ДБ иска спешно магистрала Русе - Велико Търново заради катастрофите

По план трасето ще е готово най-рано през 2027 г.
64
ДБ иска спешно магистрала Русе - Велико Търново заради катастрофите
Снимка: БГНЕС

Заради тежките катастрофи на пътя Русе – Бяла от ДБ призоваха за ускорено проектиране и строителство на магистрала Русе- Велико Търново, която по план трябва да е готова най-рано през 2027 г.

"Само за няколко дни станаха две тежки катастрофи с човешки жертви. Този път един от най-опасните в страната и въпреки усилията на МВР за организация и контрола на този участък, жертвите не намаляват. Особено лоша слава е придобило кръговото, а натоварването с камиони прави пътя още по-рисков", посочи Стефан Тафров.

Според него отдавна е ясно, че за да се сложи край на инцидентите е нужно да се построи магистралата Русе - Велико Търново, но въпреки това тя от години отпада от приоритетите за инфраструктурно развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: магистралаРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като почнат столичаните от ДБ да мислят нас, от дълбоката провинция, чак ми става неудобно! Добри Софийски хора,там от години си загиват невинни,чак сега ли ви заболя сърцето, някак предизборно?
47
0
 
3
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
Е стига.де,от вашите грижи за нас чак ни става неудобно.Погрижете се накрая и за вас.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да, и Плевнелиев беше обявил преди илядо годин, че Хемус ще е готова 2017, а Черно Море 2022. Чували сме ги тези предизборни химери.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Радев спря парите за магистрали. Откъде пари, бе Ице? Или само да си приказваш напразно, та да зимаш заплата?
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТребваШе да кажете на Бойко, за нула време щеше да я направи, наистина, с мъжка дума, не кат тия политически лил.ипути сега, тука има-тука нема или когато-тогава! Чакайте сега от крадец подарък! Бойко може да е разпределил и тук и там, ама поне е вложени нещо и тук и там, а с червените и новомаскираните, нищо няма да видите, може само чалгата да успокоява душата ви!
43
7
 
13
 
! Отговори
Голата истина: преди 2 години
Докато не се върне Бойко Борисов ще гледате магистрали през крив макарон.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от днес пристигна и започна да блокира.Любител на протестърите и Радев
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха предизборно,след като със сл. министър спряхте всички строежи,сега лозунги .Дано никой не ви повярва.
40
0
 
13
 
! Отговори
хф преди 2 години
Този пътен удачстък действително се слави с черната си статистика. До 2027 що народ ще даде фира на този път не ми се мисли. Според мен обаче, не е проблема в пътя ами в задкормилните устройства. Особено ТИР-овете да не говорим пък колко са нагли. По възможност избягвайте този път!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да я направят!Само плампат и гори обещания.Единствено ГЕРБ направиха нещо и почнаха магистралата Видин-Монтана и Ябланица - Търново и новите управляващи и Радев ги спряха.Защото се крадяло?!Напротив ,след като сте на власт и казвате,че вече не се краде, трябва да има повече пари за магистрали. И за всичко
38
0
 
12
 
! Отговори
не стаА преди 2 години
Няма да останат достатъчно пари за депутатите !
37
1
 
8
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Аз като временно решение бих сложил камери на всеки 1000 метра по този участък.
36
0
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мда, спорове дали по най-смъртоносния път в страната да се построи магистрала са напълно излишни !!!________А това, че все още се спори, а не се е построила е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!
35
2
 
9
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
а тунел под Ришкия проход кога?????? България изостана 11 г от всички. само вижте бдж и влаковете... МИЗЕРИЯ МИЗЕРИЯ И ПАК МИЗЕРИЯ. как може за 600 км Стара Планима и граница с Румъния да им два моста и нито едим тунел север юг?!?
34
2
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
До Сата Нато Вие от ДБ -то сте безделници - мошеници и много нагли които нищо не могат да правят освен да не си затварят устата.Кметицата на Красно село и други са доказателство какви сте
33
7
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
В тази държава няма нито една магистрала! И а някакви подобия на второкласен път които с маркирани като магистрали и са гордостта на герб! И магистрала Русе - В. Търново никога няма да има! Магистрала Варна - Бургас може и да се случи след 100 години, но не ми се вярва. 12 години слушаме за магистрали, а ни една няма! Май магистралите на бойко ще са като проводниците на Тодор Живков.
32
8
 
1
 
! Отговори
До отговор преди 2 години
През пътеки в полето отъпкани от бизоните Свинетзила и Искра Фидосова. Боко ханъма върза един *** на пръчка и го размахваше пред плондерите и те се ръркулиха и прокараха нещо приличащо на козя пътека. В Африка има пътеки прокарани от слонове които са по широки, равни и по добре маркирани от чудесата на Боко ханъма! Ама толкова Аси може една женица издигнала се с любовни ласки и продаваща тялото си на вождове! Все пак ласките които предлагаше на бай Тошко я издигнаха от говедарка в пожарникарка.
31
12
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Пътно-строителните фирми по заповед на Ту лупа са счупили пътищата и сега ще ги зарежат така, с оправданието, че няма пари. А няма пари защото ГЕРБ и слугите им от ИТН блокират актуализацията на бюджета.
30
0
 
11
 
! Отговори
Само да питам преди 2 години
А магистрала Черно море кога? Нормално ли е лятото Варна-Бургас да се взима за +два часа? Всеки ден катастрофи и тапи в прохода? Или понеже не Ви е ежедневен маршрут си остава на заден план вече безброй години?
29
1
 
4
 
! Отговори
отговор преди 2 години
до 27 : като ходиш до Гърция или Турция , до морето , по какъв път караш , през полето ли ?