съсипаха държавата тия партии на протеста и хората, които са гласували за тях. Връщаме се назад във времето, дърпат яко държавата назад.
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП винаги са готови за грабеж и фалит на държавата, доказали са се във времето.
64
1
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
БСП са готови за избори?!...Не може да бъде!...Значи ентусиазмът е спаднал от "винаги готови" на "готови"...Да се чуди човек колко време им трябва на тези с.меш.ни.ци докато стигнат до финала "тази работа не е за нас - отиваме си"...Не случайно ни наричат "български реотан", но след 30г. борби с нокти и зъби все пак има някакъв прогрес във вярната посока - правнуците ни може и да се ощастлевят с изчезването на тази паразитна партия, може би ако нещата продължават с тази скорост...НО..кой знае?..